Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Otthon a hazában - alkotói pályázat a hajléktalanság témakörében

A DRÓT www.drot.eu alkotói portál - együttműködésben a Fedél Nélkül és a Csillagszálló lapokkal - művészeti pályázatot ír ki hajléktalanság tematikában. A pályázat célja, hogy egy közös társadalmi problémával, konkrétan a hajléktalansággal foglalkozzunk, az irodalom és a képzőművészet segítségével beszéljünk róla. Megértsük, olvassuk és lássuk egymást, legyünk akár gyerekek, akár felnőttek, akár hajlékosak, akár hajléktalanok. 
Segítsetek nekünk ebben! 
Írjatok, fessetek, rajzoljatok, fotózzatok, filmezzetek!

 
 
Otthon a hazában
Alkotói pályázat a hajléktalanság témájában
 
„Elveszett hazánkban az otthonunk.
És nekünk nem kisebb felelősségünk van,
mint hogy újra megtaláljuk.“
 
A DRÓT www.drot.eu alkotói portál - együttműködésben a Fedél Nélkül és a Csillagszálló lapokkal - művészeti pályázatot ír ki hajléktalanság tematikában. 
 
Bármilyen verssel, prózával (legfeljebb 4000 karakter), rajzzal vagy festménnyel, fotóval vagy filmmel (maximum 5 perc) lehet pályázni külön felnőtt és gyermek, hajlékos és hajléktalan kategóriában, egyetlen megkötéssel, hogy az alkotás témája a hajléktalanság legyen.
 
A pályázat beérkezési határideje
2017. március 31. 
Küldhető e-mailben vagy leadható személyesen.  
 
A tárgymezőbe kéretik feltüntetni, hogy
Otthon a hazában,
és hogy mely kategóriába pályáznak: 
gyermek, felnőtt, hajlékos, hajléktalan. 
 
Kérünk továbbá e-mail vagy postacímet a kapcsolattartáshoz. 
 
Beküldési e-mail cím: drotlap@gmail.com
 
A pályázatokat le lehet továbbá adni 
a Fedél Nélkül szerkesztőségében:
Budapest, VII., Kürt u. 4. – Kepe Róbertnél 
vagy a Csillagszálló szerkesztőségében:
1086 Budapest, Dankó u. 9. – Pálfi Annánál
 
A borítékra minden esetben írják rá, hogy
Otthon a hazában.
 
Az eredményhirdetés a DRÓT 2017-es költészet napi rendezvényén lesz. A legjobb szerzőket bemutatjuk a DRÓTon, és jutalmazzuk, a legjobb művek megjelennek a Csillagszállóban és a Fedél Nélkülben nyomtatásban és a DRÓT oldalain.
 
A DRÓT versenyen kívül felkért közismert írókat, költőket is, hogy írjanak a hajléktalanság témában. 
Írásaikat szintén felolvassuk rendezvényünkön.
 
A felkért írók, költők: 
 
Jász Attila
Jónás Tamás  
Lackfi János
Győrffy Ákos
Kukorelly Endre
Oravecz Péter 
Péterfy Gergely 
Szabó Imola Julianna 
Szilasi László 
Tóth Krisztina 
Ughy Szabina 
 
A DRÓT www.drot.eu alkotói portál - együttműködésben a Fedél Nélkül és a Csillagszálló lapokkal - művészeti pályázatot ír ki hajléktalanság tematikában. A pályázat célja, hogy egy közös társadalmi problémával, konkrétan a hajléktalansággal foglalkozzunk, az irodalom és a képzőművészet segítségével beszéljünk róla. Megértsük, olvassuk és lássuk egymást, legyünk akár gyerekek, akár felnőttek, akár hajlékosak, akár hajléktalanok. 
 
Segítsetek nekünk ebben! 
 
Írjatok, fessetek, rajzoljatok, fotózzatok, filmezzetek!

Lássuk egymást. Találjuk meg közösen otthonunkat a hazában. 

 

Szentendre-Budapest, 2017. február 13. 

A Csillagszálló

és a Fedél Nélkül szerkesztősége, 

és a DRÓT alkotó közössége.


ALKOTÓI PÁLYÁZATOK a DRÓTon

Miért éppen Bob Dylan?

DÍJAZOTTAK ÉS EST A HUNNIÁBAN + VIDEÓ

(2016)

A DRÓT fordítói pályázatának  eredményhirdetése a Hunnia bisztróban január 11-én, este hétkor volt. Az esten Barna Imre és Illyés Bencével beszélgettünk Dylanről, majd kiosztottuk az elismerő okleveleket, a Közönség-, a Hunnia-, a MR SALE- és a DRÓT-díjat. Bob Dylanhez méltó este volt. Összefoglaló videó az eseményről és a díjazottak listája itt.

Mi van a fecskékkel?

Alkotói pályázat a közbeszéd tematizálására felnőtt és gyermek kategóriában

(2015)

Magyarországról 2020-ra eltűnhetnek a fecskék. Ezért a DRÓT szerkesztőségében úgy döntöttünk, hogy kiírunk egy alkotói pályázatot külön felnőtteknek és gyerekeknek, remélve, hogy így beszéd témává tesszük - minél több helyen - a fecskék helyzetét. Te is fontosnak tartod a fecskéket? Művész vagy és/vagy értő és érzékeny ember? Akarsz valamit tenni környezetedért és hazádért? Jó ügy mellé állnál művészeteddel, kreativitásoddal? Itt a remek alkalom. 

„Mi van a fecskékkel?” pályázat díjazottjai: Gyerekek közül 20 pályázó küldött verseket, novellákat és meséket és ezen kívül még 40 képzőművészeti pályázat érkezett szerkesztőségünkbe ifjúsági kategóriában - köztük sok csoportos, összesen tizennégy iskola. Felnőttek közül 48 pályázó pályázott festményekkel, rajzokkal, szobrokkal, filmekkel és fotókkal és 83 pályázó versekkel és novellákkal, sőt ketten tanmenettel. Összesen 191 pályázat érkezett felhívásunkra 186 különböző címről az ország minden pontjáról, sőt határon túlról is! Itt elolvashatjátok és megtekinthetitek a DRÓT  „Mi van a fecskékkel?” pályázat díjazottjainak pályamunkáit. 

Dylan Thomas versfordítópályázat

(2014)

A DRÓT november elején pályázatot írt ki Dylan Thomas Do not go gentle into that good night című versének magyar fordítására egy hete. Egy hét alatt tizenketten próbálták meg lefordítani a verset (később még egy tizenharmadik fordítás is befutott hozzászólásként.) A 13 versfordítást egy hónap alatt 1371 különböző IP címről olvasták el. Szavazni végül 272 különböző gépről szavaztak a pályázókra. A pályázatot - nem csak ezért - fontosnak és sikeresnek tartjuk. Lett közönségdíjas fordító is, és a DRÓT szerkesztői is döntöttek.  A DRÓT Dylan Thomas versfordító pályázat eredménye

  • alkotó
  • pályázat
  • Drót
  • Csillagszálló
  • Fedél Nélkül
  • tolerancia
  • hajléktalanság
  • szociális érzékenység
  • Alkotó