Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Segítsd a művészetet! Támogasd a DRÓTot!

A DRÓT független, szabad, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál. Állami, kormányzati, NKA támogatás nélkül működik. Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából. A DRÓTot akkor tudjuk tovább fenntartani, folytatni, fejleszteni, ha  támogattok minket. Ha szerinted is szükség van egy olyan művészeti és társadalmi jelenségekkel és problémákkal szabadon foglalkozó lapra, mint a DRÓT, akkor kérünk, hogy támogass minket! A szabad magyar irodalmi, művészeti sajtó a tét. A DRÓTot az Aranymadár Alapítványon keresztül támogathatod egyszeri vagy rendszeres utalással. Számlaszám: 16200120-00057978 Ez a DRÓT nem elválaszt, hanem összeköt. Részletek itt. 

 

Kedves Olvasóink, Barátaink,

 
a DRÓT szervere lassan betelik, azért olyan lassú a honlap, mint kiderült.
Szeretnénk nagyobbra váltani, új dizájnt és gyorsabb oldalt fejleszteni. Eddig 119387 Forinttal támogatták a DRÓT olvasói a DRÓTot kiadó Aranymadár Alapítványt.
 
Ha elérjük az 500.000 forintot akkor tudunk fejlesztésekre (nagyobb tárhely, programozó, stb) költeni. Segítsetek, hogy fejlődhessünk. 
 
Már az is segítség, ha ezt megosztjátok ezzel a pár mondattal.
 
A DRÓT folyamatosan törekszik arra, hogy megmaradjon szabad és független alkotói portálnak, ahol az irodalom és a művészet ügyeivel méltó módon tudunk foglalkozni. Immár 
 
három esztendeje indult útjára és folyamatosan működik a DRÓT portál, amivel állami támogatást soha nem pályáztunk.
 
További működésünkhöz, lapunk fejlesztéséhez, alkotói támogatások és projektek létrehozására pénzre van szükségünk. 
Kérjük, hogy támogassátok a lapunkat megjelentető Aranymadár Alapítványt.
 
Részletek a DRÓT támogatásról:
 
A DRÓT csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
 
A DRÓT független, szabad, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál. A DRÓTot akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 500-an rendszeresen támogattok minket, és/vagy többen alkalmanként. Ha szerinted is szükség van egy olyan művészeti és társadalmi jelenségekkel és problémákkal szabadon foglalkozó lapra, mint a DRÓT, akkor kérünk, hogy támogass minket! A szabad magyar irodalmi, művészeti sajtó a tét.
 
A DRÓTot az Aranymadár Alapítványon keresztül támogathatod egyszeri vagy rendszeres utalással:
 
Számlaszám: 16200120-00057978
 
Az ARANYMADÁR ALAPÍTVÁNYról bővebben:
 
Alapítványunk magánkezdeményezésre jött létre 2009-ben. Célja művészeti tevékenységek tereinek, lehetőségeinek megteremtése, művészeti események, tárgyak létrehívása, környezetünk és kultúránk szebbé és jobbá tétele, hagyományaink, emlékeink megőrzése, továbbá a művészi értékek terjesztése.
Békássy Ferenc egybegyűjtött írásainak kiadása volt első lépésünk ezen célok felé, a következő pedig a DRÓT alkotói portál megalapítása és 2014 óta folyamatos működtetése. Kérjük támogasd alapítványunkat, hogy további projekteket tudjunk megvalósítani.
 
Amennyiben nem magánszemélyként, hanem cégként, vagy vállalkozásként támogatnál minket, kérjük írj a drotlap@gmail.com címre. A tárgymezőben tüntesd fel "Aranymadár Alapítvány" és megkeresünk.
 
Üdvözlettel,

a DRÓT szerkesztősége

 


 

A DRÓTról bővebben

Szellem a gépben / DRÓTest a PIMben

+ VIDEÓ

Irodalom, művészet és a társadalom kritikájának, az államtól független és szabad reprezentációja, a web2-es felületeken, a XXI. század hajnalán volt a témája a DRÓTestnek a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A meghívott vendégként Weiner Sennyey Tibor, költő, író, a DRÓT főszerkesztője szerepelt. Meghívott beszélgetőtársak Péterfy Gergely, író és Tillmann J. A. filozófus, egyetemi professzor volt. Néhány fontos részletet emeltünk ki az estből a DRÓTon most látható videónkban. 

15 éves az 1 éves DRÓT :)

15 évvel ezelőtt indult el a régi DRÓT és 2015 április 15-én lesz 1 éve, hogy elindult az új DRÓT. Az első DRÓTról közöljük ezt a régi írást és arra kérünk titeket, hogy alkossátok ti is az újat. Írjátok meg miről és mit olvasnátok, mi a véleményetek a lapról és a cikkekről, továbbá, ha gondoljátok: küldjetek ti is írásokat nekünk. 

Weiner Sennyey Tibor: A szellem korrupciója helyett - az "új" DRÓT elé

Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke. 

Petneházi Gábor: Állami csecsszopók és dróton rángatott bábuk

Érdemes-e tovább fenntartani egy olyan irodalmi kánon-rendszert, amely többnyire nem az esztétikum, hanem a politikai hovatartozás alapján ítél értékesnek vagy kivetendőnek egy adott szerzőt? 

 

  • Drót
  • támogatás
  • Aranymadár Alapítvány
  • Alkotó