Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Művészek a Városligetért + VIDEÓ

Nem volt semmi hőbörgés, semmi botrány, semmi vér. Volt viszont művészet, értelmes beszéd, tiszta szavak, és sok nyugodt és tisztes polgár a Liget Művészeti Pikniken, a Városligetben 2016. július 31-én, vasárnap, ahol számos magyar alkotó a fák kivágása és a Liget megmaradása érdekében. Videónkban Kiss Judit Ágnes költőnővel beszélgettünk arról, hogy mégis mit akarnak a művészek a Városligetben. Ezt osszátok, ne a propagandát.

 
 
Alulírott magyar alkotók, művészek tiltakozunk a Városliget beépítése, közparkjaink közül az egyik legnagyobb tönkretétele ellen.
 
A tervezett épületek, az építkezéssel járó felvonulás, az új intézmények és az azokat kiszolgáló turisztikai, kereskedelmi és vendéglátóipari létesítmények alapvetően megváltoztatnák a Liget hagyományos funkcióját, és ellehetetlenítenék, hogy a Liget liget maradjon.
 
Élhető, emberléptékű Városligetet szeretnénk, és abban hiszünk, hogy a művészetnek elsősorban nem befogadó épületekre, hanem befogadókra van szüksége.
 
A kortárs építőművészet innovatív és értékes elképzelései csak megfelelő helyen megvalósulva szolgálhatják a fejlődést – és nem a Városligetben, ahol a természeti környezet visszavonhatatlan rombolása, pótolhatatlan fák kivágása, élőhelyek elpusztítása és az ökoszisztéma károsítása volna a kulturális infrastruktúra bővítésének feltétele és következménye.
 
Meggyőződésünk, hogy a Városliget felújítását csakis szakértői és civil fórumokkal való érdemi egyeztetés és megegyezés után szabad elkezdeni, és az ismert szakmai, kertészeti, urbanisztikai, építészi, tájépítészi vélemények és javaslatok figyelembe vételével meg kell őrizni e nagy múltú park közpark jellegét.
 
Csikós Attila, író
Garaczi László, író
Kiss Judit Ágnes, író

Fotó: Erdős Virág és Ungár Péter. Videó: Weiner Sennyey Tibor.


LIGET

FIGYELEM! MÓDOSULT AZ IDŐPONT!

Liget Művészeti Piknik 2016.07.31. 14:00-18:00

Vedd birtokodba a Városligetet!

Liget Művészeti Piknikre hívunk mindenkit 2016 július 31-án vasárnap délután 2 és este 8 között a Városligetbe. Csikós Attila, Garaczi László és Kiss Judit Ágnes közleménye és programra hívója.


Sétáló fák

Mai hír, hogy állítólag „nem fognak több fát kivágni a Ligetben”, hanem majd átültetik őket, vagy ami még ennél is valószínűbb: megkérik őket, hogy álljanak odébb, s a fák majd szépen elsétálnak. Valószínűleg. Vagy mégsem?


Hermann Hesse: A fák

Számomra mindig is a fák voltak a leghatásosabb prédikátorok. Tisztelem őket, ha nemzetségben, családban élnek az erdőkben, ligetekben. (...) Aki megtanulta meghallgatni a fákat, többé nem sóvárog arra, hogy fa legyen. Semmi más nem akar lenni, csakis az, ami. Ez a haza. Ez a boldogság. - Radics Viktória fordításában olvashatjátok Hermann Hesse különösen aktuális írását.


Ők a Ligetvédők

Kik azok a Ligetvédők? Mit akarnak? Miért veszélyesek? Miért félelmetesek? A leleplező videóból kiderül. + VIDEÓ


Tarkopasz

Taroljuk le a fákat, virágokat, bokrokat. Taroljunk le mindenkit, aki más, mást akar. Legyünk egyformák, gyűlöljünk mindenkit, szeressük a királyt. Féljünk és rettegjünk mindentől, ami más mint mi, aki mást akar, aki máshogyan beszél, ír, gondolkodik. Egyáltalán: gondolkodik.

  • Városliget
  • Kiss Judit Ágnes
  • művészet
  • demokrácia
  • szabadság
  • fák
  • környezetvédelem.
  • Szabadság?