Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Sz*rok a focira

Hanzély Márton nagyon radikálisan vélekedik a mostanság sok mindenkit lázba hozó foci bajnokságról. „És akkor mi van?” – most különösen aktuális című sorozatának legújabb írásával, szerkesztőségünk legtöbb tagja aligha ért egyet, ahogyan valószínűleg ti sem. Mégis közöljük, hogy segítsünk szegény emberen, ne érezze olyan magányosnak magát.

Sz*rok a focira
 
Elkezdődik a bajnokság. Magyarország kijutott. Négy évtized után. Eleinte nekem égett a pofám, ahogy hallgattam a közvetítőket, szakértőket, szakújságírókat. Én szégyelltem magam helyettük. Megnéztem a híreket, melyeknek egyre kevesebb köze volt-van a valósághoz, egyre több az őrülethez, az embertelenséghez. Aztán hirtelen vége lett még a hazudozás és butaság különös egyvelegének is, és akkor sport és időjárás. 
Aztán
 
már minden csak sport és időjárás lett itt. 
 
Esetleg zene, de arról inkább ne is beszéljünk. 
A sportnál egyébként csak az időjárásnak van nagyobb jelentősége ebben az országban, nem mintha angolok lennénk, hiszen mi ötkor nem teát iszunk, hanem lehetőleg valami kocsmába megyünk meló után. De már oda se mehetek, mert belépek és az egész fal egy rohadt nagy tévé, amin közvetítők, szakértők, szakújságírók nyomják a rizsát. Hazai pályán. Mindenki meg van nyírva, minden a helyén, felkészülve a terrorra, a nézőkre, a pályára. És az emberek zabálják.
Soha sem értettem mit lehet azon élvezni, hogy az ember nézi. Az rendben van, hogy a barátaiddal eljársz és játszol.
 
A játéknál már csak a közös játék a nagyobb öröm, de nézni, ahogy mások játszanak, abban van valami perverz.
 
Szerintem. Tudom, hogy sokkal többen vannak a perverzek, de hát ez van. És ettől a perverziótól fogva vannak úgy megvezetve, hogy csak na. Nézik a sok ostoba reklámot, nem csak a meccsek előtt, után és szüneteikben, hanem a meccs közben is. Semmi más nem történik, mint egy elképesztő agymosás, utána még ki is öblögetik a fejeket, hogy tuti ne maradjon benne semmi más. 
Főleg gondolat ne, főleg saját gondolat, elképzelés ne. 
Menj és fogyassz, igyál közben vizezett sört, egyél valami zsíros kaját, és kussolj. Ne beszélj másról, ne gondolkozz a mindent elöntő hülyeség, butaság és hazugság sötét hullámairól, végképp ne olvass, zenélj, kertészkedj, sétálj, kirándulj, beszélgess, hanem csak nézd, ahogy néhány nyomorult rohangál egy bogyó után, hogy betuszkolja abba a szánalmas kapuba. 

FOCI a DRÓTon

Örülök a VB-nek, azonban… - Bezzegország elnökének üzenete

Nem csak a Könyvhét kezdődik, hanem a VB is. A Drót ezt a cikket ajánlja minden kedves focirajongó olvasójának. - 2014-06-12

Nem hiszem el, hogy ennyire primitív sportra pörög Európa. Az Olimpiát értem, kedvelem, bár az utóbbi időben az is csak reklám és a gyógyszergyárak tesztüzeme, és ez eléggé elkeserítő. De nem tudok nem arra gondolni, hogy a foci, amikor nézik a tudatalatti pornója. Azért szurkolunk, hogy végre benyomja valaki a spermát a kapuba. És akkor örülünk.

A legszebb öröm a gólöröm, ugye? Miért? Mert utána nincs kérdés.

Építsük csak tovább a stadionok országát, és felejtsük el, hogy valaha a Nobel-díjasok országa is voltunk.

