Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Kárpátaljai magyar romákat támadtak meg | Magyar Hang videó és ajánló

Nacionalista tizenévesek gyilkoltak Ukrajnában. Kárpátaljai magyar romákat támadtak meg, egy 24 éves férfit, Pap Dávidot olyan brutálisan bántalmazták, hogy esélye sem volt a túlélésre - Lukács Csaba helyszíni riportját a pénteken megjelenő Magyar Hangban olvashatjátok.

Magyar Hang tartalom, ajánló és videó a DRÓTon.

Fotó és videó: Lukács Csaba


Keresd minden pénteken az újságárusoknál!


A Magyar Hang 7. száma jelenik meg június 29-én, pénteken.

Ízelítő a tartalomból:

– „El fogjuk vágni a nyakatokat”. Brutális kegyetlenséggel gyilkoltak meg egy magyar cigányt Lembergben. Célkeresztbe kerültek a „gyengék” Ukrajnában. Lukács Csaba riportja.

– Rettenetesen sok pénzt költünk rendőrautókra. Íme, a 2017-es beszerzések.

– Megvágják a kulturális közfoglalkoztatottak programját, a polgármesterekkel viteti el a balhét a Belügyminisztérium.

– Súlyos következménnyel jár az egyik legnagyobb fővárosi lakásszövetkezet életében az elnök halála után előállt törvényen kívüli állapot. Megelégelve az átláthatatlan működést és a jogtalanságok gyanúját egy 130 lakásos ház lakói úgy döntöttek, kiválnak a lakásszövetkezetből. Az eset önmagán túlmutat.

– Rokker Zsoltinál jártunk, akit saját nevével akarnak legyőzni Miskolcon. Riport.

– A választások előtt az egyik legaktívabb ellenzéki politikus volt, ma azonban – bár képviselő – párton kívüliként maga sem tudja, mit lehetne tenni a Fidesz túlhatalma ellen – ez a legfontosabb tanulsága a Hadházy Ákossal készült interjúnak. A volt LMP-s politikus továbbra is bízik az ellenzéki együttműködésben, bár ezt egykori pártjában sem sikerült megvalósítani.

– Napról napra feszültebb a helyzet a vajdasági Martonoson, ahová egyre több koszovói muszlim cigány települ be. Az új jövevényekre rengeteg a panasz, a lopások mellett nem ritkák az erőszakos esetek sem. Miközben újabb és újabb cigány családok érkeznek vissza Nyugat-Európából, a magyarok sorra hagyják el otthonukat.

– Magyar találmány a videóbíró? „Úgy érzem magam, mint akinek kihúzták a számait a lottón, de hiába van ötöse, mert nem találja a szelvényét!” – foglalta össze érzéseit Maruzsi László feltaláló a videóbíró világbajnokságon alkalmazott rendszerét látva. Eddig nagyjából 150 milliót költött saját szisztémájára, de a FIFA a multikkal vívott versengésben nem mellette döntött.

– Amikor Görgey cukrot dobott Csurkának. Hol és hogyan nyaraltak a Balatonnál a magyar írók?

– „Soros emberétől” tart a Fidesz Józsefvárosban. Körséta Győri Péterrel, akit többek között azzal vádol a kormánysajtó, hogy nem ismeri a nyolcadik kerületet

– Tibor szerint háromféle ember lakik az utcákon, közterületeken. Ő már csak tudja, van tapasztalata: mínusz 17 fokban is a Nagyvárad téren aludt. Riport.

– Egyedül az a terve jött be a magyar labdarúgás első emberének, hogy 2016-ban kijutott a válogatott az Eb-re. Mérlegen a Csányi-program.

– Jót tett Moszkva hangulatának Oroszország továbbjutása. Az igazán mindig is a hokiért rajongó oroszok ugyanis valósággal beleszerettek a világbajnokságba. Az orosz főváros él, lüktet, s ezt a külföldi szurkolók százezrei is tanúsíthatják. Moszkvai riport.

Publicisztikák
Jeszenszky Géza: Déiibábos nemzetpolitika; Csath Magdolna: Amit szabad Jupiternek…; Lányi András: Kezek a város felett; Torkos Matild: Több tiszteletet a magyaroknak…; Szerető Szabolcs: Pávatánc és atombomba; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Puzsér Róbert: A játék és a nemzet; Marabu rajza.


 

  • Magyar Hang
  • ajánló
  • sajtó
  • Ukrajna
  • Kárpátalja
  • Társadalom