Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Ő itt Péterfy Gergő. Író. Szavazni fog. Miért?

Ez egy barbár ország! - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Péterfy Gergely, író válaszolt a kérdéseinkre.

DRÓT: Elmész szavazni?

Péterfy Gergely: Még jó.

DRÓT: Miért fontos vagy nem fontos számodra a szavazás?

Péterfy Gergely: Fontos, mert ameddig nem csak egyetlen jelöltre – maximum még egy Népfrontosra, mint Kádár idején – lehet szavazni, addig a demokráciából még mindig maradt valami. Bár az a gyanúm, sok remény már így sincs: akik ellenzékieknek tűnnek, valójában már nagy számban inkább Népfrontosok.

DRÓT: Milyennek látod a mai magyar politikai életet?

Péterfy Gergely: Amilyennek az országot: barbárnak.

DRÓT: Szerinted milyen befolyása van a magyar kulturális életre a politikának? (És fordítva: van-e befolyása a kultúrának a politikára?)

Péterfy Gergely: Semekkora. Ameddig a médiumok 90 %-ból az orosz propaganda fröcsög, nem is lesz még akkorka sem, amekkora lehetne.

DRÓT: Milyen Magyarországot szeretnél 2018. április 8-a után? 

Péterfy Gergely: Ahol a legtöbb energiát arra fordítják, hogy az Orbánék által keltett gyűlöletet és indulatot lecsitítsák és

olyan országot szeretnék, ahol európai értékekre, humanizmusra, megértésre, toleranciára, önállóságra és felelősségvállalásra tanítják az itt lakókat.


VÁLASZTÁSOK 2018

Ő itt Juca. Költő. Tanár. Anyuka. Elmegy szavazni. Miért?

Olyan országot szeretnék, ahol a legtöbbet az oktatásra, az egészségügyre és a kultúrára költik. Ami demokratikusan működik. Ami átlátható. Ahol a társadalmi osztályok közt van átjárás. És mindezt csak a közoktatáson keresztül látom lehetségesnek. - A 2018-as választások hetében költőket és írókat kérdeztünk meg arról, hogy miért mennek el szavazni. Elsőként Kiss Judit Ágnes véleményét ismerhetitek meg.

Ő itt Szörényi Laci. Irodalomtörténész. Professzor. Elmegy szavazni. Miért?

Előre büdösített zoknit tett a borítékba! - A 2018-as választások hetében költőket és írókat kérdeztünk meg arról, hogy miért mennek el szavazni. Most Szörényi László irodalomtörténész, emeritus kutató professzor, a Magyar Írószövetség és a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának véleményét ismerhetitek meg.

Ő itt Kiss Márti. Festőművész. Anyuka. Elmegy szavazni. Miért?

Szeretnék arra gondolni, hogy az emberek nem gyűlölködnek és nem félnek,  tudnak hinni és bízni, van kedvük dolgozni, tudnak a saját dolgukkal foglalkozni. Ahol jó gyereknek lenni, ahol jó tanulni. - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Kiss Márta festőművész válaszait olvashatjátok.

Ő itt Gömöri Gyuri. Költő. Angliai professzor. Nem szavaz. Miért?

Még négy olyan év, mint az elmúlt időszak és Magyarország Európa legmélyére süllyed és megmarad Putyin utolsó csatlósának. - vallja Gömöri György költő, nyugalmazott cambridgei professzor. A 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni?

Ő itt Péterfy Gergő. Író. Szavazni fog. Miért?
Ez egy barbár ország! - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Péterfy Gergely, író válaszolt a kérdéseinkre.

Nincs B-terv

Szél Bernadett interjú

+ VIDEÓ

Jobbik? Koalíció? Nőkérdés? Soros? Gyűlölet? Közmédia? Oktatásügy? Egészségügy? Gazdaság? Migráció? Kultúra? Mindenre rákérdeztünk. Fél órás videóinterjú Szél Bernadettel a DRÓTon.


PÉTERFY GERGELY a DRÓTon

Katasztrófahelyzet van! - Péterfy Gergely + VIDEÓ

A 88. Ünnepi Könyvhetet is szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnökének májusban Péterfy Gergely írót választották, így ő került a könyves szakma élére. A válságról, az Alexandra csődjéről és a közelgő katasztrófahelyzetről beszélt a DRÓT kamerája előtt a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A három millát érő barbár

beszélgetés Péterfy Gergellyel

A három milló forinttal járó, tizedik Aegon Művészeti Díj nyertesével az első interjút a DRÓTon olvashatjátok. Méghozzá a görögségről, Európáról, Adyról, feleségéről, a Kitömött barbár sikeréről, korábbi könyveiről, Kazinczy koráról, és arról, hogy egyesek szerint neki nincs is lelke, csak szelleme beszélt a kisorosziban élő Péterfy Gergely, amikor leültünk beszélgetni Szentendrén. - 

Kelet értelemszerűen nem csak Keleten van, vidék nem csak vidéken. - Péterfy Gergely  Mindentől keletre, avagy román kém a Weiss-családban című könyvét még nem tiltották be, pedig állítólag, ha elolvasnák, lehet, hogy betiltanák. Vagy nem. Döntsétek el ti. Részlet a DRÓT könyvheti különkiadásában.

  • Választások 2018
  • Péterfy Gergely
  • Élet