Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Stenszky Cili, a DRÓT alkotója a legjobb 12 között

A Kossuth Rádió, az Inforádió, a wmn.hu, a hvg.hu, a Heti Válasz, a Nők Lapja, az M1 és az RTL Klub jelöltjei között versenyben a DRÓT alkotója: Stenszky Cecília. 
 

 
 

Stenszky Cili,

a DRÓT alkotója

a legjobb 12 legjobb között

A Média a Családért Alapítvány Nemzedékekért-díjára jelölt 12 legjobb pályázat közé jutott az 'Óda a Nagyiról' című írás, Stenszky Cecília tollából és tapasztalatából. 

Olvassátok szeretettel, ha gondoljátok, szavazzatok is.

Egy nagymamáról van szó. Átlagosnak is mondhatjuk, tulajdonképpen. Megélt egyet s mást, a 20. század nagy részét, iparos és paraszti családból, de művész és értelmiségi is egyszerre, mesélő, otthonteremtő, életet adó asszony.

Bármelyikünk nagymamája lehetne.

Mégis varázslatos hatású valakinek: a gyermekeinek, az unokáinak, dédunokáinak. Sőt, tulajdonképpen mindenkinek, aki kapcsolatba kerül vele.

Szavazás is van persze, azonban nem a számok számítanak, hanem hogy a szó eljusson lélektől lélekig. Hogy egy kicsit mindenki belegondoljon a rokona, ismerőse, utódja, boldog őse – és saját magának a feneketlen mélységeibe.

Olvassatok, hagyjatok időt magatoknak, és az új év hajnalán gondoljatok hálával az idősekre, az őseinkre, akik kitaposták előttünk az út egy részét.


 
 
Vannak emberek, akik nem elsősorban a szavaikkal vagy az egyébként jól elvégzett munkájukkal, hanem pusztán a lényükkel építik a világot, napról napra, találkozásról találkozásra. Ha már megadatott nekem, megköszönném. Most, mielőtt még késő lesz. 
 

STENSZKY CILI a DRÓTon

A karácsony persze szólhat a csillogásról, a fényről az év sötétjében, s az ajándékokról, de mennyivel másabb az egész hangsúlya, ha a csillogás és a fény belőlünk fakad, az ajándékot pedig önmagunkból adjuk. A fény belőlünk fakad (2016. december 23.)

Isten bolondjának lenni persze fáj... Ezt hívják feltámadásnak. - Isten bolondja (2015. április 5.)

Mária Terézia katonái 1764. január 7-én reggel néhány óra alatt szánalom nélkül megtizedelték a szabadságukért kiálló, összegyűlt székelyeket, ám őket már akkor sem lehetett csak úgy elnyomni. Ez a néhány menekülő, új életteret kereső család kétszázötven év alatt belakta az élhetetlennek vélt havasokat és völgyeket, és ott a mai napig olyan kultúrát és életmódot teremtett, melyből nagyon sokat tanulhatnánk. Minap a Gyimesben jártam, bolondgombát vacsoráztam :) (2015. január 9.)

Merjek arról beszélni, amit, ha az életem egy film volna, nem valóság, biztosan megteszek: hogy kilépek a gyóntatófülkéből? Nem is olyan nagy tragédia. Csak éppen nem szokták csinálni. - Fülbegyónás karácsonyra - ...ha Karácsonykor csak egy írást olvasol el, ez legyen az! (2014. december 22.)

MÉG TÖBB Stenszky Cili DRÓTon...

 
  • Média a családért
  • Stenszky Cecília
  • verseny
  • szavazás
  • Élet