Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Anya csak egy van + FOTÓK

Vajon milyenek íróink, költőink, művészeink édesanyjukkal most? Peer Krisztián, Tóth Kinga, Szabó Imola Julianna, Rabóczky Judit, Kiss Márta és Karsai Zsófia küldtek képeket felkérésünkre, amelyeket a DRÓTon most megnézhettek.


Előzmény

Anya csak egy volt

Vajon milyenek voltak költőink és íróink régen édesanyjukkal? Weöres Sándor, Békássy Ferenc, József Attila, Hamvas Béla, Sütő András és Nagy László szerepel édesanyjukkal fotóinkon.

Peer Krisztián és édesanyja.

Tóth Kinga Hazai Attila-díjas költőnő és édesanyja 1983-ban Nyögéren.

Szabó Imola Julianna írónő édesanyja és Imola lánya.

Rabóczky Judit szobrászművész édesanyjával 2005-ben.

Kiss Márta festőművész és édesanyja Kiss Márta :) .

Karsai Zsófia Ferenczy Noémi-díjas keramikusművészés édesanyja.ANYA-ANYÁK a DRÓTon
 
 
Vajon milyenek voltak költőink és íróink régen édesanyjukkal? Weöres Sándor, Békássy Ferenc, József Attila, Hamvas Béla, Sütő András és Nagy László szerepel édesanyjukkal fotóinkon.
 
 
„A mai világban nincs megadva az anyaság kellő tisztelete” - mondta Kiss Márta festőművész, akinek március 26-án nyílik legközelebb kiállítása. De beszélt nekünk angyalokról és emberekről, festészetről és gyermekvállalásról, a kisgyermekes anyák helyzetéről és a vega konyháról.  

Óda a nagyiról

Vannak emberek, akik nem elsősorban a szavaikkal vagy az egyébként jól elvégzett munkájukkal, hanem pusztán a lényükkel építik a világot, napról napra, találkozásról találkozásra. Ha már megadatott nekem, megköszönném. Most, mielőtt még késő lesz. - Lapunk alkotó szerkesztőjének, Stenszky Cecíliának a "Média a családért" pályázaton közönségdíjas írása.

„A nők elnyomása a férfiakat is megalázza"

beszélgetés Kiss Judit Ágnessel 

Mit ér az ember, ha nő? Mit jelent nőnek lenni? Mihez kezdhet az ember ma Magyarországon nőként? A 7nő című beszélgetés sorozatunk első vendége Kiss Judit Ágnes költő volt. Beszélgetésünk szerkesztett változatának első részét olvashatjátok a DRÓTon. 

„A nőtől elvárt szerep ma már nem olyan egyértelmű”

beszélgetés Pém Ildikóval 

„Nem akartuk lemásolni az előző generációt, a szüleink mintáját, mert más emberek, más személyiségek vagyunk más időben, más korban.” – anyaságról, építészetről, marketingről, tudatosságról, a lelkiség fontosságáról beszélt a DRÓT második 7NŐ estjén Pém Ildikó, a BORD Építész Stúdió építésze és kommunikációs vezetője.

Anyaversek

„...végül mégsem feledtem: hogy hogyan / hordtál, szültél és ringattál anya. / Hogy vér vagyok a véredből / és hús a húsodból, hogy életet adtál / kimondhatatlan lehetőséget, / hogy ember lehessek.”- egy különleges és kivételes alkalomból a DRÓTon most Weiner Sennyey Tibor anyaverseit közöljük, Szarka Fedor Guido illusztrációival.

  • Anya
  • anyaság
  • Anyák napja
  • Peer Krisztián
  • Tóth Kinga
  • Szabó Imola Julianna
  • Kiss Márta
  • Karsai Zsófia
  • Élet