Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Csernobil 30 – Az atomkatasztrófa gyermekei (Novellapályázat)

A Próza Nostra online folyóirat irodalmi pályázatot hirdet a csernobili atomkatasztrófa 30 éves évfordulója kapcsán. A tragédia nemcsak milliók életét változtatta meg, s hagyott nyomot számos társadalom emlékezetében, de alapvetően meghatározza posztapokaliptikus látomásainkat, fantáziánkat is. Részletek a DRÓTon.

A Próza Nostra online folyóirat irodalmi pályázatot hirdet a csernobili atomkatasztrófa 30 éves évfordulója kapcsán. A tragédia nemcsak milliók életét változtatta meg, s hagyott nyomot számos társadalom emlékezetében, de alapvetően meghatározza posztapokaliptikus látomásainkat, fantáziánkat is. E kollektív trauma közvetve vagy közvetlenül tehát nagy hatással van az irodalomra és a populáris kultúrára egyaránt, gondoljunk csak a Nobel-díjas Szvetlana Alkeszijevics, valamint Frederik Pohl dokumentumregényére, Tatyjana Tolsztaja A macskalány c regényére vagy a Café Postnuclear című magyar képregényre. Ezért döntöttünk úgy, hogy mi is felmérjük, milyen reflexiókat vált ki ma a téma a hazai közönségben.
 
 
A pályázatra bármilyen, a csernobili katasztrófát, annak okait, utóhatásait vagy más módon hozzákapcsolható történést feldolgozó, irodalmi igénnyel megírt prózai művet várunk zsánermegkötés nélkül. Regényrészlettel pályázni nem lehet. Pályázni csak magyar nyelvű alkotással lehet.
 
A beérkezett munkákat a Próza Nostra szerkesztősége, szakmai közössége bírálja el.
 
Határidő:
2016. április 26., hajnali 01:23:58
(a 4-es reaktor kigyulladásának időpontja)
 
Benyújtás:
A pályamunkákat elektronikus úton a prozanostra@gmail.com címre várjuk (csatolt fájlként doc, docx, rtf vagy pdf formátumban)!
 
Kérjük, a pályázó a tárgymezőben tüntesse fel a ’Csernobil 30’ címet!
 
Határidő után beérkezett, illetve a terjedelmet meghaladó műveket nem áll módunkban elbírálni.
 
Terjedelem: max. 25.000 leütés
 
Formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz
 
Eredményhirdetés: május vége
 
Díjazás: A legjobb 3 pályamű megjelenési lehetőséget kap a Próza Nostra oldalán, a nyertes pedig értékes könyvcsomagban részesül az Agave Könyvek, a József Attila Kör, a Metropolis Media, a Twister Media és a The Black Aether, valamint Holló-Vaskó Péter (A. M. Aranth)  felajánlásainak köszönhetően.
 
Ha kérdésed lenne a pályázattal kapcsolatban, tedd fel a cikk alatt kommentben vagy írj a fenti email címre.
– A Próza Nostra szerkesztősége

KAPCSOLÓDÓK

A DRÓT alkotói pályázatot ír ki  

LONELY PLANET - TRASH ISLANDS  / MAGÁNYOS BOLYGÓ SZEMÉT SZIGETEK 

tematikában

"(...) ezekről a monumentális szemétfoltokról nem esik szó (...)" 
Perovics Zoltán, DRÓT, 2016. február 12. 

2014. december 9-én aláírták a paksi bővítésről szóló szerződést. Most akkor a piros vagy a zöld gombot nyomjunk? - Weiner Sennyey Tibor: Atommagyar

  • Alkotó