Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

FELHÍVÁS a József Attila Vers–Dal Fesztiválra

Ferencváros Önkormányzatának támogatásával 2017-ben Budapesten megrendezzik a József Attila Vers–Dal Fesztivált költők, énekelt és megzenésített versek, valamint saját szövegű dalok előadói számára. A fesztivál célja, hogy a web2 lehetőségeit és adottságait kiaknázva közel hozza egymáshoz az élő, kortárs költészet alkotóit, a verséneklőket, és a dalos (saját szövegű dalokat éneklő) előadókat. A kiírók további célkitűzése, hogy Ferencváros szülöttjéről, József Attiláról, illetve az adott év évfordulós költőiről méltó módon megemlékezzünk, költészetük aktualitását, a ma emberének szóló üzeneteit mindenki számára egyértelművé tegyük.
 

 
A fesztivál időpontja: 2017. április 1-2.
Helyszíne: Dési Huber István Művelődési Ház, 1098 Budapest, Toronyház u. 17/b.
A fesztiválra várjuk
költők, dalszövegírók jelentkezését.
 
(Nevezési határidő 2017. január 31.)
 
Ebbe a csoportba verseket, dalszövegeket várunk, melyek később megzenésítésre kerülhetnek. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben a jobb oldali menü "Információk - Költők számára" menüpont alatt olvashatsz.
 
dalszerző-előadók, szólisták és együttesek jelentkezését.
 
(Nevezési határidő 2017. március 12.)
 
Ebbe a csoportba saját szövegű és zenéjű, magyar nyelvű dalokat várunk, hogy ezeket - megfelelő színvonal esetén - saját magatok adjátok elő a Vers–Dal Fesztivál "élő" szakaszában. A dalok megkötés nélkül bármiről szólhatnak (akár a Fesztivál kiemelt költőihez is kapcsolódhatnak), de szövegük vers-szerű legyen. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben a jobb oldali menü "Információk - Zenészek számára" menüpont alatt  olvashatsz.
 
versmegzenésítő szólisták és együttesek jelentkezését.
 
(Nevezési határidő 2017. március 12.)
 
Ebbe a csoportba azok jelentkezését várjuk, akik a kiemelt költők verseinek, valamint a honlapon megjelent versek megzenésítésére, illetve - a fesztivál "élő" szakaszában - a megzenésített versek előadására vállalkoznak. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben a jobb oldali menü "Információk - Zenészek számára" menüpont alatt  olvashatsz.
 
Kérjük, olvasd el figyelmesen a nevezési feltételeket!
 
A nevezés, azaz a jelentkezés módjai (több lehetőség is választható):
maximum 10 megzenésítésre felajánlott vers és saját magatokat ábrázoló fotó, illetve rövid bemutatkozó szöveg beküldése
legalább 3, de maximum 10, a honlapon megjelent vers (Költők menüpont alatt) megzenésítése és Soundcloud-linkként való beküldése, valamint egy fotó és egy rövid leírás rólatok, - mellékletként csatolva.
 
legalább 3, de maximum 10 saját szövegű és zenéjű dal Soundcloud-linkként való beküldése és a hozzátartozó szöveg (*.doc, *.docx, *.rtf, vagy *.txt formátumban), egy fotó és egy rövid leírás rólatok - mellékletként csatolva.
A József Attila Vers–Dal Fesztiválra várjuk a Kiemelt költők menüpont alatti költők műveire érkező megzenésítéseket. Ezeket a dalokat a zenei zsűri véleményezi, a legjobbak meghívást kapnak a fesztivál "élő" szakaszában a gálaműsorba. Itt is maximum 10 dalt várunk egy-egy előadótól!
 
Felhívjuk a zenei előadók figyelmét, hogy a József Attila Vers–Dal Fesztiválra elsősorban és döntően akusztikus hangszereken játszók jelentkezését várjuk. Ez nem jelenti azt, hogy a zenekarban például egy billentyűs hangszer vagy basszusgitár nem szerepelhet, de összhatását tekintve az akusztikus zenére koncentrálunk.
A József Attila Vers–Dal Fesztiválra nevezési díj nincs. A rendezvény programjai a résztvevő költők és zenészek számára ingyenesek. A fesztivál idején az étkezésről és szállásról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.
A fesztivál részletes programját a beérkezett nevezések feldolgozása, a zsűrizési munka lezárulás után, 2017 márciusában ismertetjük.

Az elkészült műveket a versdalfeszt@gmail.com email címre várjuk.

FORRÁS.


 

  • József Attila Vers–Dal Fesztivál
  • József Attila
  • megzenésített versek
  • Alkotó