Rohasszuk le az iskolákat és a kórházakat, mert nincs szükség sem tudós és gondolkodó fiatalságra, sem bölcs és megfontolandó tanácsokat adó öregekre. Dögöljön meg mindenki, aki nem csak a sporthírekre és az időjárásra kíváncsi, mert az nem érzi át micsoda nagyszerű dolog, hogy a magyar csapat végre megfésülködött. 

Megvezetnek itt mindenkit úgy, hogy azt a gondolkodó ember nem tudja máshogyan nézni csak őszinte csodálattal.
 
Barátaim, ti ezt beszoptátok. Arra pazaroljátok a drága életidőt, a csodálatos nyári estéket, hogy néhány szerencsétlent bámultok szaladgálni, miközben kimossák az agyatokat. 

Engem már csak az nyugtat meg, hogy még annyit sem fogok foglalkozni a hírekkel, mint eddig. Nincs miért. Úgyis tudom. Inkább olvasok és sz*rok a focira.  

 


 

És akkor mi van? - sorozat a DRÓTon

„Európa nagy és dicső, és újra az fog lenni.” – jósolta megkérdőjelezhetetlen előrelátással a Konzervatív Hallgatók elnöke, miközben tahóságukkal kiharcolták maguknak azt a bizonyos 15 perc hírnevet, néhány leszbikus és biszexuális lány békés tiltakozása közben. De honnan ez az elképesztő önbizalom és mi történik itt valójában? Hanzély Márton És akkor mi van? sorozatának újabb részét olvashatjátok a DRÓTon. Buzi-e vagy?

„A sok író figyel és hallgat.” – ez a mindent elmondó MTI-ORIGO képaláírás a Tokaji Írótáborról készült fotó alatt. Tényleg ez „a hazai irodalmi élet egyik legfontosabb rendezvénye”, ahogy a Magyar Hírlap mondja. Nem is kéne többet hozzátenni, hacsaknem annyit: és akkor mi van? – Hanzély Márton kegyetlen véleményével szerkesztőségünkben nem mindenki ért egyet, de teret adunk neki, ahogy bármilyen más-, vagy ellenvéleménynek is. Ha lesz. Addig is: olvassátok. -  Hallgass és figyelj - a Tokaji Írótábor margójára

A legújabb az, hogy akkor most Föld2. Rögtön a szingularitás után az jön, hogy majd feltöltjük az agyunkat egy bazinagy csőbe és halhatatlanok leszünk. Gyűjtsünk arra, hogy lelépjünk innen, vagy arra, hogy semmi emberi ne maradjon belőlünk. Remek!  – Hanzély Márton „És akkor mi van?” című szkeptikus és cinikus sorozatának legújabb részét olvashatjátok a DRÓTon. Miért hülye Stephen Hawking? 

Azt állítja nála van Petőfi koponyája. Nálam meg az enyém. Még. Szerencsére. – "És akkor mi van?" című sorozatunk első részét olvashatjátok a DRÓTon Hanzély Márton tollából. Petőfi nő volt?  

Oscar Wilde szerint „azért nagyszerű dolog a foci, mert távol tartja a belvárostól a csürhét”. Hogy egy élő klasszikust is idézzek: „na, ugye!” – Hanzély Márton kegyetlen „És akkor mi van?” című sorozatából a legújabb rész annyira nyers, hogy a demagógiára már-már demagógiával válaszol. Úgyhogy írásától szerkesztőségünk elhatárolódik, mégis közöljük, mert szeretnénk többféle véleménynek is hangot adni. Kövezzétek meg ti hozzászólásaitokkal a DRÓTon, ha ti sem értetek vele egyet! Vagy adjátok tovább, osszátok meg, ha szerintetek is van benne valami. Na, ugye?

 

 

  • foci
  • És akkor mi van?
  • Európa bajnokság
  • agymosás
  • médiakritika
  • média
  • Társadalom