Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Az újságírók szerepe és lehetőségei az illiberális rendszerekben | VIDEÓ

A Republikon Intézet és az Athenaeum Kiadó közös konferenciájának „Az újságírók szerepe és lehetőségei az illiberális rendszerekben” elnevezésű szekcióülésén jártunk. A kerekasztal beszélgetést nagy érdeklődés kísérte.

A résztvevők (sorrendben) György Zsombor (a Magyar Hang főszerkesztője), Kálmán Olga (újságíró), Lakner Zoltán (a 168 óra főszerkesztő-helyettese), Parászka Boróka (Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője), Pető Péter, (a 24.hu főszerkesztő-helyettese) és Stumpf András (újságíró, a Válasz szerkesztője). A moderátor Veiszer Alinda (riporter) volt.

A teljes beszélgetés felvétele most megtekinthető a DRÓTon.


KAPCSOLÓDÓK

A szellem korrupciója helyett

Valójában mindannyian érintettek és felelősek vagyunk. Senki sem maradt ki. Itt mindenki benne van a pácban. Én is. Kerestem az első pillanatot, azt amikor a magyar sajtó, irodalom, művészet és tudomány elindult a lejtőn. Emlékszem valamikor 2002 környékén egy választásra, amikor barát-barát ellen, családtag-családtag ellen fordult. Emlékszem, hogy addig vettem és olvastam napi- és hetilapokat, beszereztem rendszeresen havi irodalmi folyóiratokat. Aztán elkezdtem megunni, hogy bal- és jobboldali sajtó lett, hogy az írók elkezdtek balra és jobbra besorolni. Hogy a politika mindent felülírt.

Tüntetés a sajtó szabadságáért + VIDEÓ

A tüntetés az Origo Dob utcai szerkesztőségétől a Kossuth térre vonult. A DRÓT a helyszínen járt, és ott Vándor Ágnessel készítettünk az üggyel kapcsolatban interjút.

Tedd magad szabaddá + VIDEÓ

2014 október 23-án a Blaha Lujza téren tüntettek a szabadság hiánya, az egyenlőtlenség és a szegénység miatt. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

 

  • média
  • sajtó
  • újságírás
  • beszélgetés
  • konferencia
  • Szabadság?