Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Ő itt Juca. Költő. Tanár. Anyuka. Szavazott. Nincs meglepve.

Nem tudom, mi volna rémítőbb. Ha emögött az eredmény mögött az informatikai rendszer meghekkelése van, vagy valóban ennyi embert lehet mozgósítani a félelem és gyűlölet jelszavaival.

DRÓT: Mit gondolsz a választások eredményéről?

KISS JUDIT ÁGNES: Nem vagyok meglepve. Néha az autóban hallgatom a Kossuth Rádiót. Van, aki csak onnan tájékozódik. Meg a köztévéből. Az ellenzék csalásról suttog, ahogy 2002-ben a Fidesz is.

Nem tudom, mi volna rémítőbb. Ha emögött az eredmény mögött az informatikai rendszer meghekkelése van, vagy valóban ennyi embert lehet mozgósítani a félelem és gyűlölet jelszavaival.

Magyarországon volt már egy hírhedt választási csalás, ami után negyven év diktatúra következett. Magyarországon már volt egy gyűlöletre és rettegésre épült korszak. Nem kéne megismétlődnie.  Az ellenzék sajnos sokat tett ezért az eredményért. Persze ellene is. De nem született összefogás, olyan program, ami megszólítja az embereket. Azokat is, akik nem tájékozódnak és keveset gondolkodnak.

Az ország mentális állapota még nem volt ennyire alacsonyan, amióta az eszemet tudom. Ez kedvez a rendszernek.

Nem hiszem, hogy ezt a kormányt le lehet váltani demokratikus eszközökkel. Mindent meg is fognak tenni, hogy ne lehessen.

DRÓT: Mit hoz szerinted a kormánypárt legújabb kétharmada?

KISS JUDIT ÁGNES: Az ellenzéki média megszüntetését. Az Európai Unióból való kilépést. Minden fa kivágását, az ország térkövezését.

Még több stadiont és vesztes focimeccset. A középosztály megszűnését hozhatja a kormánypárt legújabb kétharmada.

Eddig valószínű. A többi rémálom. A besúgórendszer kiépítése. OV kormányzóvá választása. Nyílt egypártrendszer. Amit egy diktatúrában szokás. És örülhetünk, ha a stadionokat csak sportcélra használják, nem úgy mint Pinochet rendszerében

DRÓT: Mi a legfontosabb kérdés szerinted ma a politikában?

KISS JUDIT ÁGNES: Hogy szembe tud-e szállni vele a civil szféra. Mert a politika látványosan nem. Hogy szerveződünk-e közös cél köré, ami fontosabb, mint a hatalomban lévőknek a pénz.

DRÓT: Mit gondolsz, hogy milyen hatással lesz a magyar kultúrára a választás eredménye?

KISS JUDIT ÁGNES: Szép lassan megfojtják. Nem látványosan. Marad néhány hivatalos himnuszszerző.

DRÓT: Te mit csinálsz 2018. április 8. után?

KISS JUDIT ÁGNES: Amit korábban. Amíg hagyják.


VÁLASZTÁSOK 2018

AFTER

Az emberek a Döbrögikre szavaztak? - Ő itt Formanek Csaba. Színész, rendező. Szavazott. Nem Döbrögire.

Az emberek a Döbrögikre szavaztak? - kérdi Formanek Csaba színész, rendező. Szerinte ha nincs bizalom az igazságszolgáltatásban, a hírközlésben, az oktatásban és az egészségügyben, de lassan már a szabad választásokban sem nagyon, akkor az lelkileg megnyomorítja az országot.

Ő itt Tibi. A DRÓT főszerkesztője. Elment szavazni. Minek?

Hogyan tovább? Úgy, ahogy eddig, vagy teljesen másképpen? A 2018-as választások margójára két gondolatot és egy kérdést szeretnék most feljegyezni.


BEFORE

Ő itt Juca. Költő. Tanár. Anyuka. Elmegy szavazni. Miért?

Olyan országot szeretnék, ahol a legtöbbet az oktatásra, az egészségügyre és a kultúrára költik. Ami demokratikusan működik. Ami átlátható. Ahol a társadalmi osztályok közt van átjárás. És mindezt csak a közoktatáson keresztül látom lehetségesnek. - A 2018-as választások hetében költőket és írókat kérdeztünk meg arról, hogy miért mennek el szavazni. Elsőként Kiss Judit Ágnes véleményét ismerhetitek meg.

