Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Dühöngő Szókratész Budapesten - Péterfy Gergely beszélgetett a Diogenész alkotóival + VIDEÓ

Ki ez a Diogenész? Mit tud, vagy mit nem tud kezdeni ez a társadalom a szegényekkel, elesetekkel, vagy éppen a rendszerbe be nem illeszthetőkkel, a nem átlagosakkal? Ki az a Szkirpalosz kalózkapitány és milyen hatása van a társadalomra? A Diogenész monodrámáról Péterfy Gergely beszélgetett az alkotókkal - Formanek Csabával és Weiner Sennyey Tiborral - a május tizediekei előadás után, amit a DRÓTon videón most megnézhettek.

Következő előadás: Kvazár Eseménytér, 2016. május 12, csütörtök 20:00. Az előadás után az alkotók és a közönség Szörényi László irodalomtörténésszel beszélget. Esemény a DRÓTon itt és a FACEBOOKon itt. Jelentkezni az előadásra formanek.csaba@gmail.com címen lehet (a nézőtér kicsi, ezért kell :) )


KAPCSOLÓDÓK

A valódi anyag: MI, ITT és MOST. Minden más minimum gyanús." - Mikor olvastál utoljára esszét a színházról? Na ugye. Akkor most Formanek Csaba színész, rendező komoly, elgondolkodtató írását ki ne hagyd a DRÓTon! - Közelítési kísérletek egy újabb monodramatikus színházhoz

„A városrészen úrrá lett a tömény iszonyat." - Weiner Sennyey Tibor: Cicero Szicíliában: Korinna monológja - részlet 
 
Az utolsó két Szapphó előadást 2014. március 27-én és 28-án tartják a Müsziben. Ezután kevesebb mint egy hónappal a Radikális Szabadidő Színház bemutatja Weiner Sennyey Tibor új szatíráját, a Cicero Szicíliábant. - SZAPPHÓ UTÁN JÖN CICERO! - KULTÚRPART 2014. 03. 25. 
 
"Diogenész maga is időutazó a darabban, hiszen más, későbbi században élt, mint Szapphó. Persze az is lehet, hogy az egész nem más, mint egy részeg álom csupán. Diogenész álmodja Szapphót, Szapphó álmodja Leszbosz szigetét, én meg álmodom őket, ti meg engem, titeket meg egy pillangó." - Költő, író, publicista, utazó, alkimista. A Szapphó és a Magyar Gólem szerzője, a Kultúrpart munkatársa, az egyik utolsó báró. Weiner Sennyey Tiborral Boldog Zoltán beszélgetett. - Otthon a Földön - IRODALMI JELEN 2014. 02. 10.
 
  • Diogenész
  • Péterfy Gergely
  • Formanek Csaba
  • színház
  • Weiner Sennyey Tibor
  • Szabadság?