Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

„Közös gondolat 1.0” | Jelentés egy jótékonysági túráról

„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.” (Példabeszédek 19,17)

Egy gyógyító embertársunk, dr. Hajdu László orvos jótékonysági céllal egybekötött túrát szervezett a téli Pilisben, január 12-én szombaton. A jótékonysági túra tehát a múlt szombaton lezajlott, sikeres volt, amelynek során összesen 178.500 Ft adomány gyűlt össze a természetjárók között.

Részletek és kapocsolód cikkek a DRÓTon.

A  részvétel adományozáshoz volt kötött (aminek minimális összege  500 Ft, maximális összege nem volt meghatározva, javasolt összege: 3.000 Ft volt), a túra előzetes fölhívásában a szervező úgy fogalmazott, hogy az

„így befolyt összeg felét az Oltalom Karitatív Egyesület számlájára utalom, másik felét a Vasárnapi Merőkanál-Szentendre FB csoporthoz juttatom, ők helyben segítenek akit tudnak, meleg étellel, ruhával és mással. Az adományokat névtelenül, zárt dobozban fogom összegyűjteni. Regisztráció nem szükséges senki részéről...”


A túra, a nemes cél „miértjeivel” kapcsolatosan Hajdu Lászlót előzetesen a DRÓT interjúvolta meg, amit itt olvashattok lapunkon.

A jótékonysági túra tehát a múlt szombaton lezajlott, sikeres volt, amelynek során összesen 178.500 Ft adomány gyűlt össze a természetjárók között. A befolyt adományokból 100 000 Ft-ot a fönt említett szentendrei civil szervezet kapott meg, az efölötti részt pedig a szervező dr. Hajdu László az Oltalom Karitatív Egyesület javára utalta át.

Köszönjük szépen ezúton is a segítséget  dr. Hajdu Lászlónak és minden résztvevő, adakozó túrázónak, természetjárónak!

(Forrás Oltalom+DRÓT)


TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A DRÓTON
 

Megrázó üzenet Iványi Gábortól | VIDEÓ

Megrázó videóüzenetben foglalta össze Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület és a hozzájuk kapcsolódó gyermekétkeztetés, hajléktalan- és kórházi-ellátás és egyéb tevékenységeik helyzetét.

A felvételt itt tudjátok megnézni a DRÓTon.

Sátáni-e az Orbán-kormány? Miért jelölték béke-Nobel-díjra Soros Györgyöt? Mi a helyzet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszával? Mi a helyzet a szegénységgel Magyarországon? Mit hoz a jövő?

Még egy közös kirándulással is lehet segíteni

„Akkor lesz lakható hely az országunk, ha a jelen megosztottságon átívelő közösségeket tudunk alkotni.” - vallja Dr Hajdu László, aki jótékonysági céllal egybekötött rövid túrát szervez a téli Pilisben, január 12-én szombaton.
Megkerestük a kirándulás főszervezőjét, Dr Hajdu Lászlót és megkérdeztük, hogy hogyan segíthet a rászorulókon mindez?

100 hangoskönyv készült el! Segíts TE IS, hogy készüljön még 100

| VIDEÓ

Szeptemberben száz új hangoskönyvet kapott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének könyvtára, köszönhetően a számtalan önkéntes felolvasó munkájának. De az akciónak még nincs vége!  Továbbra is keresnek önkénteseket! Segítsetek, hogy a magyar irodalom a látássérültek számára is elérhető legyen!

A 100 hangoskönyv átadó ünnepségén jártunk, a DRÓTon most részleteket láthattok a sajtótájékoztatóból, interjút készítettünk az egész akció motorjával, Puskás Kata Szidóniával, és megnézhetitek a Bodor Tibor Kulturális Egyesület werkfilmjét is és megtudhatjátok, hogyan csatlakozhattok a nagyszerű kezdeményezéshez.

A hajléktalanság büntetéséről

| VIDEÓ + NoÁr, Becker András, Csillagszálló

A Csillagszálló lapszámbemutatóján külön beszélgetésen foglalkoztunk a hajléktalanság büntetésével a Lumen kávézóban. Vendégeink NoÁr - rapper és Becker András - újságíró voltak. A teljes beszélgetés a DRÓTon.
 

 

  • Oltalom Karítatív Egyesület
  • természet
  • túra
  • kirándulás
  • társadalmi felelősségvállalás
  • Társadalom