Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Az Otthon a hazában című alkotói pályázat eredményei

Hétfő este lezajlott a Kultúrpart Live! műsorában a DRÓT harmadik szülinapja és az Otthon a hazában című alkotói pályázat eredményhirdetése és kiértékelése. A Fedél Nélkül, a Csillagszálló és a DRÓT alkotói pályázatát Pálfi Anna - a Csillagszálló főszerkesztője, Kepe Róbert - az FN felelős szerkesztője -, és Weiner Sennyey Tibor értékelte. Eredmények és videó a DRÓTon.

Otthon a hazában
alkotói pályázat eredménye
 
A zsűri tagjai voltak Pálfi Anna (Csillagszálló), Kepe Róbert (Fedél Nélkül) és Stenszky Cecília (DRÓT).
 
DRÓT alkotói díjas: KIRÁLY GÁBOR a verseivel. Verseiből a DRÓT közöl, a szerzőt bemutatjuk.
CSILLAGSZÁLLÓ díjas: FERDINÁND ZOLTÁN a prózájával. Prózáját a Csillagszálló közli.
FEDÉL NÉLKÜL díjas KAJUK GYULA vers és (hajléktalan kategóriában) ZILAHY TAMÁS próza, írásaikat a FEDÉL NÉLKÜL közli.
Elismerő oklevelet kap gyerek kategóriában PERSZTEGI HANNA.
KÉPZŐMŰVÉSZETI KÜLÖNDÍJ: BÁCS EMESE
 
A felsoroltakan kívül a három lap több szerzőt szeretne megjelentetni, akikkel külön felvesszük a kapcsolatot, ahogy hamarosan a díjazottakkal is.
 
A DRÓT - Stenszky Cecília alkotó szerkesztőnk javaslatára - Constantinovits Milán prózáját és Bács Emese, Nagy M. Hedvig, Oláh Gergő, Gyurkó Gábor, Syporcha Wandal képeit fogja bemutatni a közeljövőben.
 

ALKOTÓI PÁLYÁZATOK a DRÓTon

 
A DRÓT www.drot.eu alkotói portál - együttműködésben a Fedél Nélkül és a Csillagszálló lapokkal - művészeti pályázatot ír ki hajléktalanság tematikában. A pályázat célja, hogy egy közös társadalmi problémával, konkrétan a hajléktalansággal foglalkozzunk, az irodalom és a képzőművészet segítségével beszéljünk róla. Megértsük, olvassuk és lássuk egymást, legyünk akár gyerekek, akár felnőttek, akár hajlékosak, akár hajléktalanokSegítsetek nekünk ebben! Írjatok, fessetek, rajzoljatok, fotózzatok, filmezzetek!

Miért éppen Bob Dylan?

DÍJAZOTTAK ÉS EST A HUNNIÁBAN + VIDEÓ

(2016)

A DRÓT fordítói pályázatának  eredményhirdetése a Hunnia bisztróban január 11-én, este hétkor volt. Az esten Barna Imre és Illyés Bencével beszélgettünk Dylanről, majd kiosztottuk az elismerő okleveleket, a Közönség-, a Hunnia-, a MR SALE- és a DRÓT-díjat. Bob Dylanhez méltó este volt. Összefoglaló videó az eseményről és a díjazottak listája itt.

Mi van a fecskékkel?

Alkotói pályázat a közbeszéd tematizálására felnőtt és gyermek kategóriában

(2015)

Magyarországról 2020-ra eltűnhetnek a fecskék. Ezért a DRÓT szerkesztőségében úgy döntöttünk, hogy kiírunk egy alkotói pályázatot külön felnőtteknek és gyerekeknek, remélve, hogy így beszéd témává tesszük - minél több helyen - a fecskék helyzetét. Te is fontosnak tartod a fecskéket? Művész vagy és/vagy értő és érzékeny ember? Akarsz valamit tenni környezetedért és hazádért? Jó ügy mellé állnál művészeteddel, kreativitásoddal? Itt a remek alkalom. 

„Mi van a fecskékkel?” pályázat díjazottjai: Gyerekek közül 20 pályázó küldött verseket, novellákat és meséket és ezen kívül még 40 képzőművészeti pályázat érkezett szerkesztőségünkbe ifjúsági kategóriában - köztük sok csoportos, összesen tizennégy iskola. Felnőttek közül 48 pályázó pályázott festményekkel, rajzokkal, szobrokkal, filmekkel és fotókkal és 83 pályázó versekkel és novellákkal, sőt ketten tanmenettel. Összesen 191 pályázat érkezett felhívásunkra 186 különböző címről az ország minden pontjáról, sőt határon túlról is! Itt elolvashatjátok és megtekinthetitek a DRÓT  „Mi van a fecskékkel?” pályázat díjazottjainak pályamunkáit. 

Dylan Thomas versfordítópályázat

(2014)

A DRÓT november elején pályázatot írt ki Dylan Thomas Do not go gentle into that good night című versének magyar fordítására egy hete. Egy hét alatt tizenketten próbálták meg lefordítani a verset (később még egy tizenharmadik fordítás is befutott hozzászólásként.) A 13 versfordítást egy hónap alatt 1371 különböző IP címről olvasták el. Szavazni végül 272 különböző gépről szavaztak a pályázókra. A pályázatot - nem csak ezért - fontosnak és sikeresnek tartjuk. Lett közönségdíjas fordító is, és a DRÓT szerkesztői is döntöttek.  A DRÓT Dylan Thomas versfordító pályázat eredménye

 
  • alkotó
  • pályázat
  • Drót
  • Csillagszálló
  • Fedél Nélkül
  • tolerancia
  • hajléktalanság
  • szociális érzékenység
  • Alkotó