Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Egy házasság vége

Akkor én most agyonverlek ezzel a kurva rádióval, rendben? És aztán agyon is vertem. Így lett vége a házasságunknak. Majdnem ötven évig voltunk együtt, de hát egyszer minden véget ér. És tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy az a gusztustalan penészes sajt tényleg kurva finom volt.

- Ferdinánd Zoltánnak és Nagy M. Hedvignek hamarosan közös könyve jelenik meg, Feles címmel. A DRÓTon most 5 napon át 5 részletet olvashattok és a hozzájuk tartozó 5 fotót láthatjátok.

Egy házasság vége

Mégis mi mást tehettem volna?

A rongyrázását egyszerűen már nem lehetett tovább elviselni. Neki nem volt elég jó a trappista, mint a hozzánk hasonló szerencsétleneknek, azt mondta, hogy ő aztán nem veszi még egyszer a szájába azt a szart. Mondjuk a trappista tényleg elég szar, de hát a kettőnk nyugdíjából csak ilyen szarokra futja. Bezzeg a kannás borra sosem húzta a száját, pedig ha valami szar, akkor a kannás bor tényleg az. Az egész úgy kezdődött, hogy egy fürt szőlővel, egy almával, meg háromféle lábszagú sajttal állított haza a közértből.

Tisztán emlékszem, mert a szemembe se mert nézni, csak motyogott összevissza a kezeit tördelve, hogy tudom, Marikám, nem engedhetjük meg magunknak, de úgy megkívántam, aztán bevonult a sajtjaival a konyhába, és bekapcsolta a Bartók Rádiót. Egy órán keresztül hozzá se lehetett szólni, azt mondta, amíg eszik, ne zavarjam, mert a komolyzene hozza csak ki igazán a sajtok ízét. Most mondják meg, de őszintén, normális az ilyen? Aztán azt találta ki, hogy ezentúl gurméként fog élni.

Gurmé.

Az eszem megáll.

Erről a baromságról valamelyik főzőműsorban hallott, én meg hiába magyaráztam neki, hogy attól még nem lesz gurmé, hogy mindenféle büdös sajtot zabál komolyzenére, mintha csak a falnak beszéltem volna, másnap el is költött egy kisebb vagyont néhány falatnyi gusztustalan penészes sajtra. Remélem, nem akarod még azt a kibaszott Bartók Rádiót is bekapcsolni, tettem csípőre a kezemet, mert a jelenlegi idegállapotomban már tényleg csak az hiányozna. Marikám, mégsem hallgathatok operettet egy ilyen sajthoz. Igazán? Akkor én most agyonverlek ezzel a kurva rádióval, rendben? És aztán agyon is vertem. Így lett vége a házasságunknak. Majdnem ötven évig voltunk együtt, de hát egyszer minden véget ér. És tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy az a gusztustalan penészes sajt tényleg kurva finom volt.

Írás: Ferdinánd Zoltán. Fotó :Nagy M. Hedvig.


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG: FELES. Részletek a DRÓTon

David Bowie kávét főz nekem a Marson

A Holdon azért jó lakni, mert ott nincsenek szomszédok. Te vagy az egyetlen lakó. A Holdon nem basznak hangosan péntek éjjel, nem hallgatnak borzalmas zenéket szombat délután, nem fúrják a falat vasárnap hajnalban.

Szembenézés

Szevasz, te féreg.

Rég láttalak.

Ma van az évfordulónk, tudtad?

Dwa bratanki

A Wojciech nevét senki se tudta normálisan kiejteni, ezért a lengyel csávót mindig csak úgy emlegettük, hogy a lengyel csávó. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

A Jánosnak túl nagy volt a szíve

Mondtuk a kórboncnoknak, hogy ha végzett, ne rakja már vissza a Jánosba a szívét, mert szeretnénk magunkkal vinni. És ezt mégis hogy képzelik? Ez nem egy étterem, ahonnan el lehet vinni a maradékot...

Egy házasság vége

Akkor én most agyonverlek ezzel a kurva rádióval, rendben? És aztán agyon is vertem. Így lett vége a házasságunknak. Majdnem ötven évig voltunk együtt, de hát egyszer minden véget ér. És tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy az a gusztustalan penészes sajt tényleg kurva finom volt.


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG a DRÓTon

Megyünk Jugóba!

Anyu, mi az a jugó? A Jugó az egy ország. Igazából Jugoszláviának hívják, csak mi úgy becézzük, hogy Jugó. Az anyu földrajzot tanít a helyi általános iskolában, azért fogalmaz ilyen tanárosan. De akkor miért nem jugócska? Mert az már túlzás lenne. És hol van ez a Jugó? - Ferdinánd Zoltán írását Nagy M. Hedvig fotóival kísérjük a DRÓTon.

A Marika mégis kiállít

Ez a rongydarab volt a Marika kezében, amikor megtaláltuk a holttestét. A Marika évtizedek óta a múzeumban takarított, saját halottunknak tekintjük. - Ferdinánd Zoltán írásából és Nagy M. Hedvig fotójából mindent megtudsz a művészetről, azt is, amiről eddig lövésed sem volt.

Könyvhét noir + Nagy M. Hedvig fotói a 88. Ünnepi Könyvhétről

Nagy M. Hedvig fekete-fehérben fotózta végig a 88. Ünnepi Könyvhetet. Képein írók és olvasók, könyvek és a tér. Fotósorozat a DRÓTon.

  • novella
  • fotó
  • Ferdinánd Zoltán
  • Nagy M. Hedvig
  • Feles
  • Irodalom