Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

A jövőnk forog kockán! - Fűzfa Balázs +VIDEÓ

Fűzfa Balázs tanárral, tankönyvszerzővel és irodalomtörténésszel Vasváron találkoztunk. Balázs arról beszélt, hogy mi történik valójában a tanárokkal és a diákokkal ma, itt, most: Magyarországon. Ha te is fontosnak tartod a jövőnket: add tovább.


MÁSODIK RÉSZ:

Fűzfa Balázs - tanárral, tankönyvszerzővel és irodalomtörténésszel - készült beszélgetésünk első részét több ezren nézték meg a DRÓTon egyetlen hét alatt. Most itt az interjú másik része, amelyben az irodalmi hagyományok fontosságáról, Nagy Gáspárról, a Vasi Őrtüzek konferenciáról, és arról beszélt Balázs, hogy miért és milyen nehéz ma a gyerekeket eljuttatni az értékes irodalmi szövegekhez.  A gyerkeket egyre nehezebb eljuttatni a szövegek közelébe - Fűzfa Balázs +VIDEÓ


Fűzfa Balázs, Dr. habil., PhD irodalomtörténész, egyetemi docens (Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely) Szakterülete a XIX. század magyar irodalma, az élményközpontú irodalomtanítás programja és Ottlik Géza életműve. Elsősorban Berzsenyi Dániel, Ottlik Géza és Weöres Sándor életművéhez, illetve az irodalomtanítás modernizációjához kapcsolódva kutatások, olvasótáborok, irodalomnépszerűsítő programok kezdeményezője és vezetője. Tudományos kötetek, könyvsorozatok összeállítója, a BÁR című folyóirat főszerkesztője, a Savaria University Press kiadó vezetője. „A 12 legszebb magyar vers” című programja és  új szemléletű irodalomtankönyvei a az ország határain kívül is ismertté váltak. 

 

VASI ŐRTÜZEK a DRÓTon

Irodalmi vándor konferenciát rendeztek öt helyszínen Vasi Őrtüzek címmel Vasmegyében, melynek központi témája Kisfaludy Sándor, Szegedy Róza, Békássy Ferenc, Nagy Gáspár és a vasi irodalmi hagyomány volt. Az előadók között ott volt Fűzfa Balázs, Markó Péter és mások mellett lapunk főszerkesztője, Békássy Ferenc hagyatékának gondozója és életrajzának írója.  A zsennyei kastélyban tartott előadást most megnézhetitek és az esszé változatát el is olvashatjátok a DRÓTon.  Weiner Sennyey Tibor: Az örök visszatérés elve /esszé és videó/


TÜNTETÉSEK A DRÓTon

Tüntetés a sajtó szabadságáért + VIDEÓ

A tüntetés az Origo Dob utcai szerkesztőségétől a Kossuth térre vonult. A DRÓT a helyszínen járt, és ott Vándor Ágnessel készítettünk az üggyel kapcsolatban interjút.

Tedd magad szabaddá + VIDEÓ

2014 október 23-án a Blaha Lujza téren tüntettek a szabadság hiánya, az egyenlőtlenség és a szegénység miatt. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

Eljött az a pillanat, amikor nincs tovább

nterjú Kiss Lászlóval, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnökével

"...a teljes magyar egészségügyi ellátás rendszerének működőképessége van veszélyben." - Zajlik a fekete szalagos mozgalom, ápolók, mentősök, asszisztensek, szociális gondozók tűzik a ruhájukra a jelképpé vált szalagot, hogy ezzel jelezzék, a magyar egészségügy helyzete tarthatatlan. Ausztriától az Egyesült Államokig a világ különböző pontjain ezzel a gesztussal napról napra több egészségügyi dolgozó fejezi ki szolidaritását a magyar kollégákkal. 2015. május 12-én a szakma és a civilek együtt mutathatják meg, hogy képesek a változásra, változtatásra. Kiss Lászlót, a FESZ elnökét kérdeztük a konkrét problémákról - döbbenetes válaszokat kaptunk. 

Not in my name - Tüntetés 

A MIGRATION AID menekülteket segítő csoport 2015. szeptember 2-án tüntetést szervezett Budapesten, a Parlament T/5983 sz. törvénytervezete ellen. Ott jártunk. Fotógaléria. 

Minden megváltozhat? 

A klímaváltozás hatásai mára mindennaposak. Vannak olyanok, akik szerint még fordíthatunk a történelem menetén: Párizsban, december első két hetében 190 ország vesz részt a COP 21 nemzetközi klímacsúcson, hogy létrejöjjön egy új globális megállapodás az éghajlat védelmére. Magyarország csatlakozik! November 29-én 13:00 órakor Budapesten az Erzsébet téri szökőkútnál! A tüntetés kapcsán Gosztonyi Bence szervezővel Horváth Zsófi - a Buddha FM főszerkesztője készített interjút, amit most a DRÓTon is meghallgathattok.

Igazi tiltott egyetem? + VIDEÓ

2017. április 4-én a magyar kormány meghozta a LEX CEU néven elhíresült törvényt. Aznap a Közép-európai Egyetem diákjai, tanárai és szimpatizánsai körbeölelték az egyetem épületét és tüntetést szerveztek. Ott voltunk kameránkkal és interjút készítettünk az egyik szervezővel.

 

  • Fűzfa Balázs
  • tanár
  • diák
  • tüntetés
  • oktatás
  • Társadalom