Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Jószolgálati díjjal ismerték el az Oltalom Karitatív Egyesület munkáját | HANGFELVÉTEL

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány 2016-ban alapította a Jószolgálat Díjat, mellyel azóta minden évben azon emberek és civil szervezetek munkáját ismerik el, akik leginkább tesznek hátrányos helyzetű embertársaink társadalmi integrációjáért - példát mutatva ezzel társadalmunknak. Fontos ugyanis, hogy egy társadalmat jól jellemez, hogyan bánik hátrányos helyzetű, rászoruló polgáraival.

Szerencsére Magyarországon sok segítőkész ember és civil szervezet működik, ezen szervezetek pedig széles társadalmi támogatottságot élveznek. Egyik ilyen, hajléktalanokat segítő szervezet az Oltalom Karitatív Egyesület, melynek elnökével, Iványi Gáborral beszélgettünk nem csak magáról a Díjról, és a Díj üzenetéről, hanem röviden igyekeztünk bemutatni az Egyesület tevékenységét is.

Az interjú a Civil Rádió "117 perc" című magazinjának 2018. július 10-i adásában hangzott el.


KAPCSOLÓDÓ

Békére lenne szükség | Interjú Iványi Gáborral | VIDEÓ

Sátáni-e az Orbán-kormány? Miért jelölték béke-Nobel-díjra Soros Györgyöt? Mi a helyzet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszával? Mi a helyzet a szegénységgel Magyarországon? Mit hoz a jövő?

CSILLAGSZÁLLÓ a DRÓTon

Alice Oswald Emlékkő című verse a Csillagszállóból

Alice Oswald brit költő versét Danyi Zoltán fordításában olvashatjátok a legújabb, kortárs világirodalommal foglalkozó Csillagszállóban. Ezzel a verssel ajánljuk a Csillagszállót, és a 2018. április 3-ai lapszámbemutatót.

Mit jelent a család?

Beszélgetés a család fogalmáról, problémáiról és valóságáról Bereményi Rékával, Hardy Júliával, Daubner Bélával és Vekerdy Tamással

Milyen egy boldog család? Milyen problémái lehetnek a mai magyar családoknak, és ezekre milyen megoldások léteznek? Családdá válhat-e vajon két eltérő kultúrából érkező fél vagy egy homoszexuális pár? Milyenek a jelen és milyenek lesznek a közeljövő családjai?

Négy szakértő, négy különböző nézőpont, négy vélemény. Kérdéseinkre Bereményi Réka pszichoterapeuta, Dr. Hardy Júlia pszichiáter, pszichoterapeuta, pár- és családterapeuta, Dr. Daubner Béla pszichiáter, pszichoterapeuta és Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író válaszolt.

 
Csillagszálló a kerítésen innen és túl
:: Tartalom és részletek
 
Határ-Vajdaság a tematikája a legújabb Csillagszállónak, aminek a DRÓTon most nem csak a teljes tartalomjegyzékét olvashatjátok, hanem részleteket is a lapból. A lapot olyan szerzők fémjelzik, mint Danilo Kiš, Fekete J. József, Terék Anna, Tóbiás Krisztián, Bíró Tímea, Hernyák Zsóka,  Lennert Móger Tímea, Formanek Csaba, Ferdinánd Zoltán, míg a vajdasági magyar irodalom helyzetéről, közérzetről, a határhelyzetről Bencsik Orsolyával, Beszédes Istvánnal és Orcsik Rolanddal beszélgettek, amiből most részleteket olvashattok a DRÓTon.
 
 
2017 június 20-án, kedden este mutatják be a Csillagszálló legújabb SZABADSÁG-tematikájú lapszámát Budapesten. Ízelítőként a lapból most három részletet olvashattok a DRÓTon. Tillmann J. A. az alkotó szabadságról értekezik, Oravecz Péter a szabadság lényegéről, Weiner Sennyey Tibor pedig a művészet szabadságáról Szarka Fedor Guido Csillagszállóban megjelent képei kapcsán. 

Lakbérkontrollt Magyarországon!

Udvarhelyi Éva Tessza interjú a legújabb Csillagszállóból

Udvarhelyi Tesszával etikátlan lakáspiacról, magyar és külföldi pozitív példákról, a lakásszegénység megoldásának lehetőségeiről beszélgettünk, és arról, hogy máshogy kell gondolkoznunk: a lakhatás nem érdem, hanem alapvető emberi jog.

Otthon a hazában

alkotói pályázat a hajléktalanság témakörében

A DRÓT www.drot.eu alkotói portál - együttműködésben a Fedél Nélkül és a Csillagszálló lapokkal - művészeti pályázatot ír ki hajléktalanság tematikában. A pályázat célja, hogy egy közös társadalmi problémával, konkrétan a hajléktalansággal foglalkozzunk, az irodalom és a képzőművészet segítségével beszéljünk róla. Megértsük, olvassuk és lássuk egymást, legyünk akár gyerekek, akár felnőttek, akár hajlékosak, akár hajléktalanok. Segítsetek nekünk ebben! Írjatok, fessetek, rajzoljatok, fotózzatok, filmezzetek! 
 
A Csillagszálló szervezésében zajlott a 2016-os tavaszi évadban a majdnem utolsó Diogenész előadás. A színházat még az előadás közben is bontották. A darab után Szörényi László professzorral beszélgettek az alkotók. Egyik videónkon megnézhetitek a beszélgetést, a másikból pedig megtudhatjátok melyik nyári fesztiválon és hol lesz még Diogenész.

 

  • Iványi Gábor
  • Oltalom Karítatív Egyesület
  • hajléktalanság
  • Civil Rádió
  • Ruzsa Viktor