Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Megvan az idei nyár slágere: Röhögjünk verseken!

Le az álságos komolykodással, a szívet és lelket próbára tevő, borongós költeményekkel! Ezen a nyáron mélységek és magasságok nem szédítenek meg minket, de készen állunk bonyolult asszociációkra, nagyvonalúan bánunk a kötött formákkal és élvezzük, ahogy az előadóművészet új dimenzióba helyezi a szövegeket. Elérkezett ugyanis a Vers mindenkinek Nagy Pillanata - mi pedig gurulunk a nevetéstől.

Jól bevált receptet vett elő a Nuheadztv, amikor a kultúra meglehetősen távol eső ágaiból egymásba oltott két hajtást, azaz könnyűzenei dalszövegeket adott neves színművészek szájába. Olvasóink közül talán néhányan emlékeznek még a Magyar Televízió másfél évtizeden át futó művészeti sorozatára, a Vers mindenkinek-re, ami a Kedves Nézők életébe hozott naponta pár perc költészetet.

Most hasonló történik, eddig Csuja Imre és Szilágyi Csenge közreműködésével láthattunk szemelvényeket kortárs kultúránkból és senkit nem akarok megijeszteni, de még egyáltalán nincs vége.

Persze, persze, jöhetne most a régi nóta arról, hogy

a dalszöveg nem vers,

de a Drót olvasói erre csak legyintenek, hiszen jól tudják, hogy a mai vers hol másutt gyökerezne, mint az ősi énekben, dalban? Na, ugye.

Szilágyi Csenge szuggesztív produkciója már két hete hasít az interneten - Kocsor (Kozso) Zsolt: Szomorú szamuráj című versét mondja:

Előadása még akkor is meggyőző, ha hiányolom belőle a szöveg három beszélőjének (mesélő, rajongó és maga a Szomorú Szamuráj) tökéletes elkülönülését. De ne legyünk telhetetlenek. Gyönyörködjünk a színésznő tekintetében és adjuk át magunkat a szavalat szívet szaggató hangsúlyainak.

Tegnap került a világhálóra

Csuja Imre igazi férfias színészi vállalása,

az egykori UFO együttes slágerének a Napolajnak érzelemdús interpretációja -  a költő Varga Zsolt:

A kifinomult előadáson kívül a Bélaság mint tudat- és létállapot hiteles megjelenítésére hívnám itt fel a tisztelt néző (hallgató) figyelmét.

Végül vessünk egy pillantást a Vers Nem Mindegy Kinek produkcióra a fáradhatatlanul Janklovics és még azon túl is Péter segítségével, aki a tőle megszokott magas művészi színvonalon alkotott maradandót a versmondás terén.

Zana Zoltán: Ki a fasza gyerek? című költeményét

adta át a hallgatóságnak örök útravalóul:

A Ganxsta Zolee néven is ismert szerző itt hallható munkája a jelenkori ember lázadásának tabuk nélküli ábrázolása, mellyel beírta magát úgy a faszaság- mint a gengszertkultúra történelmébe.

A további kellemes nyárhoz ajánlom még a Nuheadztv Facebook-oldalát, ahol nemcsak a friss versmondásokat lehet megtalálni, de bele is szólhatunk, mi legyen a következő.


Rengei Tímea az Erasmus program keretein belül a tavaszi szemesztert Wrocławban tölti. Az egyetemen lehetősége volt arra, hogy megvalósítsa legjobb barátnője rég megálmodott ötletét: igyunk egy felest, és örökítsük meg az arcunkat! Különböző nemzetek fiait és lányait kérte meg, hogy a kamera előtt kóstolják meg hungarikumunkat.  Mondanunk sem kell, hogy a barátok készségesen vállalkoztak a feladatra! A DRÓTon most megnézhetitek az exklúzív fotósorozatot! Végre itt a "Pálinka-fejek", avagy külföldi barátaink reakciói egy feles igazi magyar pálinka elfogyasztása után. Ha tetszett: add tovább! Pálinka fejek! - Nézd meg, milyen hatással van a pálinka különböző népek fiaira és lányaira


SZEXI KÖLTŐK A DRÓTON

és utána is annyiszor végigálmodott csókban, mely mindennek / ellenére olyan váratlanul édes volt, mint a tőn felejtett októberi szőlő.- Horkay Hörcher Ferenc két verse 


hazug isteneknek képmutató tükrei vagytok / mind nem létező vetületek / üresek élettelenek" - Hevesi Judit versei a Hálátlanok búcsúja című kötetből.


Állig begombolt hallgatásod előtt / anyaszült meztelen állok. / Erős vagyok és sebezhető. / Legyen meg a te akaratod." Versek a Tigrisfogatból - Oravecz Péter költeményei a szexi költők sorozatban


A tenyerembe, majd / a számba teszem / ezeket az apró, kerek / üvegdarabokat. / Gondolatban fenyegetem apát, / hogy lenyelem egyszerre./ Lenyelem őt is, anyát, / a várost és a telefonfülke / kilőtt üvegeit." - Terék Anna vajdasági költőnő és drámaíró versei. 


hibbant férfi / vagy / hibbant nő / megválni / összeil- / lő" - Lennert Móger Tímea vajdasági költőnő versei.


Úgy ébredtem ázottan, / dideregve, mint egy utazó, / kit visz a szél szadomazó / partira, éji parti orgiára, / rávehető szodómiára, / lefordíthatnád óindre. / De rálel egy épp jó rímre..." - Simon Adri két verse.


meztelenül mentél be a vízbe, / és mondtam, hogy nálad szebben / senki nem tudná hordani a bőröd, / de én nem mertem betenni" André Ferenc csíkszeredai születésű, jelenleg Kolozsvárott élő fiatal költő, slammer verse 


...hogy miért kell hét előtt felkelni / munkahelyen szenvedni / holott csak / a boldogtalanságod  / enyhítésére kell a pénz / az ok vált okozattá" -  Svégel Fanni slammer és költő versei


 

  • vers mindenkinek
  • laza
  • humor
  • videó
  • csuja imre
  • szilágyi csenge
  • janklovics péter
  • vers
  • szomorú szamuráj
  • ki a fasza gyerek
  • napolaj
  • Élet