Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

A VILÁG LEGROSSZABB VERSEI A DRÓTON!

Kiderül, hogy ki nyerte a Vogon Versek Versenyét és kinek a versét lövik ki az űrbe a Felcsúti Űrállomásról.

A VILÁG LEGROSSZABB VERSEI A DRÓTON! 
 
:: VOGON VERSEK VERSENYE ::
 
Igazán rossz vogon verset írni nagyon nehéz, jót lehetetlen. Véget ért a DRÓTon a Vogon Versek Versenye, szerte a galaxisból több milliárdan megpróbálkoztak a lehetetlennel és beküldték förmedvényeiket.
A DRÓT online összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál - ahogy arról a Tilos Rádió, az ATV és mások korábban hírt adtak - alkotópályázatot írt ki vogon-versek megírására. A legeslegjobb legrosszabb vogon-verset a DRÓT főszerkesztője olvassa fel az Magyar Kétfarkú Kutya Párt által, 2017 augusztus 19-én szervezett Felcsúti Űrállomás ünnepélyes avatóján és kilövik az űrbe (mármint a verset, nem a főszerkesztőt, bár még az is lehet). 
 
A versek vogonságát elbírálta a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács, az Intergalaktikus és Kárpát-medencei Vogonképző oktatói, az Azgót Írószövetség, az Azgót Költők Új Takonykoszorús Nagymestere: Förtelmes Berregh (személyesen!), és a DRÓT alkotó szerkesztői. Ám mindez nem volt elég, az olvasók segítségét kellett kérni, mert a bírálat alatt a KGMNT feloszlott, mint a dög Charles Baudelaire versében, az Intergalaktikus és Kárpát-medencei Vogonképző oktatóinak kifolyt az agyuk a fülükön, az Azgót Írószövetség megsemmisült, Förtelmes Berregh pedig példátlan módon lemondott a Takonykoszorús Nagymesterségről. Végül a DRÓT alkotó szerkesztői meg inkább elmentek nyaralni. Végül 161.161.161 olvasói szavazat alapján döntöttek.
 
Minden pályázó egy (legfeljebb kettő) vogon-verssel pályázhatott, amelyek nem haladhatták meg az Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poéma hosszúságát, de legalább el kellett érniük Prostatikus Vogon Jeltz költeményének színvonaltalanságát.
 
A Vogon Versek Versenyén végül csak nyolc verset tartott a finnyás zsűri elég rossznak, amelyek megfeleltek ezeknek az irtózatos pályázati kiírásoknak is. A DRÓT honlapján valamennyit végig lehet szenvedni és augusztus 18 éjfélig lehetett savazni, hogy melyik a legeslegrosszabb.
 
Most néhány továbbjutó förmedvényéből kiemelünk egy-egy meghatározó részletet.
 
Szabics Péter "Himnusz a hősöknek" című rettenete azt próbálja érzékeltetni, hogy milyen egy himnusz a hősöknek. Sikertelenül. Idézzünk fel egy förtelmes részletet:
 
"Nyálkás Méhedből torz fattyak robbanak.
Ahogy pörge visszaszámlálás előttre.
Vörösen izzó feszülő pattanás.
Olyan az én eredékes tömlő szívem már,
fanyar görcs a buggyanó bélcsatornán.
Büszke történelmünk kilövel!
 
Oh ,mily boldog már és tátva áll.
Ez a foszló lepedéktől fojtós száj.
Ti már hősök ott fent...
 
a végtelenbe Űrbe ürültök."
 
 
Enyedi Böbe vogonköltőnő "Köszi Tibi, és mindenki! Én már remekül szórakozom" című költői pörsenésének címével már jól mutatja, hogy abban a korrupciós előnyben bízik, hogy a szerző ismeri a főszerkesztőt és nagyon kedvelik egymást. Ez igazi vogonra vall. A vers is magáért beszél:
 
"Mindazonáltal a virganxi mátyusz már látható:
közeledvén s tova el spartunker brityfalatty, mazsolás.
S ilyen kvarkalap még sosem, nemhogy eztán
na de most!"
 
 
Nagy László Arany János mélységeibe emelkedett:
 
Megvárd pipál, markol, zihál
péknek való mokány:
Vad kánon, hugy-gond, penny vér
A lenti hal-tokány.
 
Na ne vót golyó és körbe jó?
Heverőin a tű fölér?
Kasztrált-e a felöltözés,
A táltos combig ér?
 
S a vér, a hírbe kapta vér,
Ma boly, bontok-e hajt,
Kint a dalon, s hinta malom,
Tejet likába majd?
 
