Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

A tíz legidegesítőbb dolog, amit íróként hallhat az ember (az ilyen-olyan tízdolgok mintájára)

Kiss Judit Ágnes összeírta a tíz legidegesítőbb dolgot, amit íróként hallhat az ember, amihez mi hozzáírtunk még egyet. Szóval a tíz plusz egy legidegesítőbb dologot, amit íróként hallhat az ember most a DRÓTon is olvashatjátok.

 

 

 
1. Írogatsz még? - Ha válogatott atléta volnál, mit szólnál a szaladgálsz még?" kérdéshez? Építészként a firkálgatsz még?" és mondjuk sebészként a vadgosol még?" hangzik hasonlóan.
 
2. Most elmesélek egy történetet /az életemet, na, azt írd meg! - Van mit írnom, és szeretem én eldönteni, kitől lopok. Az előző analógiát folytatva: te sebész vagy? megműtenél?"
 
3. Miért nem írsz inkább valami népszerűt, olyan bestsellert, tudod! - Mert a Forma 1-es pilóta nem taxis, pedig mindkettőhöz csak vezetni kell tudni.
 
4. És ezek mind megtörténtek veled? - Volt ami igen, volt, ami nem. De akkor is meg tudom írni, ha nem történt meg. A színész is el tudja játszani Hamlet atyjának szellemét, akkor is, ha még nem halt meg.
 
5. Na, nekem bevallhatod, hogy milyen drogot használsz, a művészek mind tolnak valamit! - Lehet, hogy nem vagyok elég nagy művész, de nekem a megfelelő cucc be van építve az agyamba, köszi, mással nem élek.
 
6. Honoráriumot/ jogdíjat nem tudunk fizetni, de végül is népszerűsítjük a műveidet... - Én is próbáltam már meggyőzni a gázműveket, hogy a szolgáltatás használatával népszerűsítem a cégüket, de kikapcsolták a fűtést.
 
7. És miről szoktál írni? - Hol erről, barátom, hol arról. Te mindig ugyanarra az egy számra táncolsz?
 
8. Én is írtam egy könyvet, segítenél kiadatni? - Nem kiadó vagyok, nem terjesztő, nem nyomda. Csak írni tudok segíteni, ha kéred.
 
9. Író vagy? Újságíró? - Nem, nem újságíró. Akkor azt mondtam volna.
 
10. Verset meg prózát? Még sose hallottam a neved! Csak az XY-t ismerem. - Most tuti olyannak a nevét mondtad, akit nem tartok kimondottan írónak, köszi.

Mosoly, fogcsikor.

 

+1. És ebből meg lehet élni? - Nem. Ebből nem. Ezért élni, halni kell. (Megj. szerk.)

 


KISS JUDIT ÁGNES a DRÓTon

Mit ér az ember, ha nő? Mit jelent nőnek lenni? Mihez kezdhet az ember ma Magyarországon nőként? A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt. Beszélgetésünk szerkesztett változatának első részét olvashatjátok a DRÓTon. „A nők elnyomása a férfiakat is megalázza" - beszélgetés Kiss Judit Ágnessel - első rész - 7NŐ/1


A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt. Beszélgetésünk szerkesztett változatának második részét olvashatjátok a DRÓTon. „Az önismeret ahhoz kell, hogy másoknak ne legyen rohadt szar miattad." - beszélgetés Kiss Judit Ágnessel - második rész - 7NŐ/1


 

Ha elhagyod egyszer a harmadik ikszet, / nem kellesz a munkaerőpiacon. / Ezt dobta a gép. Igazítod a sminked. / Kérőddzön a sok fasz a szingliadón!” A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt, akinek a beszélgetés végén felolvasott négy szókimondó versét olvashatjátok a DRÓTon. - Kiss Judit Ágnes négy verse


Nemzeti érzelmű vagyok. Már amennyiben ez azt jelenti, hogy szeretem a hazámat. Magától értetődően, mert beleszülettem, mert benne nőttem fel. Ahogy szeretem anyámat, mióta az eszemet tudom, vagy a gyerekemet, mióta megszültem. Reflexszerűen. Nem is tehetnék ellene. Épp ezért nincs szükségem bokáig lógó kokárdára, transzparensekre, menetelő társakra, hogy demonstráljam. Nem akarom megmondani, ki magyar és ki nem, ki szereti és ki árulja a hazát. - Kiss Judit Ágnes költőnő írását lehet vitatni, lehet továbbadni, de kihagyni nem. 


Feministának lenni csak annyi, hogy nincsenek előjogok sem kötelezettségek. Sem a munkában, sem a gyermeknevelésben, sem a szexben, sem anyagiak terén. - Kiss Judit Ágnes költő jegyzetét olvashatjátok a DRÓTon. - Én nem vagyok feminista, de...


 

  • Kiss Judit Ágnes
  • tíz dolog
  • író
  • irodalom
  • Költészet
  • Irodalom