Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozása a puncs.hu ellen

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakoznak a puncs.hu magyarországi jelenléte ellen. A nyilatkozat szövegét, az aláírók névsorát és kapcsolódó írásunkat olvashatjátok a DRÓTon.

 
Alulírott kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozunk az ellen, hogy a puncs.hu szellemisége bármilyen tekintetben teret nyerjen Magyarországon. A sugar daddy és sugar baby kampány az emberi méltóságot minden lehetséges vonatkozásban sérti, a szexualitást áruként kezeli és a fiatalok számára méltatlan és veszélyes perspektívát kínál. A tulajdonosi kör átfedései miatt mi, a kortárs magyar kulturális élet szereplői szintén felelősnek érezzük magunkat. Ezért követeljük, hogy a kampányt népszerűsítő hirdetéseket minden létező nyilvános felületről távolítsák el, és induljon eljárás annak tisztázására, hogy miként lehetséges, hogy a prostitúció tevőleges támogatójaként működő társkereső oldal finanszírozása közpénzek felhasználásával történik.
 
 
Ádám Anna
Agárdi Olivér
Artner Szilvia
Babiczky Tibor
Bajusz Orsolya
Balla Csönge
Balogh Róbert
Bartók Imre
Bán Zsófia
Bárdos Deák Ági
Beck András
Biró Eszter
Bódis Kriszta
Bogyó Virág
Borsos János
Cséka György
Csoszó Gabriella
Dér Asia
Eperjesi Ágnes
Erdődi Katalin
Erdős Virág
Falcsik Mari
Fehér Renátó
Filó Vera
FischerJudit
Forgács Péter
Garaczi László
Gyapay László
Györe Balázs
Győri Márton
Hegyi Dóra
Horitz Karina
Hunya Krisztina
Huth Júliusz
Janoch Lívia
Juhász Anna Mária
Kabai Lóránt
Kállai Kata
Kállay Eszter
Kallós Viola
Karafiáth Orsolya
Karas Dávid
Kicsiny Balázs
Kicsiny Mártha
Király Levente
Kiss Dorka
Kiss Judit Ágnes
Kiss Noémi
Kiss Tibor Noé
Kocsi Olga
Kristóf Krisztián
Kristóf Márton
Krusovszky Dénes
Lénárd Anna
Lengyel Anna
Lowas Péter
Lődi Virág
Lőrincz Lilla
Magyar Fanni
Mán-Várhegyi Réka
Mécs Miklós
Ménes Attila
Mesterházi Mónika
Miklósvölgyi Zsolt
Mucsi Emese
Nagy Gergely
Nagy Ildikó Noémi
Nemes Péter
Oltai Kata
Om Bori
Pálinkás Bence György
Péterfy-Novák Éva
Poór Dorottya
Rabóczky Judit Rita
Radics Viktória
Rapai Ágnes
Rutkai Bori
Sárosdi Lilla
Schein Gábor
Schilling Árpád
Schmied Andrea
Simon Bettina
Simon Márton
Simon Zsuzsanna
Sopotnik Zoltán
Soós Nóra
Szabó Imola Julianna
Szabó T. Anna
Szabó Eszter
Szaniszló Judit
Thury Lili
Tillmann Hanna
Tillmann J. Attila
Tompa Andrea
Tóth Kinga
Tóthfalusi Ágnes
Trapp Dominika
Turay Balázs
Vadas Zsófia Tamara
Varga Anna Gizella
Vass Imre
Vida Kamilla
Vörös István
Weiner Sennyey Tibor
Wessely Anna
Zádor Éva
Zemlényi-Kovács Barnabás
Zilahi Anna
Zomborácz Virág
 
 

KÖZVETLENÜL KAPCSOLÓDÓ

Nemzeti Bordélyház

Ezt jelentené a munkaerő megtartása? Ezt szánja országunk vezetése a fiatal nőknek, mint női szerepmodellt? Vajon most akkor tényleg a Széchényi Terv tőkealapját használják arra, hogy hazánk gazdag és befolyásos férfijai kényükre válogassanak a diáklányok között szexuális igényeik kielégítése céljából? Básthy Ágnes szerint ami most, 2017 nyarán megjelent az interneten és óriásplakátokon nem más, mint a prostitúció egy formája. Hogy mi minden ezzel a gond? Arról írását a DRÓTon itt olvashatjátok.


NŐKÉRDÉS a DRÓTon

Több luxusfeleséget ennek az országnak!

Az ilyen színvonalas műsorokból is látszik, hogy az ország jó irányba tart. Mert végre megengedhetjük magunknak, hogy ilyen kiemelkedő feleségek legyenek bemutatva. Le mertem volna fogadni, hogy a sok proli majd fújol, meg irigykedik. Már megy a médiában a támadás. Kik hőbörögnek? 