Ő itt Szörényi Laci. Irodalomtörténész. Professzor. Elmegy szavazni. Miért?

Előre büdösített zoknit tett a borítékba! - A 2018-as választások hetében költőket és írókat kérdeztünk meg arról, hogy miért mennek el szavazni. Most Szörényi László irodalomtörténész, emeritus kutató professzor, a Magyar Írószövetség és a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának véleményét ismerhetitek meg.

Ő itt Kiss Márti. Festőművész. Anyuka. Elmegy szavazni. Miért?

Szeretnék arra gondolni, hogy az emberek nem gyűlölködnek és nem félnek,  tudnak hinni és bízni, van kedvük dolgozni, tudnak a saját dolgukkal foglalkozni. Ahol jó gyereknek lenni, ahol jó tanulni. - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Kiss Márta festőművész válaszait olvashatjátok.

Ő itt Gömöri Gyuri. Költő. Angliai professzor. Nem szavaz. Miért?

Még négy olyan év, mint az elmúlt időszak és Magyarország Európa legmélyére süllyed és megmarad Putyin utolsó csatlósának. - vallja Gömöri György költő, nyugalmazott cambridgei professzor. A 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni?

Ő itt Péterfy Gergő. Író. Szavazni fog. Miért?
Ez egy barbár ország! - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Péterfy Gergely, író válaszolt a kérdéseinkre.

Nincs B-terv

Szél Bernadett interjú

+ VIDEÓ

Jobbik? Koalíció? Nőkérdés? Soros? Gyűlölet? Közmédia? Oktatásügy? Egészségügy? Gazdaság? Migráció? Kultúra? Mindenre rákérdeztünk. Fél órás videóinterjú Szél Bernadettel a DRÓTon.


KISS JUDIT ÁGNES a DRÓTon

 „A nők elnyomása a férfiakat is megalázza" - beszélgetés Kiss Judit Ágnessel - első rész - 7NŐ/1

Mit ér az ember, ha nő? Mit jelent nőnek lenni? Mihez kezdhet az ember ma Magyarországon nőként? A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt. Beszélgetésünk szerkesztett változatának első részét olvashatjátok a DRÓTon. -

„Az önismeret ahhoz kell, hogy másoknak ne legyen rohadt szar miattad." - beszélgetés Kiss Judit Ágnessel - második rész - 7NŐ/2

A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt. Beszélgetésünk szerkesztett változatának második részét olvashatjátok a DRÓTon. -

Kiss Judit Ágnes négy verse

„Ha elhagyod egyszer a harmadik ikszet, / nem kellesz a munkaerőpiacon. / Ezt dobta a gép. Igazítod a sminked. / Kérőddzön a sok fasz a szingliadón!” - A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt, akinek a beszélgetés végén felolvasott négy szókimondó versét olvashatjátok a DRÓTon. -
 

Kiss Judit Ágnes költőnő írását lehet vitatni, lehet továbbadni, de kihagyni nem.

Nemzeti érzelmű vagyok. Már amennyiben ez azt jelenti, hogy szeretem a hazámat. Magától értetődően, mert beleszülettem, mert benne nőttem fel. Ahogy szeretem anyámat, mióta az eszemet tudom, vagy a gyerekemet, mióta megszültem. Reflexszerűen. Nem is tehetnék ellene. Épp ezért nincs szükségem bokáig lógó kokárdára, transzparensekre, menetelő társakra, hogy demonstráljam. Nem akarom megmondani, ki magyar és ki nem, ki szereti és ki árulja a hazát. -

Kiss Judit Ágnes költő jegyzetét olvashatjátok a DRÓTon. - Én nem vagyok feminista, de...

Feministának lenni csak annyi, hogy nincsenek előjogok sem kötelezettségek. Sem a munkában, sem a gyermeknevelésben, sem a szexben, sem anyagiak terén. -

Művészek a Városligetért + VIDEÓ

Nem volt semmi hőbörgés, semmi botrány, semmi vér. Volt viszont művészet, értelmes beszéd, tiszta szavak, és sok nyugodt és tisztes polgár a Liget Művészeti Pikniken, a Városligetben 2016. július 31-én, vasárnap, ahol számos magyar alkotó a fák kivágása és a Liget megmaradása érdekében. Videónkban Kiss Judit Ágnes költőnővel beszélgettünk arról, hogy mégis mit akarnak a művészek a Városligetben. Ezt osszátok, ne a propagandát.

 

 

  • Választások 2018
  • Kiss Judit Ágnes
  • Élet