Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Edgar Allan Poe és Lugosi Béla egy filmben - VIDEÓ

 
Milyen az, amikor Edgar Allan Poe találkozik Guillermo Del Toroval, Christopher Leevel és Lugosi Bélával egy műalkotásban? A DRÓTon most két kis ízelítőt láthattok a „Különös történetekből”.

 
„Extraordinary Tales” – avagy a „Különös történetek” című animációs horror, Raul Garcia rendezésében a legújabb filmes feldolgozása az öt legismertebb Edgar Allan Poe elbeszélésnek. Az öt mára már klasszikusá vált történet, amely e filmes antológiában” látható „Az áruló szív”, „A kút és az inga”, „Az Usher-ház vége”, A Vörös Halál álarca” és a „Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban”.
 
Félelem és reszketés Poe és Lovecraft társaságában - avagy a modern társadalom félelmeiről és az ismeretlentől való rettegésről.  A mai emberiséget uraló két nagy tévképzetről – az űr hidegéről, avagy az idegen-, és a gépek hidegéről, avagy a mesterséges intelligenciáról – továbbá arról, hogy mi az ami valóban hiányzik szól esszénk, amit itt meg is hallgathatsz.

A most megjelent trailer sokat sejtetően különböző animációs stílusok keveréséből épül, de első ránézésre egyértelműen hozza a gótikus horror és a krimi nagymesterének, Edgar Allan Poe írói világát. Mi izgatottan várjuk a film októberi megjelenését. 

Talán nem mellékes, hogy az öt kisfilmben narrátorként és szereplőként, olyan emberek hangját hallhatjuk, akik legendásak a műfajban, mint például Christopher Lee, Roger Corman, Guillermo Del Toro és nagy kedvencünk Lugosi Béla.
 
A „Különös történetek” az amerikai mozikba október 23-án kerül. Hogy a magyar mozikban, mikor fognak öt animációs filmből álló, Poe novelláira épülő horrort vetíteni? Azt még jelenleg misztikus homály fedi. 
 


KAPCSOLÓDÓK

A kötet 23 verse egy vámpír szemszögéből vizsgálja az életet, a szerelmet, az elmúlást vagy annak elodázását, a depressziót, a tipikusan közép-európai, sőt, magyar életszemléletet, a boldogulást, a felnőttéválást, miközben az amúgy romantikusnak tartott toposzok, melyek Drakulához és a vérszívókhoz köthetők, sorban kiüresednek, értelmüket vesztik, lecsupaszodnak. A DRÓTon most részleteket olvashattok Székelyhidi Zsolt Vampomorfjából. A vámpírköltő  - Részlet Székelyhidi Zsolt új verseskönyvéből

Ne menjetek úgy el a gép elől, hogy nem olvastátok Székelyhidi Zsolt DRÓT-START esten felolvasott verseit, melyek állítólag Jim Jarmusch új vámpírfilmjét is ihlették. - Vámpírversek?

  • Edgar Allan Poe
  • Guillermo Del Toro
  • Christopher Lee
  • Lugosi Béla
  • Látható