Ahány ház, annyi szokás? - gondolatok az Isztambuli Egyezmény kapcsán

Ha változást szeretnénk elérni, akkor nekünk kell tenni érte, mert senki más nem fog. - Svégel Fanni írása a DRÓTon.

Még dolgoznak a fiúk az Isztambuli Egyezményen

Magyarországon az elmúlt években 0 személy halt meg külföldiek által elkövetett terrorcselekmények következtében, míg legalább 150 személy halt meg kapcsolati terrorizmus következtében, és százezrek élnek mindennapos fenyegetettségben. - mivel nagy vita alakult ki fórumainkon a családon belüli, nők elleni erőszak kapcsán, közöljük az Igazságügyi Bizottság üléséről szóló PATENT beszámolót a DRÓTon.

 
Magyarországon még mindig elfogadott a nők elleni erőszak, különösen akkor hunynak szemet felette, ha az családon belül történik. Hiába demonstráltak nőjogi szervezetek, a kormánynak nem sürgős a családon belüli erőszak megfékezése. Több nőjogi szervezet, többek között a Nőkért Egyesület, az Angyalhír, a Patent Egyesület, és a NANE Egyesület is demonstrált reggel a Parlament előtt, az Igazságügyi Bizottság ugyanis a 2017 február elsejei ülésén tárgyalta, hogy a parlament elé kerül e az isztambuli egyezmény ratifikálása. Erre továbbra is várni kell. Amíg várunk újraközöljük KÉT ÉVVEL ezelőtti cikkünket az ügyben, ami most ismét aktuális. Ha te is tűrhetetlennek érzed a helyzetet: akkor add tovább cikkünket.
 
Az irgalom azt jelenti: látom, hogy más vagy, másként gondolkodsz, de elfogadlak. Azt jelenti: látom, hogy hülyeségeket csinálsz, de megbocsátok, mert én is ugyanilyen baromságokat követek el. Miért okozott ekkora felháborodást egy zenész és egy politikus kijelentése a nőkről? Miért érintett ennyire érzékenyen sokakat annak az alapvető gondolatnak a magánemberként való nyilvános megfogalmazása, hogy a nőknek genetikailag meghatározott feladata van? Stenszky Cecília - a DRÓT szerkesztőjének - írását olvashatjátok. 
 

Miről verselt Osama bin Laden? Milyen a dzsihádista költészet? Mire használják az irodalmat az Iszlám Államban? Hogyan jutnak el emberek odáig, hogy vallási vagy bármilyen más motivációból megöljenek másokat? Sokak által ismeretlen terepre megyünk, hogy többet értsünk a világból. Tartsatok velünk a DRÓTon, és ha érdekesnek és tanulságosnak találtátok: adjátok tovább! 

Anyának lenni művészet - Kiss Márta interjú

„A mai világban nincs megadva az anyaság kellő tisztelete” - mondta Kiss Márta festőművész, akinek március 26-án nyílik legközelebb kiállítása. De beszélt nekünk angyalokról és emberekről, festészetről és gyermekvállalásról, a kisgyermekes anyák helyzetéről és a vega konyháról.  

Hamvas és a nők, avagy nehéz szatírát nem írni

...két nagyon érdekes részletre is felfigyelhetünk. Az egyik Hamvas Béla viszonya a nevetéshez, végső soron a humorhoz. A másik Hamvas Béla elképzelése a nőkről, és a nők lehetőségeiről és korlátairól. - Milyen volt Hamvas Béla viszonya a nőkhöz? Mi a helyzet az indiszkrécióval az irodalom és történet írásban, és hogyan jön képbe már megint az a fránya filológia? És végül: miért nehéz minderről nem szatírát írni?

Öltések az örökkévalóság vásznán - Szabó Imola Julianna könyvéről

Szabó Imola Julianna versprózái–prózaversei sokszemű „tündérszörnyek”, melyek egyszerre figyelnek befelé, a lélek tágas, mozgalmas belső terére; és kifelé, a többi emberre, a világ zajára, a múltba, a jövőbe és az örökkévalóságba.

Isten tudja, hogy a nők...

Egy buddhista tanító, egy vaisnava (Krisna-hívő) teológus, egy református lelkész, egy rabbi és egy muszlim hitoktató véleményét olvashatjátok a napokban erősen tematizált nemi egyenlőtlenségekről a DRÓTon. Az írás részlet Rába Géza most megjelent „Isten tudja – emberi kérdések, vallási válaszok” című könyvéből.

 

 

  • puncs.hu
  • aláírás
  • tiltakozás
  • írók
  • Élet