Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Legyél a mecénásunk! :: Támogatókat keres a DRÓT ::

Három éves a DRÓT, az online szamizdat. Folytassuk? Hogyan? Szeretnénk tovább lépni, fejlődni. Segítesz ebben nekünk? Él-e ma Magyarországon még néhány mecénás? Lehet, hogy Te vagy az egyik? Most kiderül, hogy TE hogyan tudsz hozzá járulni a művészet megjelenéséhez, a kiállítások szervezéséhez, az értelmes párbeszéd fenntartásához, remekművek létrejöttéhez és láthatóvá válásához.

 
Kedves Olvasónk, Kedves Barátunk,
 
a DRÓT az elmúlt három évben mindvégig megmaradt szabad és független alkotói portálnak, ahol az irodalom és a művészet ügyeivel tudunk foglalkozni. Alkotóinkat, művészeinket segítjük, hogy munkájuk ismerté és láthatóvá váljon a közönség számára.
 
Azt akarjuk, hogy remekművek ne vesszenek el, ne maradjanak fiókban, hogy a gondolatok szabadon áramolhassanak.
 
Törekszünk a diskurzusra és a dialógusra, a szellem szabadságának megőrzésére, a függetlenségre. 
 
A DRÓT közössége naponta azt az átlagosan 2500 embert jelenti, akik különböző IP címekről bekattintanak az oldalra és olvassák, kommentelik, továbbadják írásaink. Ők állandó olvasóink és alkotóink. Köszönjük nekik is figyelmüket, ahogy mindazon, összesen 325.941 felhasználónak, akiket az elmúlt három év alatt elértünk, és akik 560.807-szer tekintették meg közel 1100 feltöltött cikkünket, olvasták több mint 230 szerzőnket. Facebook oldalunkat 4186-an “lájkolták” és ebből 4091 ember követi is azt. 
Legolvasottabb tartalmunkkal (89.691 olvasás) a kárpátaljai magyaroknak gyűjtöttünk az ukrán válság kitörésekor, sikerrel. 
 
De több tízezren olvastátok esszéinket Hamvas Béláról  vagy Szepes Máriáról, több ezren követtétek világirodalmi és kortárs költészeti sorozatunkat, olvastátok Erasmus fordításainkat, és több százan a kortárs képzőművészetet bemutató új forradalom a művészetben kiállításainkat és cikkeinket. (Google Analytics és DRÓT adatok.) 
 
Elismerést és kritikát is kaptunk, hogy a DRÓT nem csak a művészet ügyeivel foglalkozott, hanem teret adtunk közéleti kérdéseknek is, mint például Ruzsa Ferenc tanulmányának, vagy számos kritikus hangot megütő írásban álltunk ki a szabad Magyarország mellett. Minderről nem kívánunk lemondani a jövőben sem.
 
Ma, 2017. április 14-én három éves az online DRÓT, amit 2017. április 26-án fogunk megünnepelni a FONÓban. Szerettel várjuk erre az estre barátainkat, olvasóinkat és alkotóinkat. 
Három esztendeje indult útjára és folyamatosan működik a DRÓT portál, amivel állami támogatást soha sem pályáztunk.
 
Digitális szamizdattá lett a DRÓT.
 
Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából működött az elmúlt három évben a lap. Ahhoz, hogy tovább lépjük, ahhoz, hogy fejlődjünk, hogy könyveket adhassunk ki, kiállításokat szervezhessünk, hogy lépést tudjunk tartani egyre növekvő olvasói bázisunkkal, segíteni tudjuk még jobban alkotóinkat, hogy ne hagyjuk abba mindazt, amit a DRÓT jelent:
 
szükségünk van mecénásokra.
 
Alkotói pályázataink nyomán sikeresen közelítettük és közelítjük a társadalmi felelősségvállalást és a művészi megnyilatkozást, de szeretnénk mindezt szélesebb körbe is kivinni, megmutatni.
 
További működésünkhöz, lapunk fejlesztéséhez, alkotói támogatások és projektek létrehozásához, kiállításokhoz, könyvek megjelentetéséhez és akár a DRÓT kinyomtatásához pénzre van szükségünk.
Továbbá szeretnék valakit magam mellé felvenni, mert én egyedül kevés vagyok a DRÓT továbbfejlesztéséhez.
 
Éppen ezért mecénásokat keresünk.
 

A DRÓTot az Aranymadár Alapítványon keresztül támogathatod egyszeri vagy rendszeres utalással. Számlaszám: 16200120-00057978 (Magnet Bank)
 
Vagy - ha komolyabb együttműködésre vagy nyitott - egyszerűen jelentkezz mecénásnak a drotlap@gmail.com címen. A tárgy mezőbe csak annyit írj: "Mecénás" és mi válaszolunk hamarosan.
 
Támogass minket! 
A szabad magyar irodalom és művészet a tét. 
 
Ez a DRÓT nem elválaszt, hanem összeköt.
 
Szentendre, 2017. április 14. 
 
Weiner Sennyey Tibor
költő, író, 

a DRÓT főszerkesztője

 


A DRÓTról a DRÓTon

Szellem a gépben

DRÓTest a PIMben

+ VIDEÓ

Irodalom, művészet és a társadalom kritikájának, az államtól független és szabad reprezentációja, a web2-es felületeken, a XXI. század hajnalán volt a témája a DRÓTestnek a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A meghívott vendégként Weiner Sennyey Tibor, költő, író, a DRÓT főszerkesztője szerepelt. Meghívott beszélgetőtársak Péterfy Gergely, író és Tillmann J. A. filozófus, egyetemi professzor volt. Néhány fontos részletet emeltünk ki az estből a DRÓTon most látható videónkban.

15 éves az 1 éves DRÓT :)

15 évvel ezelőtt indult el a régi DRÓT és 2015 április 15-én lesz 1 éve, hogy elindult az új DRÓT. Az első DRÓTról közöljük ezt a régi írást és arra kérünk titeket, hogy alkossátok ti is az újat. Írjátok meg miről és mit olvasnátok, mi a véleményetek a lapról és a cikkekről, továbbá, ha gondoljátok: küldjetek ti is írásokat nekünk. 

Weiner Sennyey Tibor 

A szellem korrupciója helyett - az "új" DRÓT elé

Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke. 

Petneházi Gábor

Állami csecsszopók és dróton rángatott bábuk

Érdemes-e tovább fenntartani egy olyan irodalmi kánon-rendszert, amely többnyire nem az esztétikum, hanem a politikai hovatartozás alapján ítél értékesnek vagy kivetendőnek egy adott szerzőt? 

Hogyan lehet független, magyar, irodalmi sajtó?

Hogyan támogathatom a DRÓTot?

A DRÓT független, szabad, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál. Állami, kormányzati, NKA támogatás nélkül működik. Önerőből, szerzők, szerkesztők, barátok, támogatók, művészek és alkotók jóvoltából. A DRÓTot akkor tudjuk tovább fenntartani, folytatni, fejleszteni, ha  támogattok minket. Ha szerinted is szükség van egy olyan művészeti és társadalmi jelenségekkel és problémákkal szabadon foglalkozó lapra, mint a DRÓT, akkor kérünk, hogy támogass minket! A szabad magyar irodalmi, művészeti sajtó a tét. A DRÓTot az Aranymadár Alapítványon keresztül támogathatod egyszeri vagy rendszeres utalással. Számlaszám: 16200120-00057978 Ez a DRÓT nem elválaszt, hanem összeköt. Részletek itt. 

 
  • Drót
  • mecénás program
  • támogatás
  • 3 éves
  • alkotók
  • Alkotó