Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Az Utolsó Előtti Huszár | fantasztikus magyar képregény a DRÓTon

Hamarosan megjelenik Az Utolsó Előtti Huszár című magyar képregény első száma, de már előtte megjelent a nulladik szám, a bevezető történet és egy trailer is. Mi ez és miért fantasztikus? Képregény a DRÓTon.

Megjelenés előtt Az Utolsó Előtti Huszár című

fantasztikus magyar képregény
 
Az Utolsó Előtti Huszár történelmi dráma és természetfeletti horror keveréke (steam- és dieselpunk elemekkel színesítve), melyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel.
A sorozat kezdő ciklusa 6 részre tervezett, ennek első epizódja 2019 tavaszán várható.

A sorozatot egy úgynevezett nulladik rész (avagy első előtti rész...) vezeti fel, mely 2018.12.07-én, azaz ma jelent meg az alkotók oldalán.
 
Varga Bálint Bánk és Tuli Krisztián Az Utolsó Előtti Huszár írója és rajzolója így nyilatkozott: 

 
„A történet megalkotása folyamán valós eseményeket és személyeket tanulmányoztunk – egy történész segítségével – és klasszikus, jól- és kevéssé ismert népmesék elemeit szőttük bele. Mindez kapott egy modern fantasy-s hangulatot, egy csipetnyi folklór és gótikus horrorral megbolondítva.


A legfontosabb mégsem a meglehetősen sajátosra sikeredett világ, sokkal inkább a karakterek, akik benépesítik azt, így a fő hangsúlyt főhőseinkre, kapcsolataikra és előtörténetükre helyeztük – ennek morzsáit már az ingyenesen elérhető nulladik számban is elhintettük.”


 
Míg a nulladik epizód meglehetősen rövid, sőt tulajdonképpen csak kiragadott jelenete egy epizódnak, a teljes értékű részek önálló történetek lesznek és nyomtatásban is megjelennek.
 
A nulladik szám oldalaiért kattints cikkünk alján galériánk bélyegképeire vagy a szerzők oldalára.
 
- dr -


KAPCSOLÓDÓK

Emberevő óriások rajzfilmen?

Már ennyiből is sejthető, hogy nem átlagos gyerekmese veszi kezdetét, amikor az Attack on Titan/Shingeki no Kyojin új japán anime első évadjáról van szó.

A huszár hazatért | VIDEÓ

A Békássy Ferenc összes művét tartalmazó kötetet mutatta be a költő egykori otthonában, a zsennyei kastélyban Fűzfa Balázs - irodalomtörténész és Weiner Sennyey Tibor - a kötet szerkesztője. Köszöntőt mondott Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója. A beszélgetés felvétele és kapcsolódó anyagok a DRÓTon.

Arató katonák! Mikor lesz elég? -
  • huszár
  • Drót
  • Az Utolsó Előtti Huszár
  • képregény
  • Művészet