Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Senki

Ha csak egyetlen cikket olvasol el, amiben benne van, hogy hogy néz ki Magyarország 2017 márciusában, akkor ez legyen az. Még csak csütörtök van, de Hanzély Márton látnoki képességektől áthatva megírta az egész hetet egyben. 

 
Senki
 
 
Vasárnap még homorultunk és megtudtuk, hogy a kommunizmusért nem az oroszok, hanem a hanyatló Nyugat a felelős. Ha ezt nem tudtuk volna, akkor most már megnyugodhatunk, mert tudtunkra hozták a NÖRI megemlékezésén, az Új Köztemető Látogatóközpontban, hogy márpedig sírjaink homorultak. Nem, ez nem rosszul idézés, ez kérem parafrázis. Egy magát irodalminak mondó lapon publikáló oktondi irodalmárocskának ezt tudnia kellene, huhú.
Hétfőn már a Mindenki Oscar-díjának örültünk, de aztán megtudhattuk, hogy nem is olyan jó film, sőt, igazából rossz. Erika néni Orbán Viktor állítólag, a gyerekek mi vagyunk, ráadásul Orbán Viktor gratulált Erika néninek és a gyerekeknek, hogy kijutottak Svédország helyett Amerikába, és ez állítólag cinizmus, hogy nem sül le. Sőtsőtsőt.
Közben az is kiderült, hogy a kormánypárt megvalósítja a Kétfarkú Kutyapárt nagyratörő álmát – igaz, sajnos nem Felcsúton –, a talán majd Farkas Bertalan Űrközpontot. A MAŰR (Magyar Űrhajózási Vállalat) járművei majd innen fognak felszállni. 
Gyulaháza jelentkezz! 
Gyulaháza, vétel? 
Igen, állítólag a polgármester csak egy lacikonyhára pályázott, aztán ez lett belőle. Szerintem egyébként nem hülyeség Gyulaházát rárakni a világűrtérképre. Hiányzott róla. De ez még semmi! Lesz átlátszó üveghíd is, nagyobb, mint Kínában, haha. 
Pedig még csak kedd volt. 
Szerdán már etnikailag homogén néppé lettünk, igaz voltak, akik ez ellen hőbörögtek, mert hogy az ezerév alatt itt mindenki turmix, de sebaj, inkább hóhahó. 
Még aznap délutánra rájöttek: attól, hogy nem lesz olimpia még egy csomó mindent lehetne építeni az olimpiai tervekből, kivétel, amire tényleg szükség lenne. Amúgy is, a hálátlan és áruló Budapestet büntetni kell, a hű vidéket jutalmazni, és inkább mindent ott csináljunk. Ha menekültek, ó bocsánat, „migránsok” éppen nincsenek, ha a Soros – tudjukki – mirigyein élősködő, külföldi pénzekből - tényleg, az EU-s támogatások nem külföldi pénzek? - lébecoló aktivisták és jogvédők, és baloldali revolver újságírócskák kirándulni mentek, akkor majd kijátsszák a népet saját maga ellen, hurráhé.
Szerdán mindenki azon háborgott, hogy mindenki a Mindenkiről beszél. Na jó, de hogyan? Pedig Erika néninek szép volt a ruhája, állítólag, bár én nem láttam, és a gyerekek meg tátogtak, nem is igazi az egész, és miért nem nagyfilm, mi az hogy kisfilm, merjünk nagyot filmezni, tavaly a Saul fia, meg a tudjukkik, most meg a gyerekek, meg a nemtudjukkik.
Ma csütörtök van. 
Bejelentik, hogy a Parlament a múltbéli demokráciák múzeuma lesz, hová az érdeklődő nép jegyet válthat, fizetett statiszták szemük láttára játsszák majd el azt a meghaladott és túlélt demokrácia nevű játékot. Szavaznak, nyomkodnak, nem Pistike, ejnye, ne fogdosd össze a képviselő bácsit, píha.
A várban piramis épül, a Ligetet lebetonozzák, a Népstadion megint kész lesz és atommal fűtik majd a gyöpöt, azt a szép zöld gyöpöt, góóól.
Pénteken kilépünk az Európai Unióból, de a pénzt azt még köszi elfogadjuk, visszajáró nincs. Szövetségre lépünk a trumpi Amerikával, a putyini Oroszországgal és az erdogani Törökországgal. Szombatra kész is az Illiberális Unió, közismertebb nevén az Illiberó. Azon már nem is gondolkodunk, hogy hogyan juttotunk oda, ahová a minyonok, nyamnyam.
Vasárnap misére megyünk, szentté avattatjuk Koppányt, Turul madarat teszünk a piramis tetejére és kettőskeresztet a turul fejére. Közben visszatérnek a MAŰR hajói a Trappist-1-ről - így bebizonyosodik, hogy mégsem olyan hülye Stephen Hawking -, ahol már pajzsokat vontak a bolygók köré az őslakosok, és azért imádkoznak, hogy csak oda ne menjünk. Pedig vittünk golyóstollat, Rubik-kockát és közbeszerzést.
Szerintük ugyanis senki sem normális már itt. 
Senki.
 

