Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

5: Pálinka fejek! - Nézd meg, milyen hatással van a pálinka különböző népek fiaira és lányaira

Rengei Tímea az Erasmus program keretein belül a tavaszi szemesztert Wrocławban tölti. Az egyetemen lehetősége volt arra, hogy megvalósítsa legjobb barátnője rég megálmodott ötletét: igyunk egy felest, és örökítsük meg az arcunkat! Különböző nemzetek fiait és lányait kérte meg, hogy a kamera előtt kóstolják meg hungarikumunkat.  Mondanunk sem kell, hogy a barátok készségesen vállalkoztak a feladatra! A DRÓTon most megnézhetitek az exklúzív fotósorozatot! Végre itt a "Pálinka-fejek", avagy külföldi barátaink reakciói egy feles igazi magyar pálinka elfogyasztása után. Ha tetszett: add tovább! - Megjelent 2015. május 15-én a DRÓTon.

A fotók után lévő kis ikonokra kattintva a képek megtekinthetőek nagyobb méretben galériánkban is.













KAPCSOLÓDÓK

Ér annyit Magyarország, hogy benyomjuk az újratervezés gombot. Sziget Európában

2014 őszén a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) és a Hungarian Initiatives Foundation támogatásával hét fiatal fotóművész vehetett részt egy háromhetes terepmunkán New Yorkban, hogy az ott készült anyagokkal – amennyire lehetséges ez ilyen rövid idő alatt – rálátást adjon az Amerikába emigráló magyarok, illetve a sokgenerációs külhoni magyarok életére és Magyarországhoz valamint a magyarsághoz fűződő viszonyára. Básthy Ágnes írt a DRÓTra a  2014 decemberétől 2015 január közepéig megtekinthető, Capa Központban kiállított fotókról. Az identitás, mint montázs  - Külhon – Magyarok New Yorkban

Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi." - A most 75 éves Lengyel Intézet igazgatónőjével készítettünk interjút, avagy mit is csinálnak a lengyelek Budapest szívében... - Lengyel-magyar két jó barát (VIDEÓ és FOTÓK)

Művészet a parlamentben? Lengyel Katalin és Tóth-Zs. Szabolcs, avagy a Bandart Productions a World Forum for Democracy felkérésére You-Topia címmel egy tánc és új média előadással szerepelt Strasbourgban, az Európa Tanács székházában a rendezvény záró gáláján. Velük beszélgettünk és belekukkantottunk az előadásukba is. Tánc és demokrácia - magyar táncprodukció az Európa Tanácsban - VIDEÓ


„Mi tehát a megoldás? Menjünk vagy maradjunk? Szerintem már a kérdésfelvetés is nagyon szélsőséges, jellegzetesen magyar." A DRÓT szerkesztőségébe eljuttattak egy sajtóközleményt, amely a külföldre kivándorolt magyarokkal foglalkozik. Két írásban próbáltunk válaszolni a menjek-maradjak kérdésre. Pro és kontra. - Kié az ország? - Maradjak?!

Az eredmények lesújtóak: a válaszadók közel negyven százaléka  soha többé nem tervezi a hazatérést, további egyharmaduk pedig esetleg, de öt éven belül biztosan nem. - Koporsószög - Menjek!?

GALÉRIA:

 

  • pálinka
  • fotó
  • Európa
  • Wrocław
  • humor
  • Látható