Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

VOGON VERSEK VERSENYE + VIDEÓ

Rossz költő vagy? Azt csak hiszed! Próbáld ki tudsz-e igazán rossz verset írni. 

A DRÓT alkotópályázatot ír ki vogon-versek megírására. A legjobb vogon-verset lapunk főszerkesztője felolvassa az MKKP által, 2017 augusztus 19-én szervezett Felcsúti Űrállomás ünnepélyes avatóján és kilövik az űrbe. Részletek + videó a DRÓTon.

 
 
A DRÓT alkotópályázatot ír ki
 
vogon-versek megírására
 
 
 
A többiből válogatást jelentetünk meg a DRÓTon.
 
Beküldési határidő 2017. augusztus 11.
A tárgymezőbe kéretik beírni: "VOGON"
 
A versek vogonságát elbírálja a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács, az Intergalaktikus és Kárpát-medencei Vogonképző oktatói, az Azgót Írószövetség, az Azgót Költők Új Takonykoszorús Nagymestere: Förtelmes Berregh (személyesen!), és a DRÓT alkotó szerkesztői.
 
Fődíj a vers elhangzása, közlése és reménybeli túlélésének dicsősége a részünkről.
 
Minden pályázó egy (legfeljebb kettő) vogon-verssel pályázhat, amelyek nem haladhatják meg az Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poéma hosszúságát, de legalább el kell érniük Prostatikus Vogon Jeltz költeményének színvonaltalanságát.
 
Nagyon nagyra értékeljük - de nem kötelező -, ha a költemények nyomokban utalnak arra a magasztos pillanatra, amit a felcsúti űrállomás felavatása és az űrhajósok kilövése jelent hazánk és nemzetünk számára. 
 
Mi az a vogon költészet?
 
A vogon költészet a vogonok, egy képzeletbeli faj költészete, mely a Douglas Adams által írt Galaxis útikalauz stopposoknak című rádiójátékában, 5 részes regénytrilógiájában, továbbá mozifilmben és televíziós sorozatban is szerepel.
 
Jellemzői az Útikalauz szerint:
 
„Magától értetődik, hogy a Vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben. A második legrosszabb Kria Azgótjaié. Amikor az Azgót Költők Nagymestere, Dagályos Morrogh előadta Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poémáját, a hallgatóságból négyen a helyszínen kimúltak belső vérzés következtében, és a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is csak úgy menekült meg, hogy lerágta a saját lábát. Morrogh mint jelentették, »csalódottan értesült« a költemény fogadtatásáról, és Kedvenc Fürdőszobai Gargarizálásaim című, tizenkét kötetes eposzának felolvasására készült, amikor is a saját vastagbele elkeseredett gesztusra szánta el magát az élet és a civilizáció védelmében. Egyenesen keresztülszökkent Morrogh nyakán, és kiszorította agyából a szuszt. A világ legrosszabb költészete megsemmisült alkotójával, a redbridge-i Paul Neil Milne Johnstone-nal együtt amikor a Föld bolygó megsemmisült. A Vogon költészet ezekhez képest enyhe.”
 
A vogon költészetet hallgatni megfelel egy inkvizíciós vallatásnak, mint azt Arthur Dent és Ford Prefect tapasztalta, amikor a vogon kapitány versét kellett meghallgatniuk azelőtt, hogy kidobták őket a zsilipkapun át a világűrbe.
 
Részlet:
 
Ó, pirsönő morgolosta
Vizelevényeid mint a
többözös rejtjeméh hátán a szederjes gennyekély.
Huss, fohászom száll feléd
kedvelátos zümmögényem!
Abroncskodón körbesarj suhogó pettyeleveddel,
mert szétmarcangolom takonybibircsókjaidat
pacagánycsökömmel, meglásd!
–– Prostatikus Vogon Jeltz, vogon tisztviselő verse
 

A Galaxis útikalauz stopposoknak-művekben egy vogon vers hangzik el. Egy második Neil Gaiman Don't Panic: The Official Hitchhiker's Guide to the Galaxy Companion című könyvének mellékletében még egy olvasható, a következő a második rádiójátékban, majd a negyedik a regénysorozat Eoin Colfer által írt Ja, és még valami... című hatodik részében. 


MKKP a DRÓTon

A felcsúti gabonaf*sz valójában űrcseresznye

+ VIDEÓ

Végre KIDERÜL AZ IGAZSÁG a botrányos felcsúti gabonaf*szról, ami valójában űrcseresznye! MEGDÖBBENTŐ videót tett közzé a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amiből végre kiderül, hogy kik csinálták, miért, hogyan és hogy mikor lesz az űrállomás avatója. Videó, részletek, kapcsolódó felcsúti anyagaink a DRÓTon.

PLAKÁTHÁBORÚ

+ VIDEÓ

Nyíltan uszító agitációs propaganda? Szemben a háttérhatalommal? Exkluzív interjú a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökvezérigazgató miniszterelnökjelöltjével, Kovács Gergellyel. És persze kiderül, hogy kik állnak az Apa zenél fedőnevű botrányzenekar mögött. Leleplező videóriport a DRÓTon! Tádááá!!! 

BOTRÁNY! - Itt az új Magyar Hírlap

+ VIDEÓ

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tegnap kiadta saját, 10 ezer példányszámú Magyar Hírlapját. Pár órával később a Magyar Hírlap Kiadói Kft. közleményben tudatta, hogy nem szereti az ilyen tréfát, „ez a magatartás jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. a szükséges jogi lépéseket megteszi.” Ahogy a Kétfarkú Facebook posztjában fogalmazott: jön az évszázad pere, a Magyar Hírlap feljelenti a Magyar Hírlapot. A DRÓTon az INTROblog videója a szerkesztőségtől az utcáig követi nyomon az új lapot. Bepillanthatunk az új Magyar Hírlap létrejöttének és terjesztésének titkaiba. Vigyázat, felnőtt tartalom (is) lehet videónkban!


KAPCSOLÓDÓ a DRÓTon

Hogy jutottunk ide?

- 12 pontban összefoglalva a Minyonok segítségével

Mi van itt? Minyonok vagytok magyarok? 

 

FELCSÚT a DRÓTon

SAJÁT FELCSÚT 

+ VIDEÓ

Magyarországon minden rendben! Magyarország a magyaroké! Eljött az idő, hogy mindenkinek legyen a kertje végében végre egy - vagy esetleg kettő - saját stadion. Mi is felépítettük, sőt meg is nyitottuk a Saját Felcsútunkat. Nézzétek meg videónkat, melyben átadjuk, leleplezzük, bemutatjuk és mindenkinek ajánljuk a SAJÁT FELCSÚTAT! Ha tetszett adjátok tovább, buzdítsatok mindenkit: hogy legyen mindenkinek mindene!

 
  • vogon
  • Költészet
  • vers
  • alkotói pályázat
  • Felcsút
  • űrállomás
  • Magyar Kétfarkú Kutya Párt
  • Alkotó