Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Noémo – Levegőt! premier a DRÓTon!

Ezt kutatjuk, keressük. Egymásban, a másik emberben. - Klippremier, információk, bemutató, háttér, és 100%-ban természetes összetevőkből álló szürreál levendula-pop csak a DRÓTon.Noémo Levegőt!

premier a DRÓTon!


„Ha megleljük a saját remeténket, helyre áll a rend bennünk”
 

A Noémo zenekar 2014-ben alakult, amelynek bemutatkozó kislemeze 2015-ben látott napvilágot Bal – Jobb címmel. Névadója és frontembere a felvidéki származású Takács(ová) Noémi (ex BülBüls), akivel korábbi DRÓTos interjúnkat itt nézhetitek meg. A Noémo zenekar idén mind hangzásában, mind felállásában teljes egészében megújult. A legpontosabb műfaji meghatározásnak a


„100%-ban természetes összetevőkből álló szürreál levendula-popot”


- tartják. A Noémo tagjai: Takács Noémi - ének, gitár; Szabó Dániel Ferenc - dob; Szeifert Bálint “Jason" - basszusgitár, Ifjabbik Tóth István - gitár.
Az ősz újabb változásokat hozott, ugyanis a formáció stúdióba vonult, hogy megkezdje a jövő tavasszal megjelenő nagylemezük rögzítését.

Ma pedig szem, és fültanúi lehetünk a frissen megjelent Levegőt! c. dalnak. A dalt Noémi vázlata nyomán öltöztette fel, hangszerelte a zenekar. A szöveget pedig Jeszenszky Márton (Zombori) és Noémi írták.


Íme a klipp, ami után még többet olvashattok a dal keletkezéséről:

Takács Noémit, a zenekar frontleányát kérdeztük a dalról, és a dalhoz készült klipről:
„Nehéz szavakba önteni azt, hogy ez a dal mit jelent számomra, azontúl amit a szöveg is elmesél. Ugyanis az én bensőséges kapcsolatomról szól önmagammal. Amikor beborul felettem az ég, villámok cikáznak, és nincs a közelben egy házikó, ahol nyugovóra térhetnék, akkor kezdem el keresni és megszemélyesíteni azt az embert, aki bennem él, egyelőre mélyen. Azt az embert, aki kiegyensúlyozott kapcsolatot folytat a természettel, ismeri a világ rendjét. Aki tudja, hogy a dolgok egyszerűek, és nem azért él remeteként, mert menekülni akar, hanem mert nincs szüksége a világ zajára, tempójára, nem akar bizonyítani.
Egyszerűen csak boldogan él a jelenben.
Ha megszemélyesítem, akkor egy idősödő, tiszta tekintetű szakállas férfit látok. De ki ő? Tán a bennem is élő Isten?! Ez nagyon félreérthető! Valóban létezik?!? Az biztos, hogy mindenféle vallási hovatartozás nélkül mi ketten szomjazunk egymásra.”


A forgatás helyszínéül a fehérvárcsurgói Gaja-völgy szolgált teljes őszi pompájában. Szabó Miklós Bence és Tar Károly készítették a felvételeket, vágták össze a jeleneteket, irányították a forgatást. A klip főszereplője Udvaros György, fehérvári színész.


„Gyuri egy fantasztikus ember! Kiegyensúlyozottság, bölcsesség, szeretet árad a tekintetéből, tökéletes a szerepre! Nagyon jó volt vele dolgozni! Sőt nem is kellett dolgozni... Sétáltunk az erdőben, ő történeteket mesélt, én belékaroltam, aztán meg-megálltunk felvételt készíteni. Gyakorlatilag kirándultunk! ☺ Ezen felül jó erőben van, remekül állta a sarat, a hegyremászás sem okozott neki problémákat.”

- nyilatkozta a DRÓTnak Noémi.

 Zárószóként pedig:


„Sok mindent tanított nekem a saját remetém. Azt tanította, hogy az élet tényleg nagyon, nagyon egyszerű. Mindenki a figyelemre, elfogadásra, megértésre, törődésre, összefoglaló nevén: a szeretetre vágyik. Ezt kutatjuk, keressük. Egymásban, a másik emberben. Viszont fontos lenne kutatnunk önmagunkban is. Ha megleljük a saját idősödő remeténket, helyre áll a rend bennünk, és akkor talán a helyére billenhet a világ rendje is.”

(Ha a zenekart támogatni szeretnéd itt tudod megvenni a dalt mp3-ban. - Megj. szerk.)