És akkor mi van?

- sorozat a DRÓTon

Trump!? És akkor mi van?

És akkor mi van, ha Trump nyert? Nem arról van szó, hogy a másik jelölt jobb vagy rosszabb volt, hanem arról, hogy Trump mennyire, de mennyire tökéletes és kifejező. 

Pápá Európa! És akkor mi van?

Európát szét lehet rombolni egyetlen éjszaka alatt, de évek hosszú sora kell ahhoz, hogy Európát felépítsük. Európát meg lehet és kell is javítani, nekünk, akik Európát alkotjuk, nem pedig tovább rontani a butasággal. 

Sz*rok a focira

Hanzély Márton nagyon radikálisan vélekedik a mostanság sok mindenkit lázba hozó foci bajnokságról. „És akkor mi van?” – most különösen aktuális című sorozatának legújabb írásával, szerkesztőségünk legtöbb tagja aligha ért egyet, ahogyan valószínűleg ti sem. Mégis közöljük, hogy segítsünk szegény emberen, ne érezze olyan magányosnak magát. 

Buzi-e vagy?

„Európa nagy és dicső, és újra az fog lenni.” – jósolta megkérdőjelezhetetlen előrelátással a Konzervatív Hallgatók elnöke, miközben tahóságukkal kiharcolták maguknak azt a bizonyos 15 perc hírnevet, néhány leszbikus és biszexuális lány békés tiltakozása közben. De honnan ez az elképesztő önbizalom és mi történik itt valójában? Hanzély Márton És akkor mi van? sorozatának újabb részét olvashatjátok a DRÓTon. 
 

„A sok író figyel és hallgat.” – ez a mindent elmondó MTI-ORIGO képaláírás a Tokaji Írótáborról készült fotó alatt. Tényleg ez „a hazai irodalmi élet egyik legfontosabb rendezvénye”, ahogy a Magyar Hírlap mondja. Nem is kéne többet hozzátenni, hacsaknem annyit: és akkor mi van? – Hanzély Márton kegyetlen véleményével szerkesztőségünkben nem mindenki ért egyet, de teret adunk neki, ahogy bármilyen más-, vagy ellenvéleménynek is. Ha lesz. Addig is: olvassátok. 

Miért hülye Stephen Hawking?

A legújabb az, hogy akkor most Föld2. Rögtön a szingularitás után az jön, hogy majd feltöltjük az agyunkat egy bazinagy csőbe és halhatatlanok leszünk. Gyűjtsünk arra, hogy lelépjünk innen, vagy arra, hogy semmi emberi ne maradjon belőlünk. Remek!  – Hanzély Márton „És akkor mi van?” című szkeptikus és cinikus sorozatának legújabb részét olvashatjátok a DRÓTon. 

Petőfi nő volt?

Azt állítja nála van Petőfi koponyája. Nálam meg az enyém. Még. Szerencsére. – "És akkor mi van?" című sorozatunk első részét olvashatjátok a DRÓTon Hanzély Márton tollából. 

Na, ugye?

Oscar Wilde szerint „azért nagyszerű dolog a foci, mert távol tartja a belvárostól a csürhét”. Hogy egy élő klasszikust is idézzek: „na, ugye!” – Hanzély Márton kegyetlen „És akkor mi van?” című sorozatából a legújabb rész annyira nyers, hogy a demagógiára már-már demagógiával válaszol. Úgyhogy írásától szerkesztőségünk elhatárolódik, mégis közöljük, mert szeretnénk többféle véleménynek is hangot adni. Kövezzétek meg ti hozzászólásaitokkal a DRÓTon, ha ti sem értetek vele egyet! Vagy adjátok tovább, osszátok meg, ha szerintetek is van benne valami. 

 
 
  • abszurdisztán
  • MAŰR
  • Farkas Bertalan Űrközpont
  • És akkor mi van?
  • etnikailag homogén
  • homorultak
  • Szabadság?