Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Légy szabad! Olvass DRÓTot!

Nem akarod, hogy egy algoritmus uralkodjon afelett, mit láthatsz és mit nem? Rajta akarsz lenni a DRÓTon, és nem szeretnéd, hogy a sok felesleges információ és mások posztjai miatt ne lásd cikkeinket? Segítünk, hogy olvashass, tájékozódhass, mert hiszünk benne, hogy a művészet, a kultúra, az irodalom és a gondolkodás szabaddá tehet. Segíts te is nekünk: kattints és add tovább ezt a fontos infót.

 
Ahogy a HVG és a Szeretlek Magyarország is megírta fontos változások vannak a Facebook közösségi oldalon. Minél több az ismerősöd, annál nehezebb a számodra valóban érdekes emberek, illetve oldalak bejegyzésekig eljutnod. Erre a problémára most már van megoldás. 
 
Eddig a Facebook algoritmusa határozta meg, hogy melyik ismerősötök, illetve melyik oldalak posztjait lásd a faladon, de
 
most a magyar felhasználóknak is elérhetővé vált egy új beállítás, amivel gyorsan és egyszerűen szabályozhatod, mi jelenjen meg a hírfolyamotokban.
 
Ehhez rá kell menned az adott ismerősöd (vagy cég, portál stb. - jelen esetben a DRÓT) adatlapjára, és személyek esetében az oldala tetején, a borítóképen elhelyezett "Követed" gomb fölé kell vinnetek a kurzort (oldalak esetében ez a "Tetszik" feliratú gomb). Nem kell klikkelni, elég, ha a feliratra állítjátok a kurzort. 
 
 
 

Ekkor egy almenü nyílik meg, amelyben egyelőre

 
az "Alapértelmezés" van beállítva. Ezt kell átállítanod a "Megjelenítés elsőként"-re.
 
Ezután az adott ismerősötök, illetve az adott oldal posztjait az üzenőfalatok tetején látod majd. Megéri, mert utána főleg azokat a posztokat látod majd, amire tényleg kíváncsi vagy és tuti, hogy eljuthat hozzád a DRÓT.
 

Ugyanezt a telefonon is beállíthatjátok. Ehhez a Facebook alkalmazáson belül keresd meg a Hírfolyam-beállítások (Newsfeed Preferences) menüpontot, majd ennek első pontjában jelölheted ki (megcsillagozással) az adott személyeket/oldalakat.

 


KAPCSOLÓDÓK

Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke. Weiner Sennyey Tibor: A szellem korrupciója helyett - az "új" DRÓT elé

Érdemes-e tovább fenntartani egy olyan irodalmi kánon-rendszert, amely többnyire nem az esztétikum, hanem a politikai hovatartozás alapján ítél értékesnek vagy kivetendőnek egy adott szerzőt? - Petneházy Gábor: Állami csecsszopók és dróton rángatott bábuk

15 évvel ezelőtt indult el a régi DRÓT és 2015 április 15-én lesz 1 éve, hogy elindult az új DRÓT. Az első DRÓTról közöljük ezt a régi írást és arra kérünk titeket, hogy alkossátok ti is az újat. Írjátok meg miről és mit olvasnátok, mi a véleményetek a lapról és a cikkekről, továbbá, ha gondoljátok: küldjetek ti is írásokat nekünk. 15 éves az 1 éves DRÓT :)

  • technikai információ
  • Facebook
  • beállítások
  • Élet