 

KÖZVETLENÜL KAPCSOLÓDÓ

Keserédes élet 

Beszélgetés Takács Noémivel, a Noémo énekesével

+ VIDEÓ

Milyen az igényes popzene? Milyen nehéz egy művésznek Pesten boldogulni? Miért jók a régi magyar filmek és dalok? Milyen keserédes az élet? Takács Noémivel, a Noémo felvidéki származású énekes-nőjével beszélgettünk, majd felé repültünk és elbúcsúztattuk a régi Budapestet. Zene, koncertajánló, videóklipp és interjú a DRÓTon.


ZENE a DRÓTon

A lázadás éve??? + ZENE + VIDEÓ

2017 nem csak a lázadás éve, hanem a nagyszerű dalok és kiváló zenéké is, ám G Ras most mindenen túltett, legújabb dala pedig botrányos, amiben maga Orbán Viktor mondja, hogy "aki ehhez a nevét adja: az csókolja meg a fenekemet".

Magyarországon mindenki boldog!

A fiatal Orbán Viktort visszahozzák a jövőbe és lekever egy hatalmas sallert az idős Orbán Viktornak. Itt a nyár slágere és klipje. A Ricsárdgír megcsinálta a nyár slágerét, a tutit, a legjobbat, a dalt, amit együtt fogunk énekelni augusztus huszadikán.

Kulturális szamurájok voltunk...

- a dorombkészítő mester

Szilágyi Áron Szilágyi Zoltánnal beszégetett és mi ezt az apa-fiú beszégetést olyan érdekesnek találtuk, hogy nektek is ajánljuk olvassátok el a DRÓTon.

Az Univerzum hangból született...

Shai Dayan interjú

Ha az emberi lény megtanulja újra, hogyan tisztítsa meg a rendszerét, saját magát, az összes zajtól, akkor képes lesz hallani a szférák zenéjét önmagában és meghallani hogy ő az Univerzum. - vallja Shai Dayan zenész, énekes és hang terapeuta, aki februárban Budapesten tart kurzusokat. Interjú és zene a DRÓTon. 

Miért éppen Bob Dylan? 

DÍJAZOTTAK ÉS EST A HUNNIÁBAN + VIDEÓ

A DRÓT fordítói pályázatának  eredményhirdetése a Hunnia bisztróban január 11-én, este hétkor volt. Az esten Barna Imre és Illyés Bencével beszélgettünk Dylanről, majd kiosztottuk az elismerő okleveleket, a Közönség-, a Hunnia-, a MR SALE- és a DRÓT-díjat. Bob Dylanhez méltó este volt. Összefoglaló videó az eseményről és a díjazottak listája itt. -

Élő költészet a sárkány erdejében

Dragon Forest interjú + VIDEÓ + ZENE

A DRÓT zenei sorozatában Szegedre látogatunk, ahol Kocsik Andrással, az Eldorádó Fesztivál keretein belül debütált Dragon Forest énekesével és dalszövegírójával beszélgettünk arról, hogy milyen az élő költészet a sárkány erdejében..

 

Szeretkezzünk minden sarkon, csókolózzunk minden padon!

Táncolj velem élet! egy sodró hangulatú, lendületes nyári dal, és egyben az album címadója is, igazi életigenlő sláger, ami nem meglepő Szedertől, hiszen már első albumán is tanúbizonyságot tett életvidámságáról, szókimondásáról. Az énekesnőt a DRÓTon a pályája kezdetétől fogva követjük, most pedig meghallgathatjátok lapunkon a június 9-én bemutatandó album címadó slágerét. 

Keserédes élet 

Beszélgetés Takács Noémivel, a Noémo énekesével

+ VIDEÓ

Milyen az igényes popzene? Milyen nehéz egy művésznek Pesten boldogulni? Miért jók a régi magyar filmek és dalok? Milyen keserédes az élet? Takács Noémivel, a Noémo felvidéki származású énekes-nőjével beszélgettünk, majd felé repültünk és elbúcsúztattuk a régi Budapestet. Zene, koncertajánló, videóklipp és interjú a DRÓTon.

Szoríts merészen, mint a kést

- a Hoppál Mihály Band új lemezéről

A Hoppál Mihály Band e versfeldolgozásokkal a jól kitaposott útról indulva új ösvényeket keresgél a versek zenei feldolgozásában. 

Azta, itt az A-WA!

