Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Szembenézés

Szevasz, te féreg.

Rég láttalak.

Ma van az évfordulónk, tudtad?

- Ferdinánd Zoltánnak és Nagy M. Hedvignek hamarosan közös könyve jelenik meg, Feles címmel. A DRÓTon most 5 napon át 5 részletet olvashattok és a hozzájuk tartozó 5 fotót láthatjátok.

Szembenézés

Szevasz, te féreg.

Rég láttalak.

Ma van az évfordulónk, tudtad?

Már három éve, hogy együtt vagyunk. Ki gondolta volna, hogy ennyire tartós lesz ez a kapcsolat.

Én biztos nem, mert sokáig nem is vettem rólad tudomást. Nem voltál az esetem soha.

De téged nem olyan fából faragtak, hogy néhány nem várt nehézség a kedvedet szegje. Kellettem neked, hát küzdöttél értem. Hazudnék ha azt mondanám, hogy hálás vagyok. Túlságosan sokat fájt miattad a fejem, te féreg. Néha már szinte az őrületbe kergettél az erőszakosságoddal, de téged ez egyáltalán nem érdekelt, mert mindig is egy önző alak voltál.

Valamiért mégsem tudtam rád haragudni soha, talán ezért is tartottalak meg. Hogy évente egyszer, az évfordulónkon, amikor végre megszabadítottak tőled, jól megnézhesselek magamnak az ép szememmel.

A másik úgyis ott van valahol a testedben. Gondolom, ezért is nézlek. Hogy lássam végre magamat.

Írás: Ferdinánd Zoltán. Fotó :Nagy M. Hedvig.

 


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG: FELES. Részletek a DRÓTon

David Bowie kávét főz nekem a Marson

A Holdon azért jó lakni, mert ott nincsenek szomszédok. Te vagy az egyetlen lakó. A Holdon nem basznak hangosan péntek éjjel, nem hallgatnak borzalmas zenéket szombat délután, nem fúrják a falat vasárnap hajnalban.

Szembenézés

Szevasz, te féreg.

Rég láttalak.

Ma van az évfordulónk, tudtad?

Dwa bratanki

A Wojciech nevét senki se tudta normálisan kiejteni, ezért a lengyel csávót mindig csak úgy emlegettük, hogy a lengyel csávó. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

A Jánosnak túl nagy volt a szíve

Mondtuk a kórboncnoknak, hogy ha végzett, ne rakja már vissza a Jánosba a szívét, mert szeretnénk magunkkal vinni. És ezt mégis hogy képzelik? Ez nem egy étterem, ahonnan el lehet vinni a maradékot...

Egy házasság vége

Akkor én most agyonverlek ezzel a kurva rádióval, rendben? És aztán agyon is vertem. Így lett vége a házasságunknak. Majdnem ötven évig voltunk együtt, de hát egyszer minden véget ér. És tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy az a gusztustalan penészes sajt tényleg kurva finom volt.


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG a DRÓTon

Megyünk Jugóba!

Anyu, mi az a jugó? A Jugó az egy ország. Igazából Jugoszláviának hívják, csak mi úgy becézzük, hogy Jugó. Az anyu földrajzot tanít a helyi általános iskolában, azért fogalmaz ilyen tanárosan. De akkor miért nem jugócska? Mert az már túlzás lenne. És hol van ez a Jugó? - Ferdinánd Zoltán írását Nagy M. Hedvig fotóival kísérjük a DRÓTon.

A Marika mégis kiállít

Ez a rongydarab volt a Marika kezében, amikor megtaláltuk a holttestét. A Marika évtizedek óta a múzeumban takarított, saját halottunknak tekintjük. - Ferdinánd Zoltán írásából és Nagy M. Hedvig fotójából mindent megtudsz a művészetről, azt is, amiről eddig lövésed sem volt.

Könyvhét noir + Nagy M. Hedvig fotói a 88. Ünnepi Könyvhétről

Nagy M. Hedvig fekete-fehérben fotózta végig a 88. Ünnepi Könyvhetet. Képein írók és olvasók, könyvek és a tér. Fotósorozat a DRÓTon.

  • novella
  • fotó
  • Ferdinánd Zoltán
  • Nagy M. Hedvig
  • Feles
  • Irodalom