Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

ÉVADÉRTÉKELŐ - Formanek Csaba színházi munkáiról

Véget ért első évadunk a Patyolatban: kíváncsiak vagyunk, hogyan éreztétek magatokat az előadásokon, és hogy szerintetek merre lenne érdemes továbbhaladni. Egyúttal kifaggatunk Titeket a színházbajárási és - gyönyörű szóval: - "kultúrafogyasztói" szokásotokról is, hogy jobban lássuk, milyen típusú közönség gyülekezik (vagy nem gyülekezik) kapuink előtt. És igen, az is érdekel minket, hogy ha nem jártál nálunk (ebben az évadban), annak mi lehet az oka. A kérdőív kitöltésével egy olyan színházi műhely létrejöttét segíted, amely a közönségével párbeszédben igyekszik megfogalmazni az általa fontosnak vélt kérdéseket.

 

 
Az elmúlt évek "szobaszínházi" körülményei után szeptember óta a Patyolat Próbaüzemben találtunk méltó alkotói környezetre. 5 előadás futott műsoron - egyiket sem "játszottuk agyon" - ezekre alkalmanként átlagosan kb. 60 néző volt kíváncsi. Megfordultunk többször vidéki helyszíneken is (Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron). 
 

További információ Formanek Csabáról és a Patyolatról.


KAPCSOLÓDÓK

Kalandozások a Patyolatban

+ VIDEÓ

Milyen az, amikor három disznómaszkos férfi mászik egy nőre? Hogyan jelenik meg ez a színházban? Hogyan lett a romszínházból szuper színházi tér? Pusztai Lucával és Formanek Csabával beszélgettünk a Patyolatban.

Nemzeti helyett járjon a Patyolatba!

Tegnap a Nemzeti helyett a Patyolat Próbaüzemben kötöttem ki – és nem bánom, hogy így alakult. Turbuly Lilla írása a Senki se mer egyedül élni című új Formanek-Pusztai darabról. 

Korrupció és szabadság a kuplerájban = Részletek a KIRKÉből

A szeptemberi bemutató után ismét műsoron a Kirké, avagy kalandozások a disznóólban című előadás. Az Odüsszeia epizódjának kortárs színházi feldolgozása október 15-én a budapesti Patyolatban, 20-án pedig Debrecenben lesz látható. A DRÓTon most részleteket olvashattok a szövegből Kvazár és a Debreceni Egyetemi Színház által közösen színpadra állított előadásból.

Romszínház - interjú Formanek Csabával + VIDEÓ

Bezár a Kvazár. Az elképesztő állapotok ellenére Formanek Csaba május utolsó hetén még előadta a Diogenész és a Bádogelefánt című drámákat. A rendező-előadóval készített kisfilmünkben körbejártuk az egykori Super8-at, később Kvazárt, amit most lebontanak. Figyelem: szabad színháznak alkalmas új helyszínt keresünk! Videó a DRÓTon. 


Megnyílt végre a Bádogelefánt!

Formanek Csaba a budapesti színházi élet egyedi figurája, akit a kezdetektől fogva követek, figyelek, becsülök. Csaba két darabomat is megrendezte, eljátszotta az általam megírt Diogenészt, és közben – talán nem túlzok –, barátok lettünk. Ez az írás nem a közös darabokról, a Radikális Szabadidő Színházról, nem az elmúlt évekről, és még csak nem is a barátságunkról fog szólni, hanem a Bádogelefánt kapcsán arról, hogy mi az igazi színház, mi az igazi költészet, mi az igazi művészet és élet. Nagy szavak. Azok. 


Közelítési kísérletek egy újabb monodramatikus színházhoz

A valódi anyag: MI, ITT és MOST. Minden más minimum gyanús." - Mikor olvastál utoljára esszét a színházról? Na ugye. Akkor most Formanek Csaba színész, rendező komoly, elgondolkodtató írását ki ne hagyd a DRÓTon! 

 

 

  • körkérdés
  • színház
  • Formanek Csaba
  • Patyolat
  • Művészet