"Mind emberek vagyunk, és végső soron mindannyian ugyanazokat a dolgokat szeretnénk elérni." - mondja Tair, a fiatal énekesnő - "A zene politikamentes, tiszta, közös terület, és ez a legszebb az egészben." - Három fiatal jemeni lány Izraelben a slágerlisták élére tört, arab nyelvű, jemeni dialektusú és dallamú, a háttérben dübörgő darbukával kisért dalukkal. Hogy ez miért olyan nagy dolog?  

Az egyik legjobb dal 2015 nyarán a Földön:

FREEDOM

Itt a dal és a klipp, ami jobb, mint a HAPPY, és sokkal jobb, mint a BULIBÁRÓ. Add tovább, ha számodra is fontos a SZABADSÁG! 

Utca, zene, hallgatóság

Egy középkori vásár és Woodstock keveredik össze a 21. századi Veszprém utcáin. Az ember pedig csak köröz a belvárosban; s ahol fél órája megfordult, ott már nem rezesek, hanem gitáros kamaszok vannak, emitt már nem a dobosok szórakoztatják a lelkes hallgatóságot, hanem pár srác gyűjt vonatjegyre avagy bálnára. Stenszky Cecília tudósítása a veszprémi Utcazene Fesztiválról. -  

Bartók Béla Bali szigetén

70 éve halt meg Bartók Béla. Ez az írás nem arról szól, hogy járt-e Bartók Béla Bali szigetén, hanem... 

Élő koncert a szobádban? Igen!

Interjú a Mōrk zenekarral

A cím nem vicc, nem egy élőzenei hangzásvilágot produkáló kütyüt próbálunk bemutatni, hanem egy magyar zenekart, akik valóban élő koncertet adnak akár a nappalinkban. Nagyszínpad vagy nagyszoba, nem mindegy, hogy melyik koncert ad többet - közönségnek, zenésznek - egyáltalán nem olyan egyértelmű, mint elsőre gondolnánk. 

Magyar siker Japánban

Jónás Vera a Kiotó-expresszen + VIDEÓ

5 koncertje volt Japánban májusban és legalább 3 lesz hamarosan Magyarországon. Jónás Vera Japánban járt és most te is elkísérheted a DRÓTon keresztül. Ha te is büszke vagy velünk együtt a magyar énekesnő sikerére, akkor add tovább! 

Beszélgetés és bringázás Jónás Verával 

+ VIDEÓ

Jónás Vera a budapesti jazz élet kiemelkedő tehetségű énekesnője. Nyári koncertjeiről, az angol nyelvről, tanulmányairól, a minőségről és mennyiségről beszélt nekünk a Városligetben.  

 

Interjú Szeder-Szabó Krisztinával és Bakai Mártonnal 

+ VIDEÓ

Ne csak a rossz híreket oszd! Legyen valami jó is már végre! Az élet szeretetéről, a zene spirituális kapcsolatáról, a gyermeki lélek nyitottságáról beszélgettünk az év legforróbb napján két - kiváló és méltán híres - fiatal zenésszel: az énekes Szeder-Szabó Krisztinával és a hegedűs Bakai Mártonnal . Videóinterjú a DRÓTon. 

Meztelen sanzonénekesnő 

Nincs szakálla, nem a média kreálta, hanem valódi tehetség, őszinte és igaz Szeder-Szabó Krisztina énekesnő, akinek most jelenik meg első nagylemeze. ZENE A DRÓTON! Az énekesnővel Ilyés Lénárd színész és Weiner Sennyey Tibor beszélgetett. A beszélgetésbe beillesztettünk itt meghallgatható exkluzív dalokat az új lemezről. 

A hétalvó sanzonénekesnő szenzációs ébredése

+ VIDEÓ

A DRÓTon most megnézhetitek SZEDER Reggeli dalának vadonatúj klippjét, és elolvashatjátok vele készített nagysikerű interjúnkat is. 

A nagy titok a mantraéneklésről

+ ZENE

Szerencsések vagyunk, mert szinte minden héten találhatunk olyan programot, ahol mantrázhatunk, énekelhetünk együtt. Érdemes kipróbálni. Simon Gyuri zenész, a Karuna zenekar tagja küldte el a DRÓTnak rövid jegyzetét a mantraéneklésről, amihez csatoltunk néhány Karuna-dalt, zenéről és spiritualitásról szóló cikkekeinket.

Bartók, Kodály, "UFO-hangszer" és privát népzene. Kapolcson forgatott videóink közül elsőként a Szokolay Dongó Balázzsal készült beszélgetésünket láthatjátok.

 


 

 

  • Noémo
  • Levegőt!
  • zene
  • klipp
  • Hallható