Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Csak ennyi?

Tetszik. Imádom. Vicces. Hűha. Szomorú. Dühítő. Csak ennyi? Elképesztő dologra bukkantunk! Egyszerűen hihetetlen! Itt az univerzális eszköz, hogy kifejezzük érzéseinket. Kattints és nyerj!

 
Megdöbbentő dologra bukkantak - brit tudósok segítsége nélkül - szerkesztőink és szerzőink is.
Miért is elégednénk meg néhány kerek jellel? Ez minden, ami az önkifejezésből a XXI. századra megmaradt? És mi a helyzet az emberi nyelvvel? 
Miért csak az egeret használjuk? Vajon mire való az a sok billentyű a klaviatúrán? 
Ismerjük meg a betűket billentyűzetünkön és barátkozzunk meg velük. 
Íme:
 
Mi lenne, ha még ennél is sokkal tovább lépnénk? Nem csak kattintanánk és görgetnénk, hanem a most megismert betűk segítségével szavakat, sőt kerek egész mondatokat kreálnánk, amelyek a véleményünket fejezik ki? 
Tudjuk, elsőre kicsit merésznek hathat az ötlet, de menni fog, hiszen előttünk már sok-sok embernek sikerült. 
Tudjuk persze azt is, hogy sokkal könnyebb "dobni egy lájkot", mint leírni, hogy valami tetszik és hogy miért, sokkal könnyebb dühöngeni csak úgy, mint elmondani, hogy miként lehetne jobb. Ám meg kell kérdeznünk magunktól: vajon a világot a könnyű tettek vitték előrébb? 
Itt az idő! 
Lépj, a nagy elődök nyomába: használd a betűket, a szavakat és a mondatokat. Akár arra, hogy hozzászólj valamihez, hogy kifejezz valamit, akár arra, hogy elmesélj egy történetet. 
Persze tényleg nehezebb, mind a tíz ujjunkat használni, mint csak egyet, de az eredmény valami egészen elképesztő. Garantáljuk.
Nézz körbe a világban, telis-teli van témával. Ha nem találsz, tessék: itt van egy kattintásra tőled egy téma. 

Ilyen egyszerű. Ilyen nagyszerű. Ilyen csodás.

Ha tetszett: beszélj, írj, vagy csak add tovább.

 


KAPCSOLÓDÓK
 
Nem akarod, hogy egy algoritmus uralkodjon afelett, mit láthatsz és mit nem? Rajta akarsz lenni a DRÓTon, és nem szeretnéd, hogy a sok felesleges információ és mások posztjai miatt ne lásd cikkeinket? Segítünk, hogy olvashass, tájékozódhass, mert hiszünk benne, hogy a művészet, a kultúra, az irodalom és a gondolkodás szabaddá tehet. Segíts te is nekünk: kattints és add tovább ezt a fontos infót. Légy szabad! Olvass DRÓTot!
 
Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke. Weiner Sennyey Tibor: A szellem korrupciója helyett - az "új" DRÓT elé

Érdemes-e tovább fenntartani egy olyan irodalmi kánon-rendszert, amely többnyire nem az esztétikum, hanem a politikai hovatartozás alapján ítél értékesnek vagy kivetendőnek egy adott szerzőt? - Petneházy Gábor: Állami csecsszopók és dróton rángatott bábuk

15 évvel ezelőtt indult el a régi DRÓT és 2015 április 15-én lesz 1 éve, hogy elindult az új DRÓT. Az első DRÓTról közöljük ezt a régi írást és arra kérünk titeket, hogy alkossátok ti is az újat. Írjátok meg miről és mit olvasnátok, mi a véleményetek a lapról és a cikkekről, továbbá, ha gondoljátok: küldjetek ti is írásokat nekünk. 15 éves az 1 éves DRÓT :)

  • like
  • Facebook
  • pályázat
  • írás
  • kreatív írás
  • Szabadság?