Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Együtt könnyebb | adománygyűjtő estet szervez az Oltalom és az Átrium

2018. november 15-én este fél 8-tól ismét adománygyűjtő estet szervez az Oltalom Karitatív Egyesület. A jótékonysági estnek immár hagyományosan az Átrium ad otthont, ahol neves fellépők, Bánfalvi Eszter, Bródy János, Erdős Virág, Gergye Krisztián, Hámori Gabriella, Röhrig Géza, Závada Pál, Závada Péter adnak műsort, de videón bejelentkezik Presser Gábor és Parti Nagy Lajos is.

Együtt könnyebb

– Idén is adománygyűjtő estet szervez az Oltalom és az Átrium


Zenél a Hanem zenekar: Nádori Lídia (zongora, ének), Biró Kriszta (ének), Murányi Márta (tangóharmonika, ének), Rick Zsófi (hegedű, ének), Sváb Ági (bőgő, gitár, ének). A műsort Sándor Erzsi vezeti.

Kérünk, segíts!
Jegyvásárlásával most mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy az Oltalom munkáját a jövőben is zavartalanul folytathassa.

Az alábbi linken a kosár oldalon tudja kiválasztani, hogy 5 000, 10 000 vagy 15 000 forintért szeretné megvenni a belépő.

Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 30 éve kiterjedt hajléktalan-ellátást, család- és idősellátást végez, ám a folyamatos bevételkiesés miatt mindennapi működésük komoly nehézségekkel küzd. A nehézségek és a pénzügyi támogatás hiánya nem gátolja meg őket abban, hogy folytassák tevékenységeiket – de segítség nélkül ez nem megy. Idén az úgynevezett „hajléktalan törvény”, amely megtiltotta és büntethetővé tette a közterületen életvitelszerűen való tartózkodást még több és más jellegű feladatok ellátására kényszeríti a hajléktalan ellátásban működő szervezeteket, így az Oltalom egyesületet is, mely a megváltozott és kiterjedt feladatok ellátásához várja most az Önök támogatását is.


KÖZVETLENÜL KAPCSOLÓDÓK a DRÓTon

Állásfoglalás hajléktalanügyben | Iványi Gábor levele

Október 15-e óta számos, olyan, korábban az utcán élő embertársunk hollétéről nincs tudomásunk, akiket szakembereink személyesen ismertek, az utcai szociális munka során elláttak és velük kapcsolatot tartottak. Október 15-e óta azonban sem élelemért, sem szállásért nem jelentkeztek, a hasonló helyzetben lévő emberek által „lakott” ismert helyeken (erdős, ligetes részek, stb.) nem találhatók. Egyszerűen eltűntek a velük foglalkozó szakemberek látóteréből, hollétükről senkinek nincs tudomása. - A teljes levél a DRÓTon.

Békére lenne szükség | Interjú Iványi Gáborral | VIDEÓ

Sátáni-e az Orbán-kormány? Miért jelölték béke-Nobel-díjra Soros Györgyöt? Mi a helyzet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszával? Mi a helyzet a szegénységgel Magyarországon? Mit hoz a jövő?

Jószolgálati díjjal ismerték el az Oltalom Karitatív Egyesület munkáját | HANGFELVÉTEL

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány 2016-ban alapította a Jószolgálat Díjat, mellyel azóta minden évben azon emberek és civil szervezetek munkáját ismerik el, akik leginkább tesznek hátrányos helyzetű embertársaink társadalmi integrációjáért - példát mutatva ezzel társadalmunknak. Fontos ugyanis, hogy egy társadalmat jól jellemez, hogyan bánik hátrányos helyzetű, rászoruló polgáraival.

Az interjú a Civil Rádió "117 perc" című magazinjának 2018. július 10-i adásában hangzott el.

Az Otthon a hazában című alkotói pályázat eredményei

Hétfő este lezajlott a Kultúrpart Live! műsorában a DRÓT harmadik szülinapja és az Otthon a hazában című alkotói pályázat eredményhirdetése és kiértékelése. A Fedél Nélkül, a Csillagszálló és a DRÓT alkotói pályázatát Pálfi Anna - a Csillagszálló főszerkesztője, Kepe Róbert - az FN felelős szerkesztője -, és Weiner Sennyey Tibor értékelte. Eredmények és videó a DRÓTon.

Ferge Zsuzsa: Mit tehetnénk az egyenlőtlenség ellen?

Annyi biztos, hogy Atkinson javaslatai radikálisak és konzisztensek. Hogy hol mennyire reálisak, az külön kérdés. - Ferge Zsuzsa írt Anthony B. Atkinson Egyenlőtlenség című könyvéről a legújabb Csillagszállóban. A jövőhéten kedden megjelenő lapból részleteket olvashattok a DRÓTon.

Hamvas Béla: Nem mind arany, ami réz  | részlet

Ez csak az előjáték. Azt tervezi, hogy a koldulást betiltja. Indok: a királyság minden dolgozó polgárának bőséges megélhetést nyújt, s így a koldulás fölösleges és erkölcstelen. Ezt ő mondja. Ő, a kis harács és a nagy harács után. Amikor az ország népének többsége egyik napról a másikra él. De ha valaki, szól az új törvény, önhibáján kívül nincstelenné válik, az a szegényközpontból igényelhet segélyt természetben, és kivételes esetben pénzben. Majd adnak a szegényeknek moslékot, amiből a huncutok a krumplit és a húst kilopták. Az egész arra való, hogy szegényváltság címen újabb adót vethessen ki.- Részlet Hamvas Béla Nem mind arany, ami réz című vígjátékából. A darabból további részletet olvashattok az október 16-án megjelenő Csillagszállóban és október 18-án megtekinthetitek a Patyolatban Formanek Csaba rendezésében.

 

  • Oltalom Karítatív Egyesület
  • Iványi Gábor
  • Élet