Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Forradalmi programok a hétvégére

Te teheted szabaddá Magyarországot! Itt van október 23-a, ideje megünnepelni a szabadságot. Az állami rendezvények és tévézés helyett négy fővárosi programot ajánlunk: két tüntetést és két verses estet. Hajrá magyarok... :)

 
 
I. 
 
2014. október 22-én 18 órától bemutatják Kazimír Bisztróban IZSÓ ZITA Színről színre című kötetét. „Nem szokványos (beteges) költészet, hanem szokatlanul csengő és egészséges. És ahogy öregszünk, egyre jobban tudjuk: fő az egészség" - ajánlja a verseskötetet szerkesztője, Pollágh Péter a könyv fülszövegében. 
 
II. 
 
Október 23-án csütörtökön délután 4 órára tüntetést szerveznek a Blaha Lujza térre „Tedd magad szabaddá!” címmel. A tüntetés a szabadsághiányról, a politika visszaszerzéséről, az egyenlőtlenségről szól, azon belül tematizálja a szegények, a közmunkások és a cigányság helyzetét. Mindezeken túl a civil szervezetek megszólalásának ad teret, és legfőképp a jelenlegi nehéz helyzetekre adható tudatos állampolgári válaszok segíti elő. Mindemellett szó lesz olyan aktuális témákról is, mint az internetadó és az amerikai kitiltási botrány.
 
A tüntetés felszólalói:
Csonka József, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért aktivistája
Ferencz Norbert, a Szociális Dolgozók Szakszervezete Ifjúsági Tagozatának elnöke
Ferge Zsuzsa, szociológus, szegénységkutató
Kapronczay Stefánia, a TASZ társelnöke, jogász
Udvarhelyi Éva Tessza, A Város Mindenkié csoport alapítója, kultúrantropológus
Varga Attila, az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány munkatársa.
 
III. 
 
Október 23-án 19-órától a Művelődési Szinten két verskoncert egymás után
1. SZERELEMPEST: Móga Piroska és Ilyés Lénárd színészek éneklik és szavalják Weiner Sennyey Tibor verseit. Gitáron A. D. Lukács kíséri őket. (45perc)
2. OKTÓBERPEST: Hogy kerül Tom Waits egy 56-ról szóló előadásba? Hogyan viszonyul egy ma élő fiatal költő Kelet-Európához? Egyáltalán ki az a János?  Kortárs gondolatmenetek 56 mítoszáról az utóbbi 200 év magyar irodalma (és egyéb szövegek) tükrében. (45 perc)
 
IV. 
 
Október 26-án, vasárnap este hatkor, a József Nádor téren tüntetés lesz az internetezés adóztatása ellen.
 
 
 
 
  • 1956