Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Szex, szerelem, iszonyat!!! Cthulhu is ezt olvassa!!!

Megjelent a szokatlan és hátborzongató történetek magazinja, a Black Aether első száma, amely kuriózumnak számít a magyar sajtó piacán. A DRÓTon a lap teljes tartalmát és a főszerkesztő Tomasics József ajánlóját olvashatjátok, továbbá megtudhatjátok azt is, hogy hogyan szerezhetitek meg a magazint Cthulhu karmai közül.

 
„Never explain anything.”
 
Howard Phillips Lovecraft, korának egyik legnagyobb rémtörténet írója jelentette ki ezt a rövid mondatot, ami három szóban foglalja össze azt a zsenialitást, ami Lovecraftből áradt, és amit szerencsénkre nem pazarolt el. Ez a három szó jellemzi a legjobban azt az érzést, amit oly sokszor „az ismeretlentől való félelemként” említünk. A nyitva hagyott gondolatok, meg nem válaszolt kérdések, megmagyarázhatatlan események ötvözete emeli munkásságát a legnagyobbak közé.
 
Novelláit, fikciót tiszteletlenül kezelték, kíméletlenül átírták, megcsonkították. Munkásságát, halála után, önös érdekből átértelmezték, átdolgozták és a kor marketing gépezetébe süllyesztették. Napjainkban pedig, nézetei miatt támadják.
 
Legtöbb írása a Weird Tales magazinban jelent meg, ezért döntöttünk úgy, hogy ezen az úton elindulva állítunk emléket munkásságának. Egy olyan magazint hoztunk létre, amiben Lovecrafti és weird, szokatlan és néha hátborzongató történetekkel találkozhatsz kedves olvasó. A Black Aether egy olyan kezdeményezés a magyarországi Lovecraft közösség részére, ami nyitva áll mindenki számára, egy lehetőség, hogy a nyilvánosság elé kerüljön a fiók alján őrizgetett és talán már el is feledett írásod, illusztrációd. Ne habozz jelentkezni, hisz a magazin kifejezetten amatőr írók történeteire specializálódik, de természetesen ugyan úgy, a profik is beküldhetik írásaikat.
 
A Black Aether nem akar több lenni annál, mint amiért valójában létrejött. A cél a szórakoztatás és az ösztönzés. Felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögödből az olvasókkal a rettenetet.
 
A magazin nem tudja helyettesíteni Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.
 
Külön köszönöm Farkas Balázsnak a tanulságos beszélgetéseinket, olykor vitáinkat, és külön köszönöm Vígh Dávidnak a bíztatást és szakmai segítséget.
 
Tomasics József
főszerkesztő
 
 
A Black Aether első számában hét darab történetet és egy képregény, első nyolc oldalát olvashatod el. Egyik történetet sem olvashattad eddig máshol, mert a magazinban jelennek meg először. Az írók közt van teljesen amatőr is, de van, aki már több irodalmi díjat is elnyert. Hét író, hét stílus, hét egymástól teljesen eltérő rémtörténet.
A magazin közepén található, nyolc oldal színes képregényt, a Brazil származású Eron Carlos Costa (Ikaroww) írta és rajzolta. A RIO NEGRO képregény, sehol máshol nem jelent meg magyarul, Ikarow kifejezetten a Black Aether számára ajánlotta fel, hogy bevezetőként megjelenhessen az első nyolc oldal. Ha a képregény kellően meggyőző, akkor rendszeres lesz a magyar nyelvű megjelenése.
 
ÚTVESZTŐ: KATUL ÖRÖKSÉGE​
Írta: Pápai Bence
Illusztrálta: Pápai Bence
A történet bevezetésül szolgál az útvesztő világába, egy ősi és elveszett világ első betekintése ez, egy olyan korból, mikor a félelem és rettegés az élet része volt.
 
A MISKATONIC-DIPLOMA
Írta: Weiner Sennyey Tibor
Illusztrálta: Vígh Dávid – Gr4ss
Történet az egyetemről hazatérő kutatóról, aki társaival megpróbálta magára ölteni az egyetlen, és igazi jelmezét.
 
