Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

A Jánosnak túl nagy volt a szíve

Mondtuk a kórboncnoknak, hogy ha végzett, ne rakja már vissza a Jánosba a szívét, mert szeretnénk magunkkal vinni. És ezt mégis hogy képzelik? Ez nem egy étterem, ahonnan el lehet vinni a maradékot...

- Ferdinánd Zoltánnak és Nagy M. Hedvignek hamarosan közös könyve jelenik meg, Feles címmel. A DRÓTon most 5 napon át 5 részletet olvashattok és a hozzájuk tartozó 5 fotót láthatjátok.

A Jánosnak túl nagy volt a szíve

Mondtuk a kórboncnoknak, hogy ha végzett, ne rakja már vissza a Jánosba a szívét, mert szeretnénk magunkkal vinni.

És ezt mégis hogy képzelik? Ez nem egy étterem, ahonnan el lehet vinni a maradékot.

Mi nem akarjuk megenni, éppen ellenkezőleg, szeretnénk megőrizni az örökkévalóságnak. És ha még egy kis formaldehidet is vételezhetnénk, nem lennénk hálátlanok. Tudja, szeretnénk elrakni egy befőttesüvegbe, mert a Jánosnál jobb embert még nem hordott a hátán a föld.

Rendben, húszezerért vihetik.

Csak tízezer van nálunk.

Az kevés lesz.

És van itt valahol egy bankautomata?

Maguk valami szektások?

Nem, dehogy, csak nagyon szerettük a Jánost. Igazán sajnálhatja, hogy nem ismerte.

Aha. Akkor megkapom azt a húszezrest?

Ha megmondja, hol van a legközelebbi bankautomata, akkor igen. A kórház főbejáratánál.

Nagyszerű. Induljanak, én addig elrakom a befőttet.

Milyen befőttet?

Ez amolyan kórboncnokhumor, ne is foglalkozzanak vele.

Mindjárt jövünk.

Itt van a pénze.

És a betétdíj?

Milyen betétdíj?

Hát az üvegért.

Eddig erről nem volt szó.

Csak vicceltem, húzzanak már innen a picsába a János szívével együtt.

Írás: Ferdinánd Zoltán. Fotó :Nagy M. Hedvig.FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG: FELES. Részletek a DRÓTon

David Bowie kávét főz nekem a Marson

A Holdon azért jó lakni, mert ott nincsenek szomszédok. Te vagy az egyetlen lakó. A Holdon nem basznak hangosan péntek éjjel, nem hallgatnak borzalmas zenéket szombat délután, nem fúrják a falat vasárnap hajnalban.

Szembenézés

Szevasz, te féreg.

Rég láttalak.

Ma van az évfordulónk, tudtad?

Dwa bratanki

A Wojciech nevét senki se tudta normálisan kiejteni, ezért a lengyel csávót mindig csak úgy emlegettük, hogy a lengyel csávó. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

A Jánosnak túl nagy volt a szíve

Mondtuk a kórboncnoknak, hogy ha végzett, ne rakja már vissza a Jánosba a szívét, mert szeretnénk magunkkal vinni. És ezt mégis hogy képzelik? Ez nem egy étterem, ahonnan el lehet vinni a maradékot...

Egy házasság vége

Akkor én most agyonverlek ezzel a kurva rádióval, rendben? És aztán agyon is vertem. Így lett vége a házasságunknak. Majdnem ötven évig voltunk együtt, de hát egyszer minden véget ér. És tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy az a gusztustalan penészes sajt tényleg kurva finom volt.


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG a DRÓTon

Megyünk Jugóba!

Anyu, mi az a jugó? A Jugó az egy ország. Igazából Jugoszláviának hívják, csak mi úgy becézzük, hogy Jugó. Az anyu földrajzot tanít a helyi általános iskolában, azért fogalmaz ilyen tanárosan. De akkor miért nem jugócska? Mert az már túlzás lenne. És hol van ez a Jugó? - Ferdinánd Zoltán írását Nagy M. Hedvig fotóival kísérjük a DRÓTon.

A Marika mégis kiállít

Ez a rongydarab volt a Marika kezében, amikor megtaláltuk a holttestét. A Marika évtizedek óta a múzeumban takarított, saját halottunknak tekintjük. - Ferdinánd Zoltán írásából és Nagy M. Hedvig fotójából mindent megtudsz a művészetről, azt is, amiről eddig lövésed sem volt.

Könyvhét noir + Nagy M. Hedvig fotói a 88. Ünnepi Könyvhétről

Nagy M. Hedvig fekete-fehérben fotózta végig a 88. Ünnepi Könyvhetet. Képein írók és olvasók, könyvek és a tér. Fotósorozat a DRÓTon.

  • novella
  • fotó
  • Ferdinánd Zoltán
  • Nagy M. Hedvig
  • Feles
  • Irodalom