Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Ér-e újrafordítani Dante Isteni színjátékát? + VIDEÓ

Feket I. Alfonzot és Szörényi Lászlót kérdeztük a Nádasdy Ádám által újrafordított Isteni színjátékról a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, miközben a fordító fáradhatatlanul dedikálta a frissen megjelent művet.

Ajánljuk: Nádasdy Ádám november 24-én tartotta székfoglaló beszédét a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián Dante Isteni színjátékának új fordításáról. A költővel, műfordítóval, nyelvészprofesszorral egyetemi szobájában beszélgettünk. - "Tizennégyezer sor nem lehet végig szép" - Nádasdy Ádám az Isteni színjáték újrafordításáról (MAGYAR NARANCS)


KAPCSOLÓDÓK

Miért büdös az eszkimók lába? Milyen az, amikor valakin látszik a latin őrület? Mi az irodalom lényege? - Mesterünk és mentorunk Szörényi László irodalomtörténész március 22-én tölti be hetvenedik életévét. A jeles esemény alkalmából cikksorozatot közlünk a DRÓTon. Az alábbi - eddig még sehol sem publikált életút-interjút - Weiner Sennyey Tibor készítette az ünnepelttel néhány éve az Eötvös Collegiumban. - Mi az irodalom lényege? - életút-interjú SZÖRÉNYI70/1

A 2016-os JAKkendő-díj átadó gálán forgattunk, ahol lencsevégre kaptuk a korábbi JAKkendő-díjasokat: Szil Ágnest, Mán-Várhegyi Rékát és Papp-Zakor Ilkát, továbbá Gaborják Ádámot, Balajthy Ágnest, Czinki Ferencet és Békés Zoltánt, sőt interjút készítettünk az idei JAKkendő-díjassal Fekete I. Alfonzzal, s fény derült nagy titkára... részletek DRÓTos videónkban. Fekete I. Alfonz titka - JAKkendő-díj átadó gála 2016 + VIDEÓ


A Start-sorozat első négy könyvét ajánljuk - a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hétvégéjén, a GALAKTIKA és a DRÓT együttműködésének keretein belül - fiatal irodalmat és sci-fit is kedvelő olvasóink figyelmébe úgy, hogy a könyvekből eddig sehol sem közölt részleteket olvashattok lapunkon:

Miként kapcsolódik a történetbe az ókori Római Birodalom és Marcus Vipsanius Agrippa, a középkori Párizs és François Villon, illetve a Titanic katasztrófája? Molnár Csaba idősíkokon átívelő, pörgős, izgalmas kalandregényéből mindez kiderül. Molnár Csaba: A széttört idő legendája (részlet) 

Lehetséges-e a matematika segítségével megjósolni, majd befolyásolni a jövőt? Mindez milyen hatással van a jelenre? Mi van akkor, ha a jelenben történő bizonyos események miatt jövő mégsem teljes egészében feltérképezhető? Vékony Krisztián Budapesten játszódó regényének szereplői is szembesülnek ezekkel a kérdésekkel. De vajon a válaszokat is megtalálják? Vékony Krisztián: Sors-algoritmus (részlet)

Leigázott távoli galaxisok szenvednek a világ legfélelmetesebb és legkönyörtelenebb lényei, a Férgek elnyomásától. Ők a világmindenség ismeretlen korból származó ádáz urai, akik semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy a maguk kedvére formáljanak egész csillagrendszereket, ha kell, kultúrákat, népeket, sőt teljes civilizációkat pusztítva el. Michael Walden: Eshtar (részlet)

Egy japán cég titkos szolgáltatást nyújt gazdag emberek számára: képesek lemásolni bármelyik hírességet, hogy ügyfelük eltölthessen velük egy-két hetet valamelyik egzotikus nyaralóhelyen. Robert Turner amerikai multimilliomos a feltörekvő színésznőt, a csodálatos szépségű Liliant rendeli meg. Ronil Caine – Lilian (részlet)

 
  • Feket I. Alfon
  • Szörényi László
  • Nádasdy Ádám
  • Isteni színjáték
  • Dante
  • 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
  • Látható