SÁRGA ÁRNY
Írta: Lir Morlan
Illusztrálta: Vígh Dávid – Gr4ss
Egy sárga villanás. Egy sápadt maszk. Egy jel, és egy könyv. Néhány szó, néhány felvonás, és a világ örökre más színt ölt.
 
RIO NEGRO
Írta és rajzolta: Ikarow
Rémület az Amazonas szívében. A képregény első része, a Brazil származású írótól és rajzolótól.
 
A PRÉSHÁZBAN
Írta: Veres Attila
Illusztrálta: Bolye László
Szex, szerelem, iszonyat a présházban! Ha a kamerák forognak, felfedjük, ami a bőr alatt rejtőzik.
 
MEGJÖTT A CIRKUSZ
Írta: Vidra Gyula
Illusztrálta: László Márk
Ezt a vérfagyasztó történetet ne lefekvés előtt olvasd, mert a végén úgy jársz, mint annak elbeszélője… vagy inkább elszenvedője…
 
EGY NAP A TENGERNÉL
Írta: Kökény Pál
Illusztrálta: Papp Virág
Gyilkos ballada, egy békés tengerparti városban, szörnyekkel az időn innen, és azon túlról.
 
GALÓCA
Írta: Farkas Balázs
Illusztrálta: Papp Virág

A borzalom, amely szétszakította a családot, már ősidők óta szunnyadt a zalai erdőségben.


 POE, LOVECRAFT és SCI-FI a DRÓTon

...avagy a modern társadalom félelmeiről és az ismeretlentől való rettegésről.  A mai emberiséget uraló két nagy tévképzetről – az űr hidegéről, avagy az idegen-, és a gépek hidegéről, avagy a mesterséges intelligenciáról – továbbá arról, hogy mi az ami valóban hiányzik szól esszénk, amit itt meg is hallgathatsz. - Weiner Sennyey Tibor: Félelem és reszketés Poe és Lovecraft társaságában 

Edgar Allan Poe-t 1849 október harmadikán találták meg Baltimore egyik sikátorában, egy mocskos tócsában fekve. Nem a saját ruháját viselte. Egyesek szerint veszett volt, mások szerint agybajos, nemi-beteg, alkoholista, ópiumfüggő, vagy mindegyik. Négy napig szenvedett, félrebeszélt, mire október hetedikén végül meghalt. Tudom, hogy magát nem Poe halála érdekli, hanem a két koffer, amit megtaláltak nála. Az egyikben kéziratai voltak. A másikban tervek, tervek egy olyan nyelven, amit Baltimore-ban senki nem értett. A két koffer sorsa csak nehezen követhető, de ahogy maga is, úgy én is sejtem, hogy a második koffer talán Kempelené. Oly sok idő telt el, hogy mondhatnánk: a koffer bárhol lehet. Bárhol. Olyan rejtély ez, amelyet soha nem fogunk tudni feloldani. Az asztalomhoz léptem és azt mondtam neki, hogy „Valóban bárhol lehet. De nincs megoldhatatlan rejtély.” – és elmosolyodtam.  - A Hallgatógép című sci-fi novellával emlékezünk a 166 éve meghalt zsenire. - Hallgatógép - 166 éve halt meg Edgar Allan Poe

Szeretné, ha tovább karolná, ha még erősebben, ha hozzáérne az arcához, ha beletúrna a hajába, a húsos ajkait pedig az övéire tapasztaná, még ha szilikon, akkor is. Ha az ágyékával nekifeszülne az ő ágyékának, ha félrevonná a sarokba, ha visszalökné az alaktalan plüssbe, és arra kérné: rakd szét a lábad!"  Centauri: PARALLEIA - sci-fi novella

A DRÓT és a GALAKTIKA együttműködésének keretein belül, a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat 300. darabját Sirokaï Mátyás írásával ajánljuk lapunkon. A hamarosan megjelenő antológiában olyan írók fantasztikus novellái olvashatók, mint például Benedek Szabolcs,  Arthur C. Clarke, Hász Róbert, Nemere István, Ian Watson, egészen pontosan 25 (!) szerző írása. Részlet és ajánló a DRÓTon. - Sirokaï  Mátyás: A fák színe előtt - GFK300

 
  • Black Aether
  • ajánló
  • sci-fi
  • horror
  • Irodalom