Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

HARMADSZOR IS JAKKENDŐ-DÍJ! - a JAK pályázati felhívása

Ismét lehet pályázni a pályakezdő, kötettel még nem rendelkező prózaíróknak a JAKkendő-díjra. Részletek itt!

 
 
 
A József Attila Kör pályázati felhívása
 
 
Az első alkalommal odaítélt díjat 2012-ben Szil Ágnes Tangram című kézirata, a másodikat 2013-ban Mán-Várhegyi Réka Boldogtalanság az Auróra-telepen című kézirata nyerte el. A díjazott kötetek a JAK és a Prae.hu kiadó gondozásában jelentek meg. 
 
A pályázat beadási határideje: 2014. november 9. (vasárnap)
A pályázati anyagokat elektronikusan a jakkendo@gmail.com címre várjuk.
 
A pályázat feltételei:
 
- A pályázaton kizárólag szépirodalmi kötettel még nem rendelkező szerző vehet részt.
- Pályázni kész kézirattal (a szerző által kiadásra szánt kötet egésze) lehet prózai műfajokban (regény, elbeszélés, novelláskötet, esszé). A teljes kézirat bemutatása szükséges.
- A pályázat jeligés
- A nevezési korhatár: 40 év (a mindenkori JAK-tagságnak megfelelően).
 
Az érvényes pályázat három különálló dokumentumból áll.
 
1.  A teljes és kész kézirat, amelynek terjedelme: minimum 120 000, maximum 400 000 leütés. A pályamű egységes formai követelményei: Times New Roman betűtípus; 12-es betűméret; 1,5-es sorköz.
 
2.  Pályázat részeként benyújtandó egyetlen egységes dokumentumban:
 
- rövid szövegmutatvány (1 ív / 16 oldal terjedelemben);
- a mű szinopszisa (2-3 oldal);
- pályaműtől függően tartalomjegyzék
- A pályázat jeligéje
 
3.  A pályázathoz külön egységes dokumentumban mellékelni kérjük a következő adatokat: név, születési idő, lakcím, telefonszám, e-mail cím, valamint egy rövid önéletrajz.
 
A pályázónak hiánypótlásra egyszer van lehetősége, amiről e-mailben értesítjük. A kuratórium döntésétől függően a pályázótól nyomtatva is bekérheti az anyagot. A pályázat formai és tartalmi feltételeinek nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelennek minősül.
 
Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.
 
A kiírók a szervezés során bekövetkező változás jogát fenntartják.
 
A díjazott pályamunka az 1982-től létező JAK-füzetek sorozatában jelenhet meg, továbbá a szerző 200 000 Ft díjazást kap.
 
A díjat 2014. decemberében adják át.
 
A 2014-es kuratórium tagjai:
 
Angyalosy Eszter, a Libri Könyvkiadó szerkesztője;
 
Forgách András, József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, drámaíró, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára;
 
Nagy Gabriella író, szerkesztő, a Litera.hu felelős szerkesztője;
 
Balajthy Ágnes irodalomkritikus és Borsik Miklós költő, szerkesztő, a JAK-füzetek 2014-től munkába álló új sorozatszerkesztői.
 
A beérkezett pályaművek mennyisége alapján a kiírók előválogatást tarthatnak.
 
A JAKkendő-díjat 2012-ben alapította a MrSale és a József Attila Kör Irodalmi Egyesület. Az első díj odaítélésénél a zsűri tagja volt Garaczi László, Mikola Gyöngyi, Szvoren Edina, illetve a JAK-füzetek két sorozatszerkesztője: Orcsik Roland és Sopotnik Zoltán. A második alkalommal Csordás Gábor, Németh Gábor, Turi Tímea, valamint a JAK új sorozatszerkesztői, Balajthy Ágnes és Borsik Miklós. 
 
A MrSale-ről

A MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.


KAPCSOLÓDÓK

Írók öltönyben - a JAK és a MrSale közös estje - VIDEÓ: Október 10-én tartották meg a MrSALE öltönyüzletben az „öltözz öltönybe napot”. Ebből az alakalomból a József Attila Kör szervezésében nagyszabású felolvasást tartottak, amelynek az előkészületeiről és az estről itt tekinthetitek meg videóösszeállításunkat. Filmünkben nyilatkozik Békés Zoltán - a MrSALE cégvezetője -, a bajszos Karafiáth Orsolya, Szilasi László, Pallag Zoltán és Áfra János is. Az esten felolvastak Áfra János, Bartók Imre, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Hartay Csaba, Kassai Zsigmond, Karafiáth  Orsolya, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Pallag Zoltán, Pion István, Simon Márton, Szilasi László, Térey János és Weiner Sennyey Tibor. Az esemény moderátora Szegő János volt.


SZÍNHÁZ az öltönyboltban - Alessandro Baricco Novecentoja Ilyés Lénárd előadásában a MrSale öltönyüzletben.


 

 
  • József Attila Kör
  • MrSale
  • JAKkendő-díj