Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Önkénteseket keresünk! Segísd otthonról a DRÓTot!

Kedves Olvasóink és Barátaink!

Önkénteseket keresünk egyszerű, otthonról végezhető, számítógépes, adminisztratív munkára, amely nélkülözhetetlen a DRÓT megújulásához. Ha van egy szabad délutánod, napod és szeretnél segíteni az öt éve működő DRÓTnak, akkor írj a drotlap@gmail.com címre és hamarosan jelentkezünk.

Részletek és lapunk megújulásával kapcsolatos információk a DRÓTon.

Kedves Olvasóink és Barátaink!

Önkénteseket keresünk otthonról végezhető, számítógépes, adminisztratív munkára, amely nélkülözhetetlen a DRÓT megújulásához.

Ha van egy szabad délutánod, napod és szeretnél segíteni az öt éve működő DRÓTnak, akkor írj a drotlap@gmail.com címre és hamarosan jelentkezünk.

Aztán gyertek és ünnepeljétek meg velünk a DRÓT5-dik születésnapját egy közös, költői pikniken 2019. április 14-én. Részletek itt.

Támogatni az Aranymadár Alapítványon keresztül tudsz minket.
Számlaszám: HU14 1620 0120 0005 7978 HBWEHUHB
Ez a DRÓT nem elválaszt, hanem összeköt. 
Az új oldal béta verziójának várható indulása a DRÓT 5-dik születésnapján 2019. április 14-én lesz.
 

DRÓT a DRÓTonDRÓT a DRÓTon

A DRÓT átalakul  2019-ben

Kedves Olvasónk, Szerzőnk és Barátunk, a DRÓT terveink szerint átalakul 2019-ben. A következő hetekben dolgozunk a honlapon és az új koncepción. Kérünk titeket legyetek türelemmel. Addig is ajánljuk figyelmetekbe az elmúlt évek top 10-es anyagait!

Segítsd a művészetet! Támogasd a DRÓTot!

A DRÓT független, szabad, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál. Állami, kormányzati, NKA támogatás nélkül működik. Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából. A DRÓTot akkor tudjuk tovább fenntartani, folytatni, fejleszteni, ha  támogattok minket. Ha szerinted is szükség van egy olyan művészeti és társadalmi jelenségekkel és problémákkal szabadon foglalkozó lapra, mint a DRÓT, akkor kérünk, hogy támogass minket! A szabad magyar irodalmi, művészeti sajtó a tét. A DRÓTot az Aranymadár Alapítványon keresztül támogathatod egyszeri vagy rendszeres utalással. Számlaszám: 16200120-00057978 Ez a DRÓT nem elválaszt, hanem összeköt. Részletek itt.

Szellem a gépben / DRÓTest a PIMben

+ VIDEÓ

Irodalom, művészet és a társadalom kritikájának, az államtól független és szabad reprezentációja, a web2-es felületeken, a XXI. század hajnalán volt a témája a DRÓTestnek a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A meghívott vendégként Weiner Sennyey Tibor, költő, író, a DRÓT főszerkesztője szerepelt. Meghívott beszélgetőtársak Péterfy Gergely, író és Tillmann J. A. filozófus, egyetemi professzor volt. Néhány fontos részletet emeltünk ki az estből a DRÓTon most látható videónkban. 

15 éves az 1 éves DRÓT :)

15 évvel ezelőtt indult el a régi DRÓT és 2015 április 15-én lesz 1 éve, hogy elindult az új DRÓT. Az első DRÓTról közöljük ezt a régi írást és arra kérünk titeket, hogy alkossátok ti is az újat. Írjátok meg miről és mit olvasnátok, mi a véleményetek a lapról és a cikkekről, továbbá, ha gondoljátok: küldjetek ti is írásokat nekünk. 

Weiner Sennyey Tibor: A szellem korrupciója helyett - az "új" DRÓT elé

Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke. 

Petneházi Gábor: Állami csecsszopók és dróton rángatott bábuk

Érdemes-e tovább fenntartani egy olyan irodalmi kánon-rendszert, amely többnyire nem az esztétikum, hanem a politikai hovatartozás alapján ítél értékesnek vagy kivetendőnek egy adott szerzőt? 

 

  • Drót
  • önkéntes
  • felhívás