Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Dwa bratanki

A Wojciech nevét senki se tudta normálisan kiejteni, ezért a lengyel csávót mindig csak úgy emlegettük, hogy a lengyel csávó. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

- Ferdinánd Zoltánnak és Nagy M. Hedvignek hamarosan közös könyve jelenik meg, Feles címmel. A DRÓTon most 5 napon át 5 részletet olvashattok és a hozzájuk tartozó 5 fotót láthatjátok.

Dwa bratanki

A Wojciech nevét senki se tudta normálisan kiejteni, ezért a lengyel csávót mindig csak úgy emlegettük, hogy a lengyel csávó. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

Ennek a lengyel csávónak sokáig egy magyar csávó volt a legjobb cimborája, őt úgy hívták, hogy Dezső.

Mivel az ő nevét se tudtuk rendesen kiejteni, őt magyar csávónak hívtuk. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

Ez a lengyel meg ez a magyar sokáig a legnagyobb cimborák voltak, minden pénteken együtt rúgtak be. Polak, Węgier, dwa bratanki.

Éjfél körül állítólag tőlük volt hangos az egész Leicester Square, már amikor tudtak még járni, hogy elinduljanak haza, a közös albérletükbe, Brixtonba. Gyakran láttuk őket békésen összebújva hajnalban, munkába menet, a Piccadillyn.

Csak aztán a lengyel megdugta a magyar nőjét (egy másik változat szerint ez fordítva történt), vége is lett mindjárt a nagy barátságnak. Azt mondják, hármasszexnek indult, csak aztán másnap reggel, miután kijózanodtak, elfajultak a dolgok.

Nekünk, muszlimoknak, persze könnyű. Mi nem iszunk alkoholt. Nem is értem, hogyan lehet másnaposan mosogatni. Amúgy az én nevem Redouane.

De mindenki csak arab csávónak hív, mert helyesen kiejteni az én nevemet se tudja senki.

Írás: Ferdinánd Zoltán. Fotó :Nagy M. Hedvig.


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG: FELES. Részletek a DRÓTon

David Bowie kávét főz nekem a Marson

A Holdon azért jó lakni, mert ott nincsenek szomszédok. Te vagy az egyetlen lakó. A Holdon nem basznak hangosan péntek éjjel, nem hallgatnak borzalmas zenéket szombat délután, nem fúrják a falat vasárnap hajnalban.

Szembenézés

Szevasz, te féreg.

Rég láttalak.

Ma van az évfordulónk, tudtad?

Dwa bratanki

A Wojciech nevét senki se tudta normálisan kiejteni, ezért a lengyel csávót mindig csak úgy emlegettük, hogy a lengyel csávó. Így mégiscsak egyszerűbb volt mindenkinek.

A Jánosnak túl nagy volt a szíve

Mondtuk a kórboncnoknak, hogy ha végzett, ne rakja már vissza a Jánosba a szívét, mert szeretnénk magunkkal vinni. És ezt mégis hogy képzelik? Ez nem egy étterem, ahonnan el lehet vinni a maradékot...

Egy házasság vége

Akkor én most agyonverlek ezzel a kurva rádióval, rendben? És aztán agyon is vertem. Így lett vége a házasságunknak. Majdnem ötven évig voltunk együtt, de hát egyszer minden véget ér. És tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy az a gusztustalan penészes sajt tényleg kurva finom volt.


FERDINÁND ZOLTÁN és NAGY M. HEDVIG a DRÓTon

Megyünk Jugóba!

Anyu, mi az a jugó? A Jugó az egy ország. Igazából Jugoszláviának hívják, csak mi úgy becézzük, hogy Jugó. Az anyu földrajzot tanít a helyi általános iskolában, azért fogalmaz ilyen tanárosan. De akkor miért nem jugócska? Mert az már túlzás lenne. És hol van ez a Jugó? - Ferdinánd Zoltán írását Nagy M. Hedvig fotóival kísérjük a DRÓTon.

A Marika mégis kiállít

Ez a rongydarab volt a Marika kezében, amikor megtaláltuk a holttestét. A Marika évtizedek óta a múzeumban takarított, saját halottunknak tekintjük. - Ferdinánd Zoltán írásából és Nagy M. Hedvig fotójából mindent megtudsz a művészetről, azt is, amiről eddig lövésed sem volt.

Könyvhét noir + Nagy M. Hedvig fotói a 88. Ünnepi Könyvhétről

Nagy M. Hedvig fekete-fehérben fotózta végig a 88. Ünnepi Könyvhetet. Képein írók és olvasók, könyvek és a tér. Fotósorozat a DRÓTon.

  • novella
  • fotó
  • Ferdinánd Zoltán
  • Nagy M. Hedvig
  • Feles
  • Irodalom