Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Weiner Sennyey Tibor: PIHIK - verskoncert és könyvbemutató - VIDEÓK

Weiner Sennyey Tibor PIHIK című 2015-ben a könyvesboltokba kerülő verseskötetét nem hagyományos könyvbemutatón és verskoncerten mutatták be 2014. december 17-én. A költő verseit barátai zenésítették meg. A szenzációs sikerű esten fellépett Fügedi László, Ilyés Lénárd, A. D. Lukács és Kovács Bence, Mia Kim és Tommy Víg, Szokolay Dongó Balázs, Szeder, Shodor Fodor Balázs, Jónás Vera, a Vörösfenyő, Szarka Fedor Guido, Szegezdi Robi és a NA! A DRÓTon most megnézhetitek a verskoncerten felvett számokat. 

Weiner Sennyey Tibor Pihik - válogatott és új versek 2015 című kötetének különleges könyvbemutatóját szerdán tartották a MŰVELŐDÉSI SZINTEN. A 100 verset tartalmazó kötetet illusztrálta Szarka Fedor Guido, a könyvet tervezte Lőrincz Gergely, kiadja a Pluralica. A könyv 2015-ben kerül a könyvesboltok polcaira, addig is megrendelhető az alábbi címen: pluralica@pluralica.eu

A pihik az egyszárnyú lények, akik önmagukban bénák és torzszülöttek, de együtt, összekapaszkodva, csapatostul már repülni is tudnak. Ha a földön téblábolnak, kicsik, törékenyek, elesettek, ám ha egymásba kapaszkodva az égbe szökkennek, mint hatalmas felhő beborítják az eget. Elérik céljukat, mert tudják, egyedül repülni képtelenek. Együtt. Közösen. A pihik a ma emberei, akik egyedül képtelenek megoldani a közös, nagy, sőt globális problémákat. Össze kell fogni. És a pihik egyben kegyelmi állapotok is, amikor a költő képes verset írni, amikor meghalljuk a hangot, amikor kinyitjuk az elménk a többre, a szépre, az igazra. 
 

A madarak nyelve - Fügedi László szazon kísérte a költőt 

 

A Fűszál című verset a Völgyvándor és a Szerelempest előadásból is jólismert Ilyés Lénárd adta elő A. D. Lukáccsal és Kovács Bencével:

Mia Kim Az egységről című verset énekelte és párjával Tommy Víggel együtt adta elő:

Szokolay Dongó Balázs a Völgyvándor című verset zenésítette meg és Szederrel együtt adta elő:

Szeder Szabó Krisztina A zöld szín szeretete című verset választotta:

Shodor Fodor Balázs a jólismert Kék Gömböt játszotta újra el:

...majd pedig Shodor Fodor Balázs A bolygó hollandi éneke című verset adta elő:

Jónás Vera A pihimadarak halomba ölve, de nem baj, majd feladjuk telefonüzenetben című verset adta elő a közönséggel együtt:


Majd pedig a Vörösfenyő zenekar a Mozgókő című verset zenésítette meg:

Formanek Csaba a Táncos című verset adatta elő a közönséggel:

Szarka Fedor Guido a Lembongani csónakos című verset szavalta el:

...végül a PIHI című verset Szegezdi Róbert és a NA! adta elő:


KAPCSOLÓDÓK

„A pihik a ma emberei, akik egyedül képtelenek megoldani a közös, nagy, sőt globális problémákat. Össze kell fogni." - nyilatkozta Weiner Sennyey Tibor, a DRÓT főszerkesztője az Irodalmi Jelennek. Egy hét múlva lesz új kötetének bemutatója, két verset - a pihimadarkról és a füstifecskéről - olvashattok a most készülő kötetből DRÓTon. OLVASS VERSET MOST! - Weiner Sennyey Tibor két verse a készülő PIHIK kötetből

Weiner Sennyey Tibor a DRÓTon.

  • Pihik
  • Weiner Sennyey Tibor
  • Fügedi László
  • Ilyés Lénárd
  • A. D. Lukács és Kovács Bence
  • Mia Kim és Tommy Víg
  • Szokolay Dongó Balázs
  • Szeder
  • Shodor Fodor Balázs
  • Jónás Vera
  • a Vörösfenyő
  • Szarka Fedor Guido
  • Szegezdi Robi és a NA!