Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

MrSale Café ünnepélyes megnyitója | VIDEÓ

Megnyílt Budapest legújabb kávézója: a MrSale Café! A megnyitón szó esett Petőfi és az unikum kapcsolatáról, a Nyugat szerepéről a magyarság történetében, Rejtő kedvenc kávézójáról és súlyos éjszakáiról, a polgárság és a szabadság kapcsolatáról, és persze arról, hogy mi a különbség a kávézó és a kávéház között. Videónkban egy cégvezető és egy költő megszólal mások mellett.


MR SALE a DRÓTon

A 2016-os JAKKendő-díjas: Fekete I. Alfonz

A Trafóban ma kiderült, hogy kinek a kézirata érdemelte ki idén a JAKkendő-díjat, valamint a látogatók találkozhatnak a 2012 óta díjazott szerzőkkel. A DRÓT élőben jelentkezik be a helyszínről, ahol megtudhatjuk, hogy a 2016-os JAKKendő-díj nyertese... a helyszínről élőben jelentkezünk.

Sebestyén Márta és Papp-Zakor Ilka a MrSale Öltönyüzletben

+ VIDEÓ

A 2014-es JAKKendő-díjas és 2015-ös Margó Különdíjas Papp-Zakor Ilka olvasott fel a MrSALE öltönyboltban Budapesten, ahol most már hagyományosan megrendezik minden évben az "Öltözz öltönybe" napot. A "SUIT UP DAY" alkalmából a felolvasás után gyönyörű hölgyekkel, kedves alkalmazottakkal interjúztunk. Beszélgettünk Sebestyén Mártával, bepillantottunk a bolt raktárába és megtudtuk ki nyerte vissza a teljes vásárlásának árát.  

A boldog JAKkendő-díjas: Papp-Zakor Ilka

+ VIDEÓ és GALÉRIA

A 2014-es JAKKENDŐ-díjassal Papp-Zakor Ilkával a díjátadón beszélgettünk, közvetlenül azután, hogy átvette a díjat Mán-Várhegyi Rékától - az előző díjazottól - és az alapítóktól, Békés Zoltántól - a MrSALE öltönyüzlet vezetőjétől -  és Gaborják Ádámtól - a József Attila Kör elnökétől.  

„Miközben szabadon engedi túlburjánzó képzeletét, a mondatok szintjén rendkívül fegyelmezett. És mindegyik novellát jól fejezi be. Egy példa: az Anyuka c. novellát egy veszélyes lódarázs zümmögi végig, egyszer mintha sikerült volna megsemmisíteni, de végül, miközben a főhősnő Anyuka a kádban ül, veje bejön a fürdőszobába és..." - írta Forgách András a Literán a 2014-es JAKkendő-díjasról, Papp-Zakor Ilkáról. A DRÓTon most elolvashatjátok az Anyuka című novellát a díjnyertes kötetből.

Miért kellene az íróknak éhezniük? Miért kellene rosszul kinézniük? Miért öltöztek öltönybe írók és költők és az hogy is néz ki? Bemutatták a József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet közös projektjének zárásaként készült különleges irodalmi fotóalbumot az RS9 Színház Vallai-kertjében. Az est során Bach Mátéval - a kötet fotósával - beszélgetett Karafiáth Orsolya és Hevesi Judit. Videóösszefoglalónkat láthatjátok a helyszínről!

Írók öltönyben

a JAK és a MrSale közös estje - VIDEÓ: 2014 október 10-én tartották meg a MrSALE öltönyüzletben az „öltözz öltönybe napot”. Ebből az alakalomból a József Attila Kör szervezésében nagyszabású felolvasást tartottak, amelynek az előkészületeiről és az estről itt tekinthetitek meg videóösszeállításunkat. Filmünkben nyilatkozik Békés Zoltán - a MrSALE cégvezetője -, a bajszos Karafiáth Orsolya, Szilasi László, Pallag Zoltán és Áfra János is. Az esten felolvastak Áfra János, Bartók Imre, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Hartay Csaba, Kassai Zsigmond, Karafiáth  Orsolya, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Pallag Zoltán, Pion István, Simon Márton, Szilasi László, Térey János és Weiner Sennyey Tibor. Az esemény moderátora Szegő János volt.

Versekbe öltözött egy pesti öltönybolt + FOTÓK

A MR SALE és a DRÓT különleges Költészet napi akciójában nyakkendőt adtunk versért cserébe 2017 április 11-én. 223 vers érkezett, amelyek beborították a pesti bolt kirakatait és falait. Képek és részletek az akcióról.

Versért nyakkendőt! SŐT! Ünnepeljük együtt a magyar Költészet Napját!

Vegyen részt a Költészet Napján - József Attila és Márai Sándor születésnapján - 2018. április 11-én a MrSale öltönyüzlet és a DRÓT művészeti magazin közös akciójában, amely immár hagyomány.

 

  • MrSale
  • MrSale Café
  • megnyitó
  • kávéház
  • kávézó
  • videó
  • Élet