Mindez csak néhány ízelítő a kortárs vogon líra legocsmányabb, legrosszabb, borzalmasabb lírai pörsenéseiből pár részlet. A többit a DRÓTon nyöghetitek végig. 
Az önfelszámoló zsűri és a lelkes közönség végül Veres Tamás "Az űrhajósok érzéseiről, miután bablevest toltak az arcukba és kilőtték őket a felcsúti űrállomásról" című irtózatát tartotta a legjobb legrosszabbnak:
 
 
Veres Tamás
 
Az űrhajósok érzéseiről,
miután bablevest toltak az arcukba
és kilőtték őket a felcsúti űrállomásról
 
Az űrhajósok prityákolva prattyogtatták
nyirványaikat, ahogy átbrocskáztak a puntyán,
amely kettéfroszványozza a Fuszkát és a
minyhetetlenül flasznyos tágványt. A felcsúti
csattogány néhány blesznyije még ott csudrázott
alattuk. Mint egy füsznyegő fosztrigény, úgy
klisznyogott a klumhász a szirkájuk szumgáján.
Milyen drünytögő astározást lumjásztak, amikor
őket gutszorgászták ki a viszterézésre! Keszteres
grumbokokat kellett pliszturniuk, hogy ők
jumkolhassák meg a Felcsúton történt

kihutnyákozás után a flasznyos tágványt.


 - DRÓT - 
 


ELŐZMÉNYEK

VOGON VERSEK VERSENYE + VIDEÓ

Rossz költő vagy? Azt csak hiszed! Próbáld ki tudsz-e igazán rossz verset írni. 

 

A DRÓT alkotópályázatot ír ki vogon-versek megírására. A legjobb vogon-verset lapunk főszerkesztője felolvassa az MKKP által, 2017 augusztus 19-én szervezett Felcsúti Űrállomás ünnepélyes avatóján és kilövik az űrbe. Részletek + videó a DRÓTon.

A NAGY SAVAZÁS!

Igazán rossz vogon verset írni nagyon nehéz, jót lehetetlen. Végéhez közeledik a Vogon Versek Versenye, szerte a galaxisból több milliárdan megpróbálkoztak a lehetetlennel és beküldték förmedvényeiket. Mi végül csak nyolcat tartottunk elég rossznak. Íme a kortárs vogon líra legocsmányabb, legrosszabb versei! Amelyek közül most ki kell választanunk, hogy melyik a legeslegborzasztóbb. Az undormányok után szavazhattok ti is, hogy ne csak mi szenvedjünk ezektől a rettenetes és borzalmas lírai pörsenésektől. Savazzatok és szavazzatok augusztus 18 éjfélig, hogy melyiket olvassa fel főszerkesztőnk 2017. augusztus 19-én a felcsúti űrállomás átadójának ünnepén. A szavazás a versek után elérhető.


MKKP a DRÓTon

A felcsúti gabonaf*sz valójában űrcseresznye

+ VIDEÓ

Végre KIDERÜL AZ IGAZSÁG a botrányos felcsúti gabonaf*szról, ami valójában űrcseresznye! MEGDÖBBENTŐ videót tett közzé a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amiből végre kiderül, hogy kik csinálták, miért, hogyan és hogy mikor lesz az űrállomás avatója. Videó, részletek, kapcsolódó felcsúti anyagaink a DRÓTon.

PLAKÁTHÁBORÚ

+ VIDEÓ

Nyíltan uszító agitációs propaganda? Szemben a háttérhatalommal? Exkluzív interjú a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökvezérigazgató miniszterelnökjelöltjével, Kovács Gergellyel. És persze kiderül, hogy kik állnak az Apa zenél fedőnevű botrányzenekar mögött. Leleplező videóriport a DRÓTon! Tádááá!!! 

BOTRÁNY! - Itt az új Magyar Hírlap

+ VIDEÓ

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tegnap kiadta saját, 10 ezer példányszámú Magyar Hírlapját. Pár órával később a Magyar Hírlap Kiadói Kft. közleményben tudatta, hogy nem szereti az ilyen tréfát, „ez a magatartás jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. a szükséges jogi lépéseket megteszi.” Ahogy a Kétfarkú Facebook posztjában fogalmazott: jön az évszázad pere, a Magyar Hírlap feljelenti a Magyar Hírlapot. A DRÓTon az INTROblog videója a szerkesztőségtől az utcáig követi nyomon az új lapot. Bepillanthatunk az új Magyar Hírlap létrejöttének és terjesztésének titkaiba. Vigyázat, felnőtt tartalom (is) lehet videónkban!


KAPCSOLÓDÓ a DRÓTon

Hogy jutottunk ide?

- 12 pontban összefoglalva a Minyonok segítségével

Mi van itt? Minyonok vagytok magyarok? 

 

FELCSÚT a DRÓTon

SAJÁT FELCSÚT 

+ VIDEÓ

Magyarországon minden rendben! Magyarország a magyaroké! Eljött az idő, hogy mindenkinek legyen a kertje végében végre egy - vagy esetleg kettő - saját stadion. Mi is felépítettük, sőt meg is nyitottuk a Saját Felcsútunkat. Nézzétek meg videónkat, melyben átadjuk, leleplezzük, bemutatjuk és mindenkinek ajánljuk a SAJÁT FELCSÚTAT! Ha tetszett adjátok tovább, buzdítsatok mindenkit: hogy legyen mindenkinek mindene!

 
 
  • vogon
  • vers
  • rettenet
  • Alkotó