Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

VERSFA, avagy hogyan posztoljunk verseket egy fára? - (oktató)VIDEÓ2

Mi az a versfa? Nagysikerű "Hogyan posztoljak verset az utcára?" című videónk után itt a Költészet Napi különkiadás, melyből megtudhatjátok hogyan posztoljunk verseket egy fára. József Attila A Dunánál című versét halljuk... József Attilától és kortárs fiatal költőktől posztolunk egy fára, miközben elég jó zenét hallgatunk. Ha tetszett: posztold tova.

A költészet napján és József Attila 110 születésnapján kitör a versek forradalma! - VERSET PESTNEK!


KAPCSOLÓDÓK

"...készülnek rá az emberek (köteteket forgatnak, keresgélnek, verseket olvasnak) és azzal, hogy maguk is felfedezik az utcán vagy az interneten a mások által posztolt verseket - előfordul, hogy először hallanak egy-egy szerzőről - az ünneplés személyessé és egyben valódi közösségi élménnyé válik." - nyilatkozta a DRÓTnak Szeifert Natália, a Posztolj verset az utcára akció egyik főszervezője.  Minden idők legnagyobb költészeti akciója készül - interjú a Posztolj verset az utcára főszervezőjével

Hogyan posztolj verset az utcára? - (oktató)VIDEÓ

FIGYELEM: A KÖLTÉSZET SÚLYOSAN KÁROSÍTJA A ZÖN ÉS KÖRNYEZETE HÜLYESÉGÉT! Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan posztolunk verset az utcára április 11-én a Költészet Napján. Ebben az árpilis elsején készült, posztmodern posztoló kisfilmben végre fény derül arra, hogy nem tréfadolog, hogy mit, miként és hogyan kell szakszerűen elhelyezni verset a zuccán. 

A Gittegylet.com hirdette meg a posztolj verset az utcára című kampányát, amely már most az év egyik legmenőbb gerillaakciójának számít, cikkünk megjelenéséig mintegy 13000 ember csatlakozott az eseményhez szerte az országban. A Verskocka, a Szabadságszínpad, a Debreceni Moly Klub és a DRÓT is társrendezvényekkel készül, sőt még futva is lehet verseket posztolni. A Gittegylet tagja, a DRÓT állandó szerzője Szeifert Natália foglalta össze, hogy pontosan mi minden fog történni április 11-én.  - És akkor kitör a versek forradalma! - 2015.04.11???

A tavalyi évhez hasonlóan idén is arra biztatunk benneteket, hogy ünnepeljük rendhagyó módon a Magyar Költészet napját! - Posztolj verset az utcára!

A kérdés már kopogtat: mit lehet kezdeni a versekkel ma, a bestsellerek és a facebookon megosztott cikkek uralta irodalmi életben, egy világban, ahol szinte semmire nincs idő? Mi szükség volna elolvasni vagy meghallgatni egy költeményt, kivenni a könyvtárból egy verseskötetet, neadj'Isten megismerkedni egy-egy költővel, amíg még él? - Stenszky Cecília szerkesztőnk 2014-es Költészet Napi írása a DRÓTon. - Alkalmazott költészet
 
 
  • költészet napja
  • Látható