Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Gyönyörű különcök (VIDEÓ)

Exkluzív videó a TRAFÓból a Freak Fusion Cabaret legújabb előadásáról.

 
A Freak Fusion Cabaret Circus - azaz a különcök fúziójának kabaré elemekkel dúsított cirkuszi előadása újra látható a Trafóban. Új cirkusznak nevezik magukat, de vajon mi is az új ebben az időtlen műfajban? Talán az, ahogyan a szokványos csillogás és szemfényvesztés helyett a káprázat fátyla mögé vezeti a közönséget. Míg a nézők lassan elfoglalják helyüket, két freak különcségmérőjével teszteli az érkezőket, akik vagy menekülőre fogják, vagy csillogó szemekkel várják az eredményt, de hiába, a tesztalanyok közül csak egy fiú megy át a rostán, akire a többiek ezúttal irigykedve néznek: neki sikerült...
Felütésként hatalmas kupac szemét hull alá a magasból, a mellettem ülő srác oda is súgja a partnerének, hogy ez biztos Jakarta vagy Mumbai. És valóban, érezni, hogy az utazás megkezdődött, a színpad, mintha forogni kezdene, de csupán optikai játék ez, lendület, oly erős színpadi jelenlét, mely berántja a nézőket a különc világba, mint egy mély álomba. Behúzódunk a szereplők ernyője alá a sok szemét elől, ami nap mint nap hullik ránk a közmédiából például. Intenzív belső utazás is ez, megéljük a zuhanás magányos élményét, a közösség megtartó erejét, a szabadság jógáját és a felemelkedést. Sírunk, nevetünk, megérintődünk, bevonódunk. 
A tárgyak új életre kelnek, ritmusra születnek újjá, minden megleli a funkcióját, a legapróbb kacat is fontos szerepet tölt be a hétköznapi események során. A szereplők ugyancsak egyenrangúak, megrázó az őszinteségük, öniróniájuk, bölcsességük. A látványt végig harmóniában kíséri a zene, bekúszik a mozdulatok alá, felrepít az égbe, megcsillan egy ócska serpenyőn.  Karikák pörögnek, buzogányok buzognak, mintha csupa geometrikus mintákat hallucinálnánk a színpadra. 
Freakistan olyan világ, ahová álmodjuk magunkat, ha az idillre gondolunk. Bátor és kreatív lények lakják, akik otthon érzik magukat a világban, és befogadóak az újonnan érkezőkre. Mindnyájunkban ott rejlik ez az univerzum is, hát kalandra fel, utazzuk be ösvényeit, merjünk különcök lenni!

 

 
 

Freak Fusion Cabaret: Gruße aus Freakistan 

Színházi adaptáció az alábbi eszközökre: akró, isohoop, karikák minden méretben a karikagyűrűtől a cyrwheelig, poi, tissue, kötél, lyra, buzogány, tűz, tight-rope, fegyverek, konyhai, takarító és gardrób eszközök - minden lom ami pörög, forog, repül - vagy éppen egyensúlyozható.
 
A címbeli „Freak” elnevezés a Trafó közönsége számára nem ismeretlen, hiszen 2013. tavaszán itt mutatkozott be a pesti éjszakában már régóta komoly közönségbázissal rendelkező Freak Fusion Cabaret, melynek fiatal előadói magas szintű technikai tudásukat nemzetközi workshopokon, egymástól tanulva, és  utcai gyakorlatok során szereztek. A zsonglőr eszközökkel (diaboló, buzogány, hosszúbot - stb) való gyakorlás világszerte rengeteg fiatalnak biztosít rendezettebb agyi mintázatokat, és gyakorlás közben sikerélményt, a flowt, amely sokuk számára a pótolhatatlan segítség a szocializáció felé. Igen, nem egy freaknek a cirkusz „váltotta meg” az életét. Drop out srácok - valójában ők a freakek - az általuk megformált pszeudó-karakterek leple alatt. Freakisztán pedig az általuk alapított állam. A rendező, Simon Balázs a színház peremvidékéről érkezett Freakisztánba, segítségével rajzolnak meg egy izgalmas cirkusz-színházi világot. 
 
Cirkusz/Circus:  ANDRÉ Rolland, CSEPI Márton, MEZŐ András, KISS Gergely, KOLLÁNYI Julianna, TURAI Bálint, ZOLETNIK Zsófia
Színház/Theatre: SIMON Balázs
Mozgás/Movement: MÁTHÉ Gabriella
Zene/Music: IGAZ Balázs
Ruhák, tér/Costumes, set: ZOLETNIK Zsófia
Tárgyak/Objects: LENHARDT József
Szcenika/Scenery: GALKÓ Janka
Világítás terv/Lighting: BUDAI Géza
Smink/Make up: ANTAL Márta
Alpine technika/Alpoine technique: ANDRÉ Rolland, SZÉKELY Zoltán
Produkciós partnerek/Coproducers: Gödör, UtcaSzak, R33, Bakelit Stúdió
Külön köszönet/Special thanks to: Andreas SCHANTZ, Anti SUNIALA, Ian DADDY, LIPKA Péter, valamint SZÉKELY Zoltán
 
  • TRAFÓ
  • Freak Fusion Cabaret
  • új cirkusz
  • Mező András Pocok
  • videó
  • Látható