Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Tizenhat művész szemben a végtelennel

Az Új Alkotóműhely Egyesület és Tiszakécske Város nyílt pályázatára  - amit a DRÓTon is olvashattatok - összesen 27 pályázat érkezett 39 helyigénnyel. Az idei művésztelepen végül 16-an fognak részt venni - művészek és szervezők. Teljes lista és bemutatkozók a DRÓTon.

 
 
a 16 művész, akik a Tiszakécskei Művésztelepen
2015. augusztus 26-szeptember 4-ig
részt fognak venni:
 
Bocz Sára
Czap Gábor
Fekete Attila
Formanek Csaba
Hidvégi Petra
Kettős Tamás
Köbli Alexandra
Kusnyár Eveline
Németh Csaba
Pázmány Virág
Pignitzky Ádám
Pinczés József
Pokorny Szilárd
Prechel Dorka
Retkes Máté
Szolnok Bence
 
 
 

 
Bocz Sára
színész
 
"Egyetlen pillanatban érzékelni az egész világot kívül és belül. Használni testet, elmét, szívet és lelket. A hamisítatlan, nyers, eredeti, romlatlan és közös emberi, illetve lét érdekel, én ennek a tapasztalására és alkotói megtalalására vágyom." - bővebben.
 
 
Czap Gábor
előadóművész, táncos
 
"A művésztelepen a természettel való kapcsolatom fogom mélyíteni a természetben lévő mozgás-, és létformák tapasztalati tanulmányozásán, magamon való átáramoltatásán keresztül. Azt, ami ebből élő tapasztalássá válik, performanszokban megosztom a képzőművészekkel." - bővebben.
 
 
 
Formanek Csaba
színész, rendező, író
 
"A színház számomra művészet és kutatás. Mindannak összessége, amit tudunk és nem tudunk magunkról, a világról. Témáim általában nagyon személyesek - szerelem, halál, őrület, alkotás. Ez sokszor zavarba ejti a közönséget. És ez jó. Mert a cél a belső mikrovilágainkat párbeszédre bírni. Hogy talán mégsem vagyunk annyira egyedül." - bővebben.
 
 
Fekete Attila
fotós
 
"Gyerekkorom óta fotózom, hol intenzíven, hol kisebb intenzitással. Az utóbbi közel 10 évben, a digitális korszakom kezdete óta, rendszeresen és gyakran készítek fotókat. Nincs meghatározott témaköröm, sok mindenben kipróbáltam magam. Legalább négy éve készítek színházi és eseményfotókat."  - bővebben.
 
 
Kettős Tamás
festő, zenész
 
"Amikor a századvég belekarolt az ezredfordulóba hopp, én még sunyiba javában próbáltam megtartani az összes gyerekkori játékot. 
Amit csak lehet. Gondoltam addig csinálom, amíg le nem bukok." - bővebben.
 
Hidvégi Petra
keramikus
 
"Minden érdekel, ami az agyaggal kapcsolatos. Az antik kerámiaművészet kivitelezési és égetési technikáiból rengeteget merítek - ezeket a lépéseket hogyan tudom a modern kerámia készítés nyelvére lefordítani. Folyamatosan kutatom az alternatív égetési metódusokat, az agyag, mint anyag állandó meglepetéseket tartogat." - bővebben.
 
 
Köbli Alexandra
festőművész
 
"Kíváncsi vagyok a világra, ki hogyan meséli. Úgy gondolom, bárkitől tanulhat az ember valami újat, vagy mást. Színes a világ. Ezért őrzöm magamban a gyermeki kíváncsiságot, hogy ne fakulhasson meg a képzeletem világa, amit ízekre szedett emlékeimből alkotok meg és hagyok magam után a vásznon." - bővebben.
 
 
Kusnyár Eveline
festő
 
"Kusnyár Eveline látványvilágának alapja a családdal, barátokkal szerzett élmények emlékképei, azok felidézett hangulata és az első benyomások átalakult érzései. A gyerek és felnőtt lét határán lavírozó munkáin a jellemábrázolást elsősorban az állatidentitások adják, valamint a szereplők arctalansága, rejtőzködése." - bővebben.
 
 
 
 
Németh Csaba
szobrász
 
"Munkáim egyfajta figurális absztrakt vonulatot követnek. Ezeket a figurákat, alakokat használom arra, hogy reagáljak a bennem és a körülöttem lévő világra. Az élet maga, ami érdekel. Nem a miértje foglalkoztat, inkább a szerkezete, folyamata, kilengései, ellentétei." - bővebben.
 
 
Pázmány Virág
látványtervező
 
"Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus." - bővebben.
 
 
Pinczés József
festőművész
 
"Jónak tartom, hogy az igazán fontos dolgaink nem olyan könnyedén jönnek, hanem nehézségek árán egyszer csak, valami okán ott teremve tárulkozik fel előttünk, s aztán éppoly furmányosán csukja is be titokzatos kapuit..." - bővebben.
 
 
Pignitzky Ádám
látványtervező
 
"Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus." - bővebben.
 
 
Pokorny Szilárd 
költő, író
 
A tiszakécskei művésztelepen a célom egy novella megírása, amelynek témája Tiszakécske lesz. Ha minden jól megy, akkor lehetséges, hogy ez egy kriminovella lesz, és ha még ennél is jobban alakulnak a dolgok, akkor nem csak Tiszakécske, de maga a művésztábor és annak a szereplői is belekerülnének. - bővebben.
 
 
 
 
Prechel Dorka
asszisztens
 
"Ide jön a szöveg... :) " - bővebben.
 
 
 

Retkes Máté
szobrász
 
"Évekkel ezelőtt felismertem és elfogadtam azt a hozzáállásomat (természetemet), hogy az előttem lévő anyagot élni, beszélni hagyom, és megpróbálok erőszakmentesen dolgozni; hallgatni és figyelni a születő tárgyra, és e tárgy ideáját a lehető legtisztább formájában (a maga valójában, az anyagitól mentesen) látni." - bővebben.
 
Szolnok Bence
zenész
 
"16 éves korom óta gitározok. Jelenleg 4 formációnak vagyok a tagja, ebből a fő irány a Kettős Tamás és a Vadszamarak nevű projekt. Szeretnénk oldschool elemekkel új zenei ösvényt vágni." - bővebben.
 
KAPCSOLÓDÓK
 
Képzőművészek, előadóművészek, filmesek és fotósok, írók és költők: itt az alkalom, hogy jelentkezzetek a legendás, 2015. augusztus 26-szeptember 4. között tartandó tiszakécskei művésztelepre! Az Új Alkotóműhely pályázatának részleteit a DRÓTon itt olvashatók. Pályázati felhívás a legendás tiszakécskei művésztelepen való részvételre
 
  • Tiszakécske
  • Új Alkotóműhely
  • művészet
  • Művészet