Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Még egy közös kirándulással is lehet segíteni

„Akkor lesz lakható hely az országunk, ha a jelen megosztottságon átívelő közösségeket tudunk alkotni.” - vallja Dr Hajdu László, aki jótékonysági céllal egybekötött rövid túrát szervez a téli Pilisben, január 12-én szombaton.
Megkerestük a kirándulás főszervezőjét, Dr Hajdu Lászlót és megkérdeztük, hogy hogyan segíthet a rászorulókon mindez?


Még egy

közös kirándulással is

lehet segíteni


DRÓT: Miért szervezi ezt a túrát?

DR HAJDU LÁSZLÓ CV gyógyító orvos. Sebészet: Magyarország 6 év. Szívsebészet: Magyarország: 20 év, UK: 11 év, USA: 1,5 év. Jelenleg: Sebészet: Esztergom, Vaszary Kolos Kórház. Család: nős, 3 fiú apja (30, 32, 34)

DR HAJDU LÁSZLÓ: Jó célhoz (mint a rosszhoz is) kell a hókusz-pókusz. Minden ügyet egy sztorival lehet eladni. Ez egy sztori a magam módján.

DRÓT: Hogyan segíthet egy kirándulás a rászorulókon?

DR HAJDU LÁSZLÓ: A pénzzel, a figyelem felhívással, a közösség építéssel. Azok részvételére számítok, akik egyetértenek az alábbi (aznapra szánt közös) gondolattal:

 

„Van dolgunk a szerencsétlenebb sorsú embertársainkkal.”
Szeretném, ha ez a gondolat, minél több emberhez eljutna. 

A  részvétel adományozáshoz kötött, aminek minimális összege  500 Ft, maximális összege nincs meghatározva, javasolt összeg: 3.000 ft. A befolyt összeg felét az Oltalom Karitatív Egyesület számlájára utalom, másik felét a „Vasárnapi Merőkanál-Szentendre” FB csoporthoz juttatom, ők helyben segítik akit tudnak, meleg étellel, ruhával és mással. Az adományokat névtelenül, zárt dobozban fogom összegyűjteni. Regisztráció nem szükséges senki részéről, de örülnék, ha tájékozódás céljából részvételi szándékát mindenki előre jelezné a kirándulás Facebook eseményénél ITT

DRÓT: Miért az a címe, hogy „Közös gondolat 1.0”?

DR HAJDU LÁSZLÓ: Próbáltam mást is kitalálni, ez lett az utolsó verzió. Előtte az volt, hogy „Keressük ami összeköt…” - de aztán rájöttem, hogy

nem kell ebben az ügyben összekötve lennünk, elég csak egy fél napra valamiről ugyanazt gondolni.

Próbáltam találni egy olyan mondatot, amibe szerintem jóérzésű ember nem köthet bele. Ezért lett ez a MONDAT, hogy legyen szombaton egy közös gondolat. És 1.0 - nyilván.... hátha lesz folytatás

DRÓT: Miért az Oltalom Karitatív Egyesület?

DR HAJDU LÁSZLÓ: Oltalom- sokak ismerik, gondoltam többeket bevonz.

DRÓT: Miért a Merőkanál és mi az a merőkanál?

A vasárnapi Merőkanálról:

„2015. májusában alakult önkéntes segítőkből álló szervezetünk Szentendrén, ami a budapest Heti betevő testvérszervezete. Kezdetben kétheti, azóta heti meleg ételosztást és kiszállítást végzünk Szentendre területén.
A célközönséget rászorultak alkotják, akik vagy fizikailag jelennek meg az osztás helyszínén, vagy jelentkeznek a kiszállítást üzemeltető biciklis futárjainknál.”

DR HAJDU LÁSZLÓ: Merőkanál - a helyi problémákat helyben jó enyíteni elvén jött létre. Nem mi fogjuk megoldani, az összes bajos ügyet, de ez egy helyi ügy. A lényeg a közömbösség megtörése, minél többen tegyenek 1-2 fűszlat keresztbe és egy picit kevésbé rossz lesz a világ.

DRÓT: Mi a pontos program?

DR HAJDU LÁSZLÓ: A részletes program:

09:30-10:00  Gyülekező- Leányfalu, 11-es és Gyulai Pál u. sarok, Príma pék előtti parkban.
10:00-12:00  Túra Vöröskőre ( kb. 4-5 km, kb 440 m szintkülönbség)
12:00 Vöröskőn ismertetem az adomány összegét.
12:30-tól Hazafelét több útvonal között lehet választani kinek kinek kedve szerint, lehet vissza érkezni Tahiba, Leányfalura, Szentendrére.
A kirándulás facebook oldala itt található.

Még csak annyit tennék hozzá, hogy azon gondolkoztam sokat, mi lehet egy olyan mondat, ami megszólíthat szinte bárkit- világnézeti, vallási, politikai és egyéb identitási  besorolástól függetlenül. 1.0 azért, mert ezután majd várom a további hasonló „képességgel” bíró gondolatokat másoktól és magunktól is. Akkor lesz lakható hely az országunk ha a jelen megosztottságon átívelő közösségeket tudunk alkotni.

- wst -


TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A DRÓTON
 

100 hangoskönyv készült el! Segíts TE IS, hogy készüljön még 100

| VIDEÓ

Szeptemberben száz új hangoskönyvet kapott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének könyvtára, köszönhetően a számtalan önkéntes felolvasó munkájának. De az akciónak még nincs vége!  Továbbra is keresnek önkénteseket! Segítsetek, hogy a magyar irodalom a látássérültek számára is elérhető legyen!

A 100 hangoskönyv átadó ünnepségén jártunk, a DRÓTon most részleteket láthattok a sajtótájékoztatóból, interjút készítettünk az egész akció motorjával, Puskás Kata Szidóniával, és megnézhetitek a Bodor Tibor Kulturális Egyesület werkfilmjét is és megtudhatjátok, hogyan csatlakozhattok a nagyszerű kezdeményezéshez.

A hajléktalanság büntetéséről

| VIDEÓ + NoÁr, Becker András, Csillagszálló

A Csillagszálló lapszámbemutatóján külön beszélgetésen foglalkoztunk a hajléktalanság büntetésével a Lumen kávézóban. Vendégeink NoÁr - rapper és Becker András - újságíró voltak. A teljes beszélgetés a DRÓTon.
 
Sátáni-e az Orbán-kormány? Miért jelölték béke-Nobel-díjra Soros Györgyöt? Mi a helyzet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszával? Mi a helyzet a szegénységgel Magyarországon? Mit hoz a jövő?


 

  • jótékonyság
  • társadalmi felelősségvállalás
  • kirándulás
  • Pilis
  • Dr Hajdu László
  • Oltalom Karítatív Egyesület
  • Merőkanál
  